اعلام زمان واریز عیدی کارکنان دولت/ مهاجرانی: پالرمو و سیافتی کمک میکنند که بانکهای ما از تحریمها در بیایند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، فاطمه مهاجرانی صبح سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه و همزمانی آن با پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: پیروزی انقلاب اسلامی تجلی اراده و خواسته مردم و تن سپردن به رهبری های امام راحل بود.
وی در مورد جشن روز پاسدار افزود: عزیران پاسدار و جانباز، نفسهایشان به شماره افتاد تا ما نفس بکشیم، امنیت روانی خودشان و خانوادههایشان به خطر افتاد تا ما در امنیت باشیم. رنجی که جانبازان میکشند را ما درکی از آن نداریم اما سپاسگزار تمام پاسداران و جانبازان هستیم.
سخنگوی دولت در مورد عیدی کارکنان دولت تصریح کرد: 3 میلیون تومان به عنوان عیدی و 840 هزارتومان حق عائله مندی درنظر گرفته شده است. همچنین به ازای هر فرزند 360 هزارتومان در نظر گرفته شده است و امیدواریم هرچه زودتر در اواخر بهمن و اوایل اسفند این مبلغ پرداخت شود.
مهاجرانی درمورد نحوه اطلاعرسانی و سامانه قوانین و مقررات و آن چیزی که در دولت مصوب میشود گفت: هر سه قوه چنین سامانهای را دارند که همه میتوانند از آنجا قوانین مقررات و مصوبات را برداشت کنند، هر سه سامانه با جستجو کردن در همه موتورهای جستجو قابل دسترسی است.
وی در مورد نشست سران قوا که روز گذشته برگزار شد گفت: روز گذشته بهجز دیدارهای رهبری، سه قوه در رستای حل مشکلات کشور و ایجاد همدلی بیشتر کنار هم جمع شدند. اگر مشکل را بپذیریم حل آن امکانپذیر است. وقتی باهم به یک موضوع نگاه کنیم و وفاق داشته باشیم مشکلات حل میشود. امیدواریم این جلسات با رویکرد حل مشکلات مردم ادامه داشته باشد و برقرار باشد.
گسترش روابط با کشورهای منطقه
سخنگوی دولت در مورد سفر معاون اول رئیس جمهور به قزاقستان، توضیح داد: سفر دکتر عارف به کشورهای منطقه اوراسیا به گسترش روابط ما با کشورهای قرقیزستان، بلاروس و قزاقستان کمک میکند چراکه طبیعتاً یکی از راهبردهای اساسی که در دولت دنبال میشود گسترش روابط با کشورهای منطقه است.
مهاجرانی همچنین در مورد جلسه روز گذشته معاون اول رئیس جمهور در ستاد آفریقا گفت: آفریقا را باید به عنوان یکی از مناطقی بشناسیم که در آینده اقتصاد جهان نقش آفرینی مهمی خواهد داشت دو کشور همسایه ما بالغ بر 100 میلیون دلار حجم مبادلاتشان با قاره آفریقا است درحالی که مبادلات ما حدود یک میلیارد دلار است.
تخصیص ارز و تامین منابع مالی برای داروهای اساسی مردم
سخنگوی دولت در مورد وضعیت دارو کشور توضیح داد: دارو جز موضوعاتی است که وقتی دچار نوسان میشود، جامعه را دچار التهاب میکند و این قضیه کاملا طبیعی است. اما تمرکز ما بر این است که تا آنجایی که امکان دارد دارو را از داخل تولید کنیم البته هر جایی هم که لازم باشد در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی فروگذار نخواهیم کرد. ما یک مفهومی به نام قیمتگذاری دستوری داریم، یعنی قیمتها را سقف قرار میدهیم. اما این درحالیست که خیلی از اوقات شاهد افزایش قیمت در فرایندهای تولید هستیم، از جمله مواد خام یا سایر اجزایی که دارو را ایجاد میکند، برای مثال، وقتی که قرص را در قالب ورق دریافت میکنید و خود آن ورق پلاستیک و آلومینیوم دارد، وقتی که قیمت اینها افزایش پیدا میکند قاعدتاً بر قیمت دارو نیز اثر میگذارد.
