مذهبی

زندگینامه بزرگان دینی

چرا حضرت معصومه (س) ازدواج نکردند؟

1403/02/200 2

فاطمه معصومه، دختر موسی بن جعفر (هفتمین امام شیعه) و نجمه خاتون است   فاطمه بنت موسی (1 ذی‌القعده 173 ه‍.ق – 10 ربیع‌الثانی 201) مشهور به فاطمه معصومه، فرزند موسی بن جعفر، هفتمین امام شیعیان دوازده‌امامی، و نجمه خاتون است. وی در دوران حکومت عباسیان و در خلافت هارون الرشید، امین و مأمون زندگی می‌کرد.   حضرت معصومه (س) در خانواده ای که سرچشمه علم و تقوا بود، متولد شد. بعد از شهادت امام […]

اصول و فروع دین

علم پیامبران چگونه است ؟

1403/02/200 3

در این مقاله از موزستان، با علم پیامبران آشنا می شوید. پیامبران الهی، سفیران نجات و هدایت بشر، همواره نقشی محوری در تاریخ انسانیت ایفا کرده‌اند. رسالت ایشان، فراتر از ارائه معارف دینی و قوانین الهی، به قلمرو علم نیز گسترش می‌یابد. علم پیامبران، نوری الهی در ظلمت جهل بشری است که مسیر سعادت و رستگاری را روشن می‌سازد.

آشنایی با زندگینامه عزالدین یحیی

1403/02/180 2

سید عزالدین یحیی، در دوره ی معاصر خود، ریاست نقیبان ری، قم و آمل را به عهده داشت. مشاهیر معاصر او، از وی به عنوان یک شخصیت باعظمت حرف می‌زنند و از پیوند او با زمامداران وقت و نفوذش در دستگاه اداری و سیاسی حکام سلجوقی، سخن گفته‌اند. سرانجام، او در فتنه ی خوارزمشاهیان به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

عمر حضرت نوح (ع): ابهامات و تفاسیر مختلف

1403/02/170 5

در این مقاله از موزستان، عمر حضرت نوح (ع) مورد بررسی قرار گرفته است. عمر حضرت نوح (ع) یکی از موضوعات مورد بحث در تاریخ و متون مذهبی است. در منابع مختلف، اعداد متفاوتی برای عمر ایشان ذکر شده که اختلافات زیادی را به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی این اعداد، تفاسیر مختلف و ابهامات موجود در این زمینه می‌پردازیم.

زندگینامه بزرگان دینی

مختصری از زندگانى‌ حضرت امام صادق (ع)

1403/02/150 6

مختصری از زندگانى‌ حضرت امام صادق (ع)1. امام‌ صادق‌ ( ع‌ )حضرت‌ امام‌ جعفر صادق‌ علیه‌ السلام‌ رئیس‌ مذهب‌ جعفرى‌ ( شیعه‌ ) در روز 17ربیع‌ الاول‌ سال‌ 83 هجرى‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود .پدرش‌ امام‌ محمد باقر ( ع‌ ) و مادرش‌ “ام‌ فروه‌” دختر قاسم‌ بن‌ محمد بن‌ ابى‌ بکر مى‌باشد.کنیه‌ آن‌ حضرت‌ : “ابو عبدالله‌” و لقبش‌ “صادق‌” است‌ . حضرت‌ صادق‌ تا سن‌ 12 سالگى‌ معاصر جد گرامیش‌ حضرت‌ سجاد بود […]

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه محمدحسن نجفی معروف به صاحب جواهر

1403/02/100 11

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه محمدحسن نجفی نویسنده جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام آشنا می شوید. محمدحسن نجفی معروف به صاحب جواهر یا محمد حسن شریف اصفهانی یا محمد حسن نجفی اصفهانی (1202-1266ق) از فقهای شیعه و صاحب کتاب جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام که بین روحانیان شیعه از ارزش بالایی برخوردار است. وی از سال 1262 ه‍.ق مرجعیت عامه شیعیان را بر عهده داشت.

احادیث و سخنان بزرگان

احادیث درباره اطعام دادن از ائمه علیهم السلام

1403/02/070 11

احادیث درباره اطعام دادن، یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در دین اسلام است. اطعام دادن به معنای ارائه غذا و نوشیدنی به دیگران است و یکی از اعمالی است که در اسلام بسیار اهمیت دارد. در این مطلب موزستان به برخی احادیث درباره اطعام دادن اشاره کرده ایم.

