» اخبار » اخبار سیاسی و اجتماعی » روحانی: تا تحریم برداشته نشود، تا FATF اجرا و روابط بانکی با دنیا برقرار نشود هیچ مشکلی حل نخواهد شد
اخبار سیاسی و اجتماعی

روحانی: تا تحریم برداشته نشود، تا FATF اجرا و روابط بانکی با دنیا برقرار نشود هیچ مشکلی حل نخواهد شد

۱۴۰۳/۱۰/۱۲ 0018

رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم گفت: امروز تا تحریم برداشته نشود، تا با دنیا تعامل سازنده نداشته باشیم و اف‌ای‌تی‌اف اجرا و روابط بانک‌های ما با جهان برقرار نشود، چه آقای دکتر پزشکیان باشد، چه هر رئیس‌جمهور دیگری با هر قدرتی روی کار بیاید، مشکلات کشور حل نمی‌شود.

به گزارش سایت رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم، حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در دیدار با جمعی از جوانان فعال سیاسی و رسانه‌ای گفت: راه‌حل مشکلات امروز، تعامل سازنده با دنیا، اعتدال در داخل و گوش دادن به نظرات مردم است. باید با مردم یکی شویم و به خواست اکثریت مردم گوش دهیم. من راه‌حل دیگری نمی‌شناسم و بلد نیستم.

 

او با بیان اینکه از روز اول تشکیل نظام جمهوری اسلامی قرار این بود که از مردم بپرسیم، اظهار داشت: با وجود اینکه در ابتدای انقلاب همه مردم امام خمینی(ره) را قبول داشتند و امام هم در پاریس، جمهوری اسلامی را مطرح کرده بودند و حتی مردم هم در شعارهایشان گفته بودند استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی اما در عین حال امام شکل نظام را به رأی مردم گذاشت. قرار ما این شد که ببینیم مردم چه می‌خواهند. قرار این بود که حداکثر ما پیشنهاددهنده باشیم و از مردم بپرسیم.

 

روحانی در ادامه گفت: اگر همین مبنا را تا امروز حفظ می‌کردیم شرایط ما متفاوت بود. ما در آغاز از مردم سؤال کردیم اما از مقطعی به بعد به مردم گفتیم حالا گوش کنید و عمل کنید. دیگر از مردم نپرسیدیم. وقتی افکار و ایده و خواست مردم حاکم نباشد هر نظامی دچار مشکل می‌شود.

 

رئیس دولت تدبیر و امید تأکید کرد: پیغمبر عظیم‌الشان اسلام(ص) که اشرف مخلوقات بود پس از آنکه مردم استقبال کردند در مدینه حکومت اسلامی تشکیل داد و با وجود آن به خواست مردم متکی شد. بنابراین همه چیز به مردم بستگی دارد.

 

اینکه می‌گوییم امر به معروف و نهی از منکر یعنی مردم معروفی را قبول داشته باشند و ما تبلیغ کنیم و مردم منکری را پذیرفته باشند و ما نهی کنیم. نه اینکه ما بگوییم این معروف است و آن منکر است. باید چنان شود که با کار فرهنگی و تعامل با مردم، معروف و منکر را مردم بپذیرند.

 

رئیس‌جمهور دوره‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه ما باید به خواست مردم عمل کنیم، اظهار داشت: خدا مرحوم مدرس را رحمت کند. در مجلس گفت ما باید نوکر مردم باشیم. یک نماینده گفت آقای مدرس ما وکیل مردم هستیم نه نوکر مردم. مدرس گفت آنچه من می‌فهمم اینست که انبیا هم نوکر مردم بودند و آمدند به مردم خدمت کنند.

 

روحانی با اشاره به برخی مشکلات کشور افزود: امروز تا تحریم برداشته نشود، تا با دنیا تعامل سازنده نداشته باشیم و اف‌ای‌تی‌اف اجرا و روابط بانک‌های ما با جهان برقرار نشود، چه آقای دکتر پزشکیان باشد، چه هر رئیس‌جمهور دیگری با هر قدرتی روی کار بیاید، مشکلات کشور حل نمی‌شود. در سال 92 مردم حرف ما را که گفتیم باید با دنیا تعامل سازنده داشته باشیم، مذاکره کنیم و تحریم را برداریم، پذیرفته بودند.

 

او افزود: در ابتدای دولت یازدهم ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی تک‌نرخی شد و با حذف نرخ 1226 تومانی، نرخ 2448 تومان جایگزین شد. اما اصلاً مردم حس نکردند درحالی که می‌بایست قیمت کالاهای اساسی دو برابر می‌شد ولی تورم یک واحد درصد هم بالا نرفت.

 

از روزی که دولت را تحویل گرفتیم، تورم کاهشی شد چون مردم امید پیدا کردند و حس کردند می‌توانیم تحریم‌ها را برداریم. همه این‌ها بر مبنای این بود که به خواست مردم توجه کردیم.