وی ادامه داد: این توضیحات را برای این بیان میکنم که وقتی توضیحات داده نمیشود دلایل افزایش قیمت مشخص نمیشود، ما در بحث دارو دو موضوع را داریم، نخست مواد اولیه دارو و دیگری آن چیزی که اصطلاحاً به آن بستهبندی میگویند لذا در بسیاری اوقات در دو حوزه شاهد افزایش هستیم. وقتی که قیمتگذاری را قیمتگذاری دستوری میکنیم و از طرفی سایر اجزا افزایش قیمت پیدا میکنند، مسلما شرکتهای داروسازی دچار مشکل مالی خواهند شد. به همین جهت است که بسیاری اوقات این شرکتها دچار زیانهای خیلی جدی خواهند شد.
مهاجرانی تاکید کرد: نکتهای که دولت آن را دنبال میکند این است که کمک کند یکسری اقلام دارویی که به شدت مورد نیاز مردم است تامین شود به همین جهت در مسیر تخصیص ارز و تامین منابع مالی فعال است. از طرف دیگر در راستای ارائه مشوقهایی در تولید داخلی، تمرکز ما بر این است تا جایی که ممکن است دارو را در داخل تولید کنیم. به جهت اینکه هم فارغالتحصیلان با ارزشی در این زمینه داریم و هم کارخانههای بسیار ارزشمندی داریم. البته هر جایی هم که لازم باشد در راستای سلامت مردم از هیچ وارداتی فروگذار نخواهیم کرد.
وی تاکید کرد: نکته دیگر اینکه در راستای شبکههای تامین، تولید و توزیع سعی میکنیم این شبکهها درست به هم وصل شوند هر چقدر این شبکهها با هم منظمتر و به کمک سیستمهای اطلاعات به هم ربط پیدا کنند، کمک میکند بهبود عملکرد شبکه و مدیریت قیمتگذاری را داشته باشیم.
سخنگوی دولت افزود: نکتهای که داریم این است که برخی اوقات قیمتگذاری ما سرکوبگرانه است و قیمتگذاری بهشدت دستوری است اما وقتی که سعی کنیم قیمتگذاری را مدیریت کنیم، به این قضیه کمک میکند و همکاری با شرکتهای دانش بنیان که در زمینه دارو فعال هستند.
مهاجرانی در مورد خبرهای خوش در روزهای آینده گفت: خبری خوش و امیدآفرین در حوزه نفت برای مردم داریم که وزیر نفت طی چند روز آینده اعلام میکند.
وی افزود: در زمینه اشتغال آفرینی و توسعه سرمایه گذاری و رونق اقتصادی در حوزه نفت و انرژی اتفاق خوبی را شاهد خواهیم بود.
واگذاری سهام ایرانخودرو
سخنگوی دولت در مورد واگذاری سهام ایران خودرو تصریح کرد: واگذاری سهامها طبق برنامهای که دولتها دارند در راستای کم شدن تصدیگری است هرچقدر دولت کار را بخش بخش خصوصی واگذار کند کار بهتر پیش میرود و بازار رقابتی را شاهد خواهیم بود و کار به اهلش واگذار میشود، لذا آنچیزی که در مورد ایرانخودرو هم هست در همین راستا خواهد بود، از دهه 40 شمسی با ایران خودرو همراه هستیم و تلاش میکنیم عملکرد این شرکت بهتر و در مورد بهبود عملکرد آن تصمیمات در نظر گرفته شود.
تعهدات دولت در حوزه مسکن
مهاجرانی در مورد وضعیت مسکن نیز اظهار کرد: موضوع مسکن به معنای واقعی بار معیشتی سنگینی را به مردم وارد میکند و متوجه این فشار هستیم که عرصه را به مردم تنگ کرده و بدون شک دغدغه جوانان است.
وی تاکید کرد: تعهداتی که از دولتهای پیشین در مورد تهیه مسکن بوده بر ذمه دولت چهاردهم است و خود را موظف به انجام آن میدانیم. اجرای تهیه مسکن قشر کم درآمد که وزارت راه تعیین میکند در دستور کار دولت است و واگذاری زمین در شهرهای کمتر از 50 هزار نفر به افراد واجد الشرایط انجام میشود. همچنین خوابگاههای متاهلی را دنبال میکنیم و در مجموع تفاهم نامههایی را راستای مسکن منعقد میکنیم.
