» اخبار » اخبار پزشکی » سوءاستفاده از کد ملی نوزادان پس از رشد ۵۷ درصدی قیمت شیرخشک/ غذای نوزادان همچنان کمیاب است!
اخبار پزشکی

سوءاستفاده از کد ملی نوزادان پس از رشد ۵۷ درصدی قیمت شیرخشک/ غذای نوزادان همچنان کمیاب است!

۱۴۰۳/۰۲/۰۵ 00208

جدیدترین گزارش مرکز آمار از افزایش 57 درصدی قیمت شیرخشک حکایت دارد. کمبود شیرخشک در برخی از استان‌های کشور و حالا افزایش 57 درصدی قیمت آن نگرانی زیادی برای شهروندان به‌وجود آورده است؛ شاید شهروندان بتوانند بسیاری از اقلام مصرفی را از زندگی روزمره خود حذف کنند اما نمی‌توانند برای نوزادان خود جایگزینی ارزان‌تر به جای شیر خشک پیدا کنند. این افزایش قیمت مغایر با طرح جوانی جمعیت است. 

به گزارش تجارت‌نیوز، وضعیت شیرخشک در کشور روزبه‌روز بحرانی‌تر می‌شود. یکی از داده‌های مهمی که توسط مرکز آمار منتشر می‌شود، متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری است. این آمار آخرین بار برای اسفند 1402 ارائه شده و مرکز آمار بیستم فروردین‌ماه 1403 آن را به صورت رسمی منتشر کرده است. گزارش اخیر این مرکز نشان می‌دهد که قیمت شیرخشک 57.8 درصد افزایش یافته است. 

 

قیمت شیرخشک در سال 1403

بررسی‌های میدانی خبرنگار تجارت نیوز نشان می‌دهد که شیر خشک نان 1مدل اوپتی پرو با وزن 400 گرمی برند نستله در بازار 243 هزار تومان است. شیر خشک نان 1 برند نستله نیز که برای نوزادان از بدو تولد تا 6 ماهگی مناسب است نیز تنها با ارائه کارت ملی با قیمت 141 هزارتومان به فروش می‌رسد.

 

 

همچنین شیرخشک ببلاک 1 با وزن  400 گرم که مناسب شیرخواران از بدو تولد تا 6 ماهگی است هم در بازار بازه قیمتی 126هزار و 200 تا 128هزار و 200 تومان دارد. البته این شیرخشک تنها در برخی سایت‌های محدود به‌صورت آنلاین به فروش می‌رسد و اکثر داروخانه‌ها تنها با ارائه کارت ملی، این کالا را با قیمت 128هزار و 200 تومان می‌فروشند.

 

با اینکه رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده است، بنابر آمار تولید ماهانه شیر خشک به 18 تا 20 هرار تن رسیده، اما به نظر می‌رسد که این کالا به‌صورت قطره‌چکانی در بازار تزریق می‌شود.

 

البته چالش پیش‌روی خانوارهای ایرانی تنها به افزایش قیمت شیرخشک ختم نمی‌شود. در برخی از استان‌های کشور خانواده‌ها از کمبود شیرخشک خبر می‌دهند. با این همه تا به امروز مسئولان سازمان غذا و دارو کمبود را تائید نکرده‌اند و درباره افزایش قیمت شیرخشک هم توضیح داده‌اند که تغییر سیاست‌های ارزی و اصلاح قیمت شیرخشک به دلیل درخواست تولیدکنندگان و با هدف حمایت از آن‌ها همچنین مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته اما این تغییر قیمت منجر به افزایش پرداخت از جیب خانواده‌ها برای میزان سهمیه یارانه‌ای در نظر گرفته شده نخواهد بود. با این همه خانواده‌ها برای تهیه شیرخشک با چالش‌های بسیاری مواجه هستند.

 

در حال حاضر خانوار دارای نوزاد علاوه بر افزایش 57 درصدی این کالا با سنگ بزرگ دیگری پیش روی‌شان به‌نام سهمیه‌بندی هم مواجه هستند. 

 

سوءاستفاده از کد ملی نوزادان

آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از افراد با سوءاستفاده از کدملی‌ نوزادان، بدون اطلاع خانواده‌ها سهمیه‌شان را می‌گیرند؛ یعنی با کدملی نوزادان شیرخشک تهیه می‌کنند و وقتی خانواده اصلی برای گرفتن سهمیه مراجعه می‌کند، با دست خالی بازمی‌گردد.

 

به‌رغم این اتفاقات محمد مخبر، معاون اول رئیس دولت، به‌تازگی مصوبه هیئت وزیران درباره تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده و حقوق گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو، ملزومات پزشکی و مواد اولیه تولید دارو به یک درصد را به وزارتخانه‌های اقتصاد، صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده است. حال باید دید که این موضوع تاثیری بر قیمت شیر خشک خواهد گذاشت یا خیر؟

 

در حال حاضر این افزایش قیمت نشان می‌دهد که هیچ توجهی به وضعیت معیشتی خانواده‌های کارگر نشده و می‌توان گفت که این افزایش صعودی تنها باعث شکست طرح جوانی جمعیت خواهد شد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×