زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه بزرگان دینی

علت نبش قبر حضرت یوسف (ع) چه بود ؟

1403/08/040 21

در این مقاله از موزستان، با علت نبش قبر حضرت یوسف (ع) آشنا می شوید. داستان زندگی حضرت یوسف (ع) تا جایی که در قرآن کریم آمده، به حکایت‌هایی از زیبایی، آزمون‌های الهی، بخشش و عفو ختم می‌شود. در این روایات، جزئیات دقیقی درباره زمان و علت مرگ ایشان ذکر نشده است.

زندگینامه بزرگان دینی

شرح شهادت امام رضا (ع) در منابع اسلامی

1403/07/080 42

شرح شهادت امام رضا (ع) در منابع اسلامیدر روایتی از اباصلت آمده است: «مأمون، امام رضا (ع) را فراخواند و آن حضرت را مجبور کرد از انگور بخورد. آن حضرت به واسطه آن انگور مسموم شد.» درباره نحوه شهادت امام رضا (ع)، بیشتر عالمان شیعه و همچنین تعداد زیادی از علمای اهل سنت، قائل هستند که آن حضرت مسموم و شهید شده است. البته درباره عامل شهادت امام هشتم، اختلاف‌نظرهایی وجود دارد؛ اما قول مشهور […]

زندگینامه بزرگان دینی

فرزندان امام حسین (ع): ادامه‌دهندگان راه عاشورا

1403/07/060 39

در این مقاله از موزستان، با تعداد و نام های فرزندان امام حسین (ع) آشنا می شوید. سومین امام شیعیان، امام حسین (ع)، به عنوان یکی از برجسته ترین شخصیت های تاریخ اسلام شناخته می شود. ایشان در واقعه کربلا به شهادت رسیدند و فرزندانشان نیز در این واقعه دردناک حضور داشتند و برخی از آنان نیز به شهادت رسیدند. در این مقاله، به معرفی فرزندان امام حسین (ع) و نقش آن ها در تاریخ اسلام می پردازیم.

زندگینامه بزرگان دینی

آیا می دانید چرا حضرت عیسی (ع) ازدواج نکردند ؟

1403/07/060 35

در این مقاله از موزستان، به پرسش چرا حضرت عیسی (ع) ازدواج نکردند پاسخ داده شده است. این پرسش یکی از پرسش های رایجی است که در میان پیروان ادیان مختلف، به ویژه مسیحیت و اسلام مطرح می شود. پاسخ به این پرسش، نیازمند بررسی دقیق منابع دینی، تاریخی و فرهنگی است. در این مقاله، تلاش می شود با تکیه بر این منابع، به ابعاد مختلف این پرسش پرداخته شود.

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه ابوثمامه صائدی یکی از شهدای کربلا

1403/04/280 51

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه ابوثمامه الصائدی آشنا می شوید. ابوثمامه صائدی یکی از یاران امام حسین (علیه‌السلام) است که در کربلا به شهادت رسید. ابوثمامه از یاران امام علی (ع) و از دلاوران عرب و شخصیت‌های سرشناس شیعه بود. وی در کربلا امام حسین (ع) را یاری کرد و سرانجام به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

حر بن یزید ریاحی که بود؟

1403/04/250 63

حر بن یزید ریاحی از همراهان حسین بن علی در واقعه کربلا بود.   حر بن یزید ریاحی از همراهان حسین بن علی در واقعه کربلا بود. حر از خاندان معروف عراق و از رؤسای قبایل کوفیان بود. به‌درخواست ابن زیاد، برای مبارزه با حسین فراخوانده شد. او به سرکردگی هزار سوار برگزیده گشت. گفته‌اند وقتی از دارالاماره کوفه، با مأموریت بستن راه بر حسین بیرون آمد، ندایی شنید که: «ای حر! مژده باد تو […]

زندگینامه بزرگان دینی

عبدالله بن مسعود اولین کسی که قرآن را با صدای بلند تلاوت کرد

1403/04/070 76

عبدالله بن مسعود صحابی پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) بود که سنت اسلامی او را بزرگترین مفسر قرآن زمان خود و دومین مفسر تاریخ می داند. او را کنیه ابو عبدالرحمن نیز می شناختند. در ادامه این مطلب موزستان شما را با زندگینامه عبدالله بن مسعود آشنا می کنیم.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با بزرگترین فرزند امام علی الهادی (ع): سید محمد بن علی الهادی (ع)

1403/03/200 71

ابوجعفر محمد بن علی الهادی (ع) از نوادگان پیامبر اسلام (ص) و فرزند امام علی الهادی (ع) و برادر امام حسن العسکری (ع) بود. شاید برخی انتظار داشتند که او جانشین پدرش امام هادی (ع) شود، اما او پیش از او در شهر پادگانی سامرا در عراق درگذشت. حرم او که مکانی مقدس برای شیعیان اثنی عشری به حساب می آید، در سال 2016 مورد حمله مرگبار به زائران آن توسط شبه نظامیان سنی قرار گرفت.