مهاجرانی در رابطه با وضعیت فیلترینگ و برای رفع فیلترینگ از دیگر پلتفرمهای مسدودشده گفت: طبق اعلام وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، دولت در راستای حکمرانی فضای مجازی، مسدود بودن هیچکدام از سکوها را در دستور کار ندارد و امیدواریم که در مسیری که آغاز شده است، شاهد گشایشهای جدیدی باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد بهرهگیری از هوش مصنوعی تاکید کرد: برای هوش مصنوعی پیش فرض هوش تجاری را نیاز داریم، در ابتدا باید بتوانیم یک حجمی از دادهها را جمع کنیم و بعد به سراغ هوش مصنوعی برویم. معاونت علمی ریاست جمهوری تهیه دستیار هوشمند برای دولت را در دستور کار دارد و برای حوزه ورزش در رشته کشتی کار را آغاز کردند. انشاءالله به زودی شاهد نیروگاههای هوشمند هم خواهیم بود.
عامل کمبود صیفیجات به هم خوردن عرضه و تقاضا است
سخنگوی دولت در مورد برداشت اشتباه اظهاراتش در رابطه با خرید مردم در حوزه صیفیجات توضیح داد: بازار ناشی از جریان عرضه و تقاضا است و هر زمان که مدیریت بازار به هم میخورد یکی از این دو موضوع به هم میریزد. اعتماد یعنی رفتار قابل پیش بینی و پیش بینی پذیری و هر جا که ما رفتارمان به گونهای باشد که نتوانند ما را پیش بینی کنند، اعتماد به هم میخورد.
وی ادامه داد: اعتماد و بازار به هم بسیار ربط دارند، قانون میگوید نمیتوانیم جلوی صادرات را بگیریم و نمیتوانیم قیمت گذاری دستوری کنیم و به همین دلیل جریان عرضه و تقاضا به هم میریزد و طبیعی است که مردم احساس نگرانی میکنند و چه بسا بیشتر از حد نیاز خرید میکنند؛ اما خرید مردم عامل این موضوع نبوده است بلکه به هم خوردن جریان عرضه و تقاضا عامل پدید آوردن این موضوع است. البته من این حرف را نمیگویم و اگر برداشت اشتباهی شده است، توضیح میدهم که حتماً مردم حق دارند حتی اگر بیشتر از نیاز خرید میکنند، به دل نگرانیهایی است که احساس میکنند. اما اطمینان داشته باشند که دولت هر جا لازم باشد با واردات بازار را مدیریت میکند.
تمرکز رئیسجمهور پزشکیان بر عدالت آموزشی
مهاجرانی با تاکید بر تمرکز ویژه رئیس جمهور بر حوزههای زیرساختی همچون عدالت آموزشی و عدالت بهداشتی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور پزشکیان در زمینه عدالت آموزشی هم موضوع فضاهای فیزیکی و هم موضوع کیفیت آموزشی را به جد پیگیری میکنند و امیدواریم با هم همت والای که ایشان دارند شاهد این باشیم که موضوع ناعدالتی آموزشی که در کشور وجود دارد را رفع کنیم.
وی در مورد دیدار رئیس جمهور با اهالی فرهنگ و هنر و بدنه اجتماعی جامعه گفت: آقای پزشکیان اخیرا با اهالی جشنوارههای فجر دیدار داشتند و دولت وفاق معتقد است که هنرمندان باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند طبیعتاً در حوزههای مختلف باید به هنرمندان توجه کرد و همین جا از اهالی خوب هنر قدردانی میکنم.
توسعه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست مضر خواهد بود
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در مورد دستور معاون اول رئیس جمهور برای پروژه «سد ماندگان» گفت: از حساسیت جامعه به مسایل زیست محیطی تشک میکنیم و معتقدیم اصولاً محیط زیست جزو موضوعاتی است که بدون مشارکت مردم وضعیت خوبی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: درمورد سد ماندگان، معاون اول رئیس جمهور به جهت اینکه خودشان به شدت به کار کارشناسی اعتقاد دارند دستورشان مبنی بر این بوده که این موضوع به جهت اهمیت در اولویت کار سازمان محیط زیست قرار بگیرد و محیط زیست اعلام نظر کند. محیط زیست سازمانی است که استقلال کافی دارد رئیس آن به عنوان معاون رئیس جمهور از اقتدار کافی برخوردار است و اتفاقاً به جهت اشرافی که خانم دکتر انصاری به حوزههای سازمانهای مردم نهاد و بدنههای اجتماعی دارند به همه موضوعات دقت خواهند کرد.