داروخانه معنوی

نماز یا کاشف الکرب چیست و چگونه خوانده می شود؟

1403/02/050 19

در کل، نماز به عنوان یک فریضه اساسی در اسلام، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به عنوان یک راه برای ارتباط با خداوند و تقویت روحانیت فردی، مورد توجه و تحسین قرار گرفته است. همچنین، دعای "کاشف الکرب" که در نماز شب خوانده می شود، نشان دهنده توکل و اعتماد به خداوند و تقویت ایمان و امید به او است. در ادامه این مقاله موزستان با نماز یا کاشف الکرب آشنا می شوید.

اعمال مستحبی

آداب عید سعید فطر

1403/02/050 19

1. احیاء شب عید امام صادق علیه‏السلام به نقل از پدر بزرگوارش فرمود: «کانَ عَلِىُّ ابْنُ الْحُسَیْنِ علیهماالسلام یُحْیى لَیْلَهَ عَیْدِ الْفِطْرِ بِالصَّلاهِ حَتّى یُصْبِحَ وَ یَبیتُ لَیْلَهَ الْفِطْرِ فِى الْمَسْجِدِ؛ (1) امام سجاد علیه‏السلام ، شب عید فطر را با نماز به صبح مى‏آورد و در مسجد به شب زنده‏دارى مى‏پرداخت.» 2. زیارت امام حسین علیه‏السلام سید ابن طاووس در اقبال الاعمال از جمله آداب شب عید فطر را، زیارت امام حسین علیه‏السلام معرفى […]

اعمال مستحبی

دعای وداع ماه مبارک رمضان

1403/02/050 20

دعای وداع ماه مبارک رمضان شیخ کلینی رضوان الله علیه در کتاب کافی روایت کرده از ابو بصیر از حضرت صادق علیه السلام این دعا را برای وداع ماه رمضان‏    اللَّهُمَّ إِنَّکَ قُلْتَ فِی کِتَابِکَ الْمُنْزَلِ شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ‏   ای خدا تو خود در کتابی که نازل کردی فرمودی ماه رمضان آن ماهی است که در آن قرآن نازل شده    وَ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدْ تَصَرَّمَ فَأَسْأَلُکَ بِوَجْهِکَ الْکَرِیمِ […]

احکام دینی

حکم سود بانکی از نظر مراجع چیست ؟

1403/02/050 14

در این مقاله از موزستان، با حکم سود بانکی از نظر مراجع آشنا می شوید. یکی از مسائل مهم در فقه اسلامی، حکم شرعی سود بانکی است. در این خصوص بین مراجع تقلید اختلاف نظر وجود دارد و نظرات مختلفی ارائه شده است.

زندگینامه سید ابن طاووس از سادات معروف حلّه

1403/02/050 13

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه سید ابن طاووس آشنا می شوید. امام الفضلیه علی بن موسی بن طاووس معروف به سید بن طاووس از سادات معروف حلّه، فقیهان بزرگ مذهب شیعه جعفری سدهٔ هفتم هجری و استاد علامه حلّی است. پیروان مکتب او امروزه با نام جعفری فضلی یا مذهب فضلیه در ایران و عراق و شمال آفریقا ساکن هستند.

احکام دینی

احکام قرض به شرط زیاده

1403/02/050 12

در این مقاله از موزستان، با احکام قرض به شرط زیاده آشنا می شوید. قرض در اسلام از جمله اعمال نیکو و مورد تشویق است. قرض به شرط زیاده، که اصطلاحاً ربا نامیده می‌شود، در اسلام حرام و ممنوع است.

داروخانه معنوی

فضیلت و خواص سوره شمس

1403/02/050 15

در این مقاله از موزستان، با خواص و فضائل سوره شمس آشنا می شوید. سوره شمس از جمله سوره‌های مکی قرآن به شمار می‌آید که خداوند در آن بیشترین سوگند پشت سر هم را آورده است. خواندن این سوره باعث افزایش روزی، موفقیت در کار‌ها و تقویت حافظه می‌شود. این سوره مکی است و در جزء 30 قرار دارد.

احادیث و سخنان بزرگان

احادیثی درباره بصیرت

1403/02/050 18

در این مقاله از موزستان، با احادیثی از ائمه درباره بصیرت آشنا می شوید. بصیرت در لغت به معنای بینایی و در اصطلاح دینی به معنای آگاهی و روشن‌بینی در دین و تشخیص حق از باطل است. احادیث بسیاری از ائمه اطهار (ع) در اهمیت بصیرت و راه‌های کسب آن وجود دارد.

×