» علمی و آموزشی » نکات و قوانین حقوقی » بیمه آتش سوزی: انواع، پوشش و موارد استثنا
نکات و قوانین حقوقی

بیمه آتش سوزی: انواع، پوشش و موارد استثنا

۱۴۰۳/۰۲/۱۹ 0095

هر ساله از طریق اخبار و بخش حوادث روزنامه ها شاهد آتش سوزی های منازل و امکان مختلف در کشور هستیم. هر حادثه آتش سوزی، خسارت های جانی و مالی فراوانی را به بار می آورد؛ همین امر نشان دهنده ضرورت بیمه آتش سوزی است. در این مطلب از موزستان شما را با بیمه آتش سوزی آشنا می کنیم.

 

بیمه آتش سوزی چیست و چه کاربردی دارد؟ 

بیمه آتش سوزی چیست؟

طبق آمار، طی هشتاد سال اخیر، آتش سوزی واحد های مسکونی در حال افزایش بوده است، هر حادثه، خساراتی به بار می آورد. هدف بیمه آتش سوزی جبران بخش زیادی از خسارت های مالی وارد شده بر فرد است؛ به همین دلیل ضروری است که همه افراد، منزل و اموال خود را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار دهند.

 

در بیمه نامه آتش سوزی، شرکت بیمه در صورت بروز آتش سوزی نسبت به جبران زیان های مادی حاصل به شخص حقیقی و حقوقی بیمه گذار متعهد خواهد شد. این تعهد تا سقف تعهدات ذکر شده در بیمه نامه خواهد بود. لازم به ذکر است که این نوع بیمه خسارات جانی به افراد را پوشش نمی دهد و فقط خسارت هایی که به اموال و دارایی های منقول و غیر منقول وارد شده است را در بر می گیرد.

 

نکته دیگری که شاید بهتر است که بدانید، آن است که طبق قانون، خسارت هایی که در اثر آتش سوزی به اموال شخص ثالث وارد شده است، نیز تحت پوشش بیمه آتش سوزی خواهد بود؛ همچنین بیمه مسئولیت مدنی هم به طور جداگانه این نوع خسارات را شامل می گردد.

 

بیمه آتش سوزی چیست, سوابق بیمه آتش سوزی, بیمه آتش سوزی

 

انواع بیمه آتش سوزی بر حسب مکان کدام هستند؟

مکان هایی که در بیمه نامه آتش سوزی تحت پوشش قرار می گیرند شامل 1- منازل مسکونی و آپارتمان، 2- مراکز صنعتی و 3- مراکز غیر صنعتی مانند بیمه نامه تجاری می شود.

 

بیمه مکان های تجاری خود شامل بیمه مغازه، بیمه فروشگاه، بیمه پاساژ و بیمه ایمنی انبار و غیره می شود. بیمه گر مطابق به قرارداد بیمه آتش سوزی که با بیمه گر بسته است، موظف به جبران و پرداخت خسارت برای مکان های ذکر شده است.

 

استعلام بیمه آتش سوزی, بیمه آتش سوزی منازل, فرم بیمه آتش سوزی

 

پوشش بیمه آتش سوزی چیست؟

یکی از چالش های بیمه گزار انتخاب مناسب ترین بیمه نامه برای شرایط خود است. به همین خاطر است که باید قبل از خرید بیمه نامه از شرایط و انواع پوشش های بیمه ای آن آگاه شوید.

 

در واقع هر بیمه نامه یک قرارداد دو طرفه بین بیمه گزار و شرکت بیمه ای است که در آن بیمه گزار با پرداخت حق بیمه به بیمه گر، شرکت بیمه را موظف به پرداخت غرامت ناشی از آتش سوزی تا سقف تعیین شده در قرار داد می کند.

 

همانطور که گفتیم بیمه نامه آتش سوزی تعهدی در برابر جبران خسارت های جانی ندارد به همین دلیل است پوشش بیمه ای آتش سوزی به دو دسته پوشش های اصلی و پوشش‌های اضافی یا فرعی تقسیم می شود که در ادامه به تفصیل هر کدام را شرح می دهیم.

 

• پوشش‌های اصلی

از موارد مهم و جدا نشدنی یک بیمه نامه آتش سوزی آتش، صاعقه و انفجار است.

آتش: دسته بندی آتش شامل ترکیب و احتراق هر نوع ماده ای با اکسیژن است؛ لازم به ذکر است که منشا اکثر حوادث آتش سوزی، همین مورد است.

 

صاعقه: در اثر تخلیه الکتریکی بین ابر و زمین و بین دو ابر، صاعقه رخ می دهد که می تواند منشا آتش سوزی شود. این مورد جزو موارد اصلی تحت پوشش بیمه آتش سوزی است.

 

انفجار: آزاد شدن ناگهانی انرژی بخار یا گاز باعث بروز انفجار و در نتیجه آتش سوزی می گردد. باید بدانید که هر نوع انفجاری تحت پوشش بیمه ای نیست مانند انفجارهای هسته ای.

 

• پوشش های اضافی

شما می توانید حوادث مختلفی را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار دهید؛ در این صورت به این موارد پوشش های اضافی یا فرعی بیمه آتش سوزی می گویند که شامل پوشش بیمه ای زلزله و آتشفشان (از انواع پر فروش بیمه آتش سوزی است و با توجه به نوع سازه و منطقه جغرافیایی که زلزله رخ داده است، محاسبه و پرداخت می گردد)، پوشش بیمه ای سیل و طغیان آب دریا یا رودخانه، پوشش بیمه ای خسارات ناشی از برف و باران (به بیان ساده به آسیبی که آب برف و باران به منازل و اماکن وارد کردند، پرداخت می گردد).