مهاجرانی ادامه داد: دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اولویت قرار دادن بوده نه مبنی بر اینکه بدون کار کارشناسی تخصیص اعتبار صورت بگیرد زیرا همانطور که شما میدانید خیلی از اوقات کارهای ما شامل مرور زمان میشود و زمانی که دستور داده میشود که در اولویت قرار بگیرد کار را تسریع میکند. به هیچ عنوان نظر این نبوده که کاری بدون کارشناسی صورت بگیرد حتماً بستر توسعه باید از بستر محیط زیست امن عبور کند این جزو موضوعاتی است که رئیس جمهور همواره بر آن تاکید دارند که توسعه اقتصادی بدون توجه به محیط زیست مضر خواهد بود.
اختصاص بودجه 1404 به طرحهای نیمه تمام
سخنگوی دولت در مورد اختصاص بودجه 1404 به طرحهای نیمه تمام تصریح کرد: پروژههایی که الان افتتاح خواهد شد حجم زیادی از کارهای آن در دولت سیزدهم انجام شده است لذا من وظیفه دارم از زحماتی که همکاران ما در دولت سیزدهم کشیدهاند قدردانی کنم.
وی ادامه داد: دولت ظرف این 6ماه نمیتواند پروژهای را آغاز کند و به اتمام برساند یقیناً حجم زیادی از آنچه که افتتاح خواهد شد مربوط به دولت سیزدهم خواهد بود و جا دارد یادی بکنیم از آیت الله شهید رئیسی و تشکر کنیم از همه زحماتی که در دولت سیزدهم کشیدند. طبق آماری که دریافت کردیم دو هزار و 331 طرح به افتتاح خواهد رسید و در بودجه 1404 هم 400 هزار میلیارد تومان یا 400 همت دیده شده است و طبیعتاً افتتاح پروژههایی که رو به است در اولویت قرار دارد و تلاش بر این است که کمک کند پروژههایی در اولویت قرار بگیرند که به شدت نزدیک به اتمام هستند. ما برخی از پروژههایی را داریم که 5 درصد از کار آنها باقی مانده است و این پروژهها از جمله موضوعاتی است که وقتی افتتاح نمیشود عقبگرد پیدا میکند یعنی در جای خود باقی نمیماند بلکه به عقب برمیگردد.
مهاجرانی تاکید کرد: به این دلیل که پروژههای نیمه تمام آرام آرام در طول زمان هم محیط زیست و هم اجتماع را تخریب میکند و هم امید مردم را خراب میکند لذا تلاش دولت بر این است که پروژهها را با اولویت پروژههایی که رو به اتمام هستند به سرعت افتتاح کند و از کلید زدن پروژههای جدید حتی در سفر استانی رئیس جمهور هم سعی میکنیم پرهیز کنیم.
تلاش دولت در راستای به حداقل رساندن هدررفت گاز
وی در مورد کاهش مشعلسوزی در پارس جنوبی با توجه به ناترازی انرژی اظهار کرد: موضوع مشعلسوزی و موضوع ناترازی موضوعات متفاوتی هستند، دستوری که قوه قضاییه داده دستور خوبی است و طبیعتاً به دولت کمک میکند. پالایشگاه گاز بیدبلند به عنوان پالایشگاهی که از فیلرها استفاده میکند این گاز را پالایش میکند لذا دولت در دستور کار خود دارد که بتواند هر چقدر که ممکن است هدر رفت گازها را به حداقل برساند و در این مسیر از همه ظرفیتهای داخلی و ظرفیتهای مشاورهای استفاده خواهد کرد موضوع ناترازی قدری عمیقتر از این قضیه است.