 

رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به توافق ژنو در 100 روز اول دولت یازدهم بیان کرد: سوم آذر 92 اولین قدم برای رفع تحریم برداشته شد. تحریم صادرات نفت ایران که قرار بود هر 6 ماه 20 درصد کاهش پیدا کند لغو شد. 6 کشور بزرگ دنیا اصل غنی‌سازی در ایران را پذیرفتند که مهمترین خواسته ما بود.

 

در همان توافق اولیه پذیرفتند که ماهانه 700 میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده ما آزاد شود. البته مشکلات زیادی پیش روی ما بود تا بتوانیم به برجام برسیم.

 

روزهایی بود که آقایان دکتر ظریف و عراقچی و تخت‌روانچی، به من می‌گفتند اگر برخی دستورات را ابلاغ کنم دیگر توافق نخواهد شد. به آن‌ها می‌گفتم دستور را ابلاغ می‌کنم ولی توافق هم خواهد شد فقط شما بایستید. با همه فرازونشیب‌ها امید مردم باعث شد به توافق برسیم. من هم از آبرو و حیثیت و اعتبار و سوابقم گذشتم تا این توافق انجام شد.

 

روحانی با تشریح شرایط پس از اجرای برجام گفت: پس از انقلاب، تورم تک‌رقمی را تجربه کرده بودیم اما سابقه نداشت که تورم دو و نیم سال پیاپی، تک‌رقمی شود که از زمستان 94 تا پایان بهار 97 تک‌رقمی بود. اگر ترامپ برجام را به‌هم نمی‌زد و عواملی در داخل کشور چراغ سبز به ترامپ نشان نمی‌دادند و همان شرایط ادامه پیدا می‌کرد تورم تا پایان دولت دوازدهم تک‌رقمی باقی می‌ماند.

 

حتی خواسته من تورم 3 درصدی تا پایان دولت دوازدهم بود. در سه سال 1400 تا 1402 پیاپی تورم بالای 40 درصد داشتیم که در تاریخ ایران بی‌سابقه است و فقط در دوره جنگ جهانی دوم تجربه کردیم.

 

او با اشاره به آمادگی دنیا برای سرمایه‌گذاری در ایران پس از برجام تصریح کرد: رشد اقتصادی ایران در سال 95 با 14.2 درصد بالاترین نرخ رشد در دنیا بود. ظرف سه ماه پس از اینکه برجام اجرایی شد تولید نفت ایران به 3.8 میلیون بشکه و صادرات نفت روزانه به 2.3 میلیون بشکه در روز رسید. در تولید بنزین و گازوئیل نه تنها خودکفا شدیم که حتی صادر هم می‌کردیم.

 

مقام معظم رهبری به من فرمودند اگر بتوانید بنزین و گازوئیل را خودکفا کنید کار بزرگی انجام داده‌اید. ما تولید بنزین را از 52 میلیون لیتر روزانه به 110 میلیون لیتر رساندیم و در شرایطی که ابتدای دولت یازدهم واردکننده بنزین بودیم اما در دولت تدبیر و امید صادرکننده شدیم.

 

روحانی اظهار داشت: در دولت دوازدهم تولید گاز به یک میلیارد متر مکعب در روز رسید. اگر قرارداد ما با توتال اجرایی می‌شد و گاز فاز 11 به چاه‌های پارس جنوبی تزریق می‌شد امروز با افت فشار گاز مواجه نمی‌شدیم. برای رشد اقتصادی، باید سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشیم. در همه برنامه‌هایی که به رشد اقتصادی 8 درصد اشاره شده آمده که باید سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری انجام شود. چرا آن را نمی‌گویند؟

 

رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در این دیدار به جوانان فعال سیاسی و رسانه‌ای گفت: در دولت من از مواردی که توفیقمان محدود بود، استفاده گسترده از جوانان و زنان در رده‌های مدیریتی بالا بود. از همان روز اول به همه وزیران گفتم وظیفه شما اینست که حداقل از دو نفر جوان و دو نفر خانم به عنوان معاون یا مدیرکل یا مشاور استفاده کنید که بعداً بتوانند وزیر شوند و مرتب با بعضی از وزرایی که این کار را نکرده بودند بحث داشتم.

 

با وجود اینکه برای اولین بار چند نفر جوان را به عنوان وزیر یا معاون رئیس‌جمهور انتخاب کردم و تحول بزرگی در ورود خانم‌ها به عرصه مدیریتی انجام شد اما متأسفانه آن‌طور که در نظر داشتم محقق نشد. باید مدیریت کشور را نسل جوان ما به عهده بگیرد. مگر روز اول که ما مسئولیت به عهده گرفتیم چند ساله بودیم؟ قرار بود به تدریج نسل جوان جای ما را بگیرند و این امر باید محقق شود.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×