 

پوشش بیمه ای طوفان و گردباد، پوشش بیمه ای سقوط هواپیما و قطعات آن، پوشش بیمه ای برخورد یک جسم خارجی به شیشه های ساختمان یا هر کجای دیگر از ساختمان، پوشش بیمه ای ترکیدگی لوله آب ساختمان، پوشش بیمه ای تانکرها و فاضلاب دستگاه‌های آبرسانی، پوشش بیمه ای هزینه برداشت و پاک‌سازی اضافات و ضایعات ناشی از حوادث قید شده، پوشش بیمه ای سرقت منزل، پوشش بیمه ای انفجار ظروف تحت فشار صنعتی، پوشش بیمه ای ریزش کوه و پوشش بیمه ای سقوط بهمن، پوشش بیمه ای ریزش سقف ناشی از بارش برف سنگین و پوشش بیمه ای نشست و رانش زمین می شود. لازم به ذکر است که بیمه آسانسور دارای بیمه نامه مستقل است و جزو پوشش های فرعی بیمه آتش سوزی نیست.

 

تعرفه نرخ بیمه آتش سوزی, بیمه آتش سوزی ساختمان, بیمه آتش سوزی چیست

 

چه اموالی تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می گیرند؟

یکی از خطراتی که هر لحظه و با یک بی احتیاطی در کمین اموال و دارایی های با ارزش شماست، بدون شک حادثه آتش سوزی است. غفلتی مثل رها کردن غذا بر روی اجاق گاز، یک اتصالی کوچک در وسایل برقی، گذاشتن کودکان با یک شمع کوچک و غیره همگی منزل شما را در برابر آتش سوزی بی دفاع می کند؛ همانطور که در بخش پوشش بیمه آتش سوزی گفتیم، انواع اموال و دارایی های بیمه شده در بیمه آتش سوزی شامل ساختمان های مسکونی، کارخانه ها، تاسیسات و ماشین آلات ساختمان های صنعتی و ساختمان های غیر صنعتی مانند واحدهای اداری، رفاهی، تجاری، آموزشی، خدماتی و انبارها می شود.

 

چه اموالی تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار نمی گیرند؟

در هنگام عقد قرارداد بیمه آتش سوزی با شرکت بیمه به خاطر داشته باشید که برخی اموال و دارایی ها تحت پوشش این نوع بیمه قرار نمی گیرند مانند طلا و فلزات قیمتی، انواع سکه، اوراق بهادار، آثار هنری، نسخ خطی و تاریخی، جنگ خارجی، شورش و جنگ داخلی، امواج صوتی و مواد رادیو اکتیویته، هزینه‌های بازسازی و جمع آوری اطلاعات، استهلاک و زیان هایی که حشرات و حیوانات به یک مکان وارد می کنند.

لازم به ذکر است که اگر آتش سوزی عمدی باشد و شرکت بیمه از این تخلف قانونی آگاه شود، دیگر موظف به جبران و پرداخت خسارت نخواهد بود.

 

مقاله بیمه آتش سوزی, تعرفه نرخ بیمه آتش سوزی, بیمه آتش سوزی ساختمان

 

مزیت های استفاده از بیمه آتش سوزی

حادثه خبر نمی کند. برای اینکه یک پشتوانه مالی و اطمینان خاطر داشته باشید، می توانید از انواع بیمه نامه و بیمه نامه آتش سوزی استفاده کنید تا در صورت نیاز بتوانید خسارت های وارد شده به اموال و دارایی ها را جبران کنید.

 

مزیت استفاده از بیمه نامه آتش سوزی آن است که خسارت های کلی و جزئی وارد بر ساختمان و هزینه جلوگیری از عدم گسترش و پاک‌سازی اضافات حادثه را جبران می کند. البته این خسارات باید ناشی از خطرات تحت پوشش بیمه آتش سوزی باشد تا مشمول بیمه گردد. مزیت دیگر بیمه نامه آتش سوزی این است که شرکت بیمه، کارشناس تخصصی بیمه جهت بازدید و بررسی به مکان بیمه شده می فرستد.

 

عوامل تأثیرگذار بر قیمت بیمه آتش سوزی

عوامل متعدد و پوشش های مختلف باعث تفاوت قیمت بیمه های آتش سوزی با یکدیگر می شوند. عواملی مانند ارزش ساختمان، اسباب و اموال بیمه شده در خانه، نوع سازه ساختمان و متراژ آن، پوشش های فرعی، شرایط مختلف ذکر شده در بیمه نامه، میزان خطر یا ریسک مورد بیمه و تخفیفاتی که شامل بیمه گذار می شوند بر به طور مستقیم بر روی قیمت نهایی بیمه نامه آتش سوزی تأثیر می گذارد.

 

سوابق بیمه آتش سوزی, بیمه آتش سوزی, نرخ بیمه آتش سوزی

 

جمع بندی:

دستاوردهای مادی و مالی انسان دائماً در خطر آسیب های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی مانند آتش سوزی، زلزله، سیل و غیره هستند. به همین دلیل انسان امروزی نگرانی های زیادی بابت حفظ اموال و دارایی های خود دارد. پس با پوشش اموال و دارائی های خود با بیمه آتش سوزی و ایجاد یک پشتوانه مالی مطمئن می توانید از دغدغه و نگرانی های خود کم کنید؛ زیرا در صورت بروز حادثه، خیال تان از بابت جبران مالی خسارات وارد شده راحت خواهد بود.

 

گردآوری: بخش علمی موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×