کمبود فضای آموزشی سیستان و بلوچستان در اولویت قرار دارد
سخنگوی دولت با اشاره به دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان توضیح داد: در سفرهای رئیس جمهور تاکید بر این است که حتماً با بدنههای اجتماعی شامل فعالین اجتماعی سیاسی، نخبگان فرهنگی و علمی و فعالین اقتصادی دیدارهای مشخصی صورت بگیرد و اولویت بر این است که پروژههای نیمه تمام، به اتمام برسند. ما این را در نظر داریم که تعهدات دولت فارغ از این دولت یا دولت گذشته، تعهد دولت است، لذا اگر پروژهای در مسیر اجرا قرار دارد حتماً برای دولت چهاردهم هم تکمیل آن در دستور کار قرار دارد. در سفر رئیس جمهور به این استان ما در مجموع 40 مصوبه داشتیم که بالغ بر 35 هزار میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شده بود به صورت مشخص موضوع فضاهای آموزشی به جهت کمبودی که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد در اولویت قرار داشت.
وی افزود: سیستان و بلوچستان پایینترین سرانه آموزشی را در کشور دارد، جدای از رسوب فقری که از گذشته در این استان وجود داشته دو عامل گستردگی جغرافیایی و نرخ بالای موالید، وضعیت کمبود فضای آموزشی استان را تشدید میکند. برهمین اساس دو هزار و 200 میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی در نظر گرفته است که شامل تکمیل و بهرهبرداری از 300 مدرسه همراه با 2000 کلاس درس است و امیدوار هستیم با برنامههایی که در دستور کار قرار دارد شاهد ایجاد عدالت آموزشی در استان عزیز سیستان بلوچستان باشیم.
برنامه دولت در زمینه، FATF، پالرمو و CFT
مهاجرانی درباره برنامه دولت در زمینه، FATF، پالرمو و CFT و در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد اگر به FATF بپیوندیم با وجود تحریمها ایران بتواند به تجارت با دیگر کشورها بپردازد گفت: در اف ای تی اف دو معاهده «پالرمو» و «سی اف تی» وجود دارد که ما هنوز به آنها نپیوستیم. با عدم پذیرش این دو معاهده که مرتبط با بانکهای ما هستند به نوعی بانکهای خود را جدای از تحریمها، زمین گیر میکنیم. برای آنکه مبادلات بانکی خود را با کشورهای دوست ادامه دهیم، لازم است ثابت کنیم پولشویی نمیکنیم و با گروههای تروریستی همکاری نداریم. و البته ما با اقدامات ضد بشری گروههای تروریستی کاملاً مخالف هستیم. این معاهدات کمک میکنند که بانکهای ما از این تحریمها خارج شوند. البته هیچ تضمینی برای این موضوع وجود ندارد اما نمیشود به دلیل اینکه تضمینی وجود ندارد، خودمان راه را بر خودمان ببندیم و در موضوعی که برای ما قابل حل است بانکهایمان را زمین گیر کنیم. لذا با جمعبندی که در نظام وجود دارد این لوایح در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
وامهای دانشجویی به دانشجویان غیر شاغل پرداخت شده است
وی در مورد وامهای دانشجویی گفت: موضوع مهمی است که برای دانشجویان بسیار تأثیرگذار است که به دلیل تنگناهای بودجهای که در وزارتخانهها و سازمان برنامه وجود دارد، طبق اعلام انجام شده، این کمک هزینهها فقط به دانشجویان غیر شاغل پرداخت شده است و امیدواریم که این گشایشها صورت بگیرد و بتوانیم به دانشجویان شاغل هم این وام را پرداخت کنیم.
اعلام بریکس برای تمهید یک ارز واحد
سخنگوی دولت در مورد حضور در بریکس گفت: حضور بریکس و سایر پیمانهای خارجی در راستای سیاستهای کلی ماست و باید چندجانبهگرایی شکل بگیرد. استفاده از ارز واحد در بریکس، متوجه کشورهای عضو است و خوب است بدانیم تمامیت خواهی برخی کشورها به همه جهان ضربه میزند و کشورها حق دارند متناسب با منافع خود در پیمانهای خارجی تصمیمگیری کنند. اگر تصمیم بریکس بر استفاده از پول واحد باشد، ما هم متناسب با منافع ملی این کار را انجام خواهیم داد.