ابوبکر محمد بن سیرین: عالم برجسته اسلامی و پیشروی در تفسیر رؤیا

1403/03/050 79

ابوبکر محمد بن سیرین، عالم برجسته اسلامی و مفسّر خواب در آغاز دوران اسلام بود. او در سال 654 میلادی در بصره، عراق به دنیا آمد و در سال 729 میلادی درگذشت. مشارکت های ابن سیرین در حوزه علمی اسلامی، به خصوص در زمینه تفسیر خواب، تأثیر برجسته ای در فرهنگ مسلمان داشته و هنوز هم مطالعه و ارجاع قرار می گیرد. در این مقاله موزستان، به بررسی زندگینامۀ ابن سیرین و مشارکت آن در حوزۀ علمی و تفسیر خواب پرداخته خواهد شد.

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه زین الدین جُبَعی عاملی معروف به شهید ثانی

1403/02/260 74

در این مقاله از موزستان، با زندگی نامه شهید ثانی آشنا می شوید. زین الدین جبعی عاملی (1506-1559 یا 911-965 قمری)، معروف به شهید ثانی، از علمای شیعه دوازده امامی در قرن دهم هجری بود. شهید ثانی در سال 965 هجری قمری، در مکه دستگیر شد و به سمت مرکز حکومت عثمانی حرکت داده شد، که در بین راه به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

چرا حضرت معصومه (س) ازدواج نکردند؟

1403/02/200 66

فاطمه معصومه، دختر موسی بن جعفر (هفتمین امام شیعه) و نجمه خاتون است   فاطمه بنت موسی (1 ذی‌القعده 173 ه‍.ق – 10 ربیع‌الثانی 201) مشهور به فاطمه معصومه، فرزند موسی بن جعفر، هفتمین امام شیعیان دوازده‌امامی، و نجمه خاتون است. وی در دوران حکومت عباسیان و در خلافت هارون الرشید، امین و مأمون زندگی می‌کرد.   حضرت معصومه (س) در خانواده ای که سرچشمه علم و تقوا بود، متولد شد. بعد از شهادت امام […]

آشنایی با زندگینامه عزالدین یحیی

1403/02/180 74

سید عزالدین یحیی، در دوره ی معاصر خود، ریاست نقیبان ری، قم و آمل را به عهده داشت. مشاهیر معاصر او، از وی به عنوان یک شخصیت باعظمت حرف می‌زنند و از پیوند او با زمامداران وقت و نفوذش در دستگاه اداری و سیاسی حکام سلجوقی، سخن گفته‌اند. سرانجام، او در فتنه ی خوارزمشاهیان به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

عمر حضرت نوح (ع): ابهامات و تفاسیر مختلف

1403/02/170 87

در این مقاله از موزستان، عمر حضرت نوح (ع) مورد بررسی قرار گرفته است. عمر حضرت نوح (ع) یکی از موضوعات مورد بحث در تاریخ و متون مذهبی است. در منابع مختلف، اعداد متفاوتی برای عمر ایشان ذکر شده که اختلافات زیادی را به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی این اعداد، تفاسیر مختلف و ابهامات موجود در این زمینه می‌پردازیم.

زندگینامه بزرگان دینی

مختصری از زندگانى‌ حضرت امام صادق (ع)

1403/02/150 77

مختصری از زندگانى‌ حضرت امام صادق (ع)1. امام‌ صادق‌ ( ع‌ )حضرت‌ امام‌ جعفر صادق‌ علیه‌ السلام‌ رئیس‌ مذهب‌ جعفرى‌ ( شیعه‌ ) در روز 17ربیع‌ الاول‌ سال‌ 83 هجرى‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود .پدرش‌ امام‌ محمد باقر ( ع‌ ) و مادرش‌ “ام‌ فروه‌” دختر قاسم‌ بن‌ محمد بن‌ ابى‌ بکر مى‌باشد.کنیه‌ آن‌ حضرت‌ : “ابو عبدالله‌” و لقبش‌ “صادق‌” است‌ . حضرت‌ صادق‌ تا سن‌ 12 سالگى‌ معاصر جد گرامیش‌ حضرت‌ سجاد بود […]

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه محمدحسن نجفی معروف به صاحب جواهر

1403/02/100 102

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه محمدحسن نجفی نویسنده جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام آشنا می شوید. محمدحسن نجفی معروف به صاحب جواهر یا محمد حسن شریف اصفهانی یا محمد حسن نجفی اصفهانی (1202-1266ق) از فقهای شیعه و صاحب کتاب جواهر الکلام فی شرح شرایع الاسلام که بین روحانیان شیعه از ارزش بالایی برخوردار است. وی از سال 1262 ه‍.ق مرجعیت عامه شیعیان را بر عهده داشت.

زندگینامه سید ابن طاووس از سادات معروف حلّه

1403/02/050 156

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه سید ابن طاووس آشنا می شوید. امام الفضلیه علی بن موسی بن طاووس معروف به سید بن طاووس از سادات معروف حلّه، فقیهان بزرگ مذهب شیعه جعفری سدهٔ هفتم هجری و استاد علامه حلّی است. پیروان مکتب او امروزه با نام جعفری فضلی یا مذهب فضلیه در ایران و عراق و شمال آفریقا ساکن هستند.

×