» سلامت و بهداشت » بیماری ها و راه درمان » علائم، علل، راههای پیشگیری و درمان نوروویروس
بیماری ها و راه درمان

علائم، علل، راههای پیشگیری و درمان نوروویروس

۱۴۰۳/۰۹/۰۴ 007

در این مقاله از موزستان، نوروویروس را به طور کامل معرفی می کنیم. نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که می تواند باعث اسهال، استفراغ، گرفتگی عضلات و درد معده شود. این ویروس می تواند به راحتی از طریق تماس با سطوح آلوده یا غذا و آب آلوده به دیگران منتقل شود.

 

نوروویروس؛ یک بیماری گوارشی آزاردهنده 

با نزدیک شدن به فصل زمستان، ویروس ها راحت تر بین مردم پخش می شوند. اگر علائم میکروب معده دارید، احتمال زیادی وجود دارد که به نوروویروس، یکی از رایج ترین و مسری ترین ویروس ها مبتلا شده باشید. نوروویروس یک تجربه ناخوشایند است.

 

نوروویروس که به عنوان ویروس استفراغ زمستانی نیز شناخته می شود، نام گروهی از ویروس ها است که می توانند باعث گاستروانتریت شوند، عفونت روده. این بیماری می تواند بزرگسالان و کودکان را به مدت 2 تا 6 روز بسیار بیمار کند، اما معمولاً خود به خود برطرف می شود و می توان آن را در خانه مدیریت کرد.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

نوروویروس چیست؟

نوروویروس گروهی از ویروس هاست که باعث استفراغ و اسهال شدید می شود. این یک بیماری بسیار شایع است و بسیار مسری است. شیوع نوروویروس معمولا به صورت فصلی در ماه های سردتر اتفاق می افتد. این عفونت عامل شماره 1 بیماری های ناشی از غذا در ایالات متحده است.

 

تفاوت نوروویروس و آنفولانزای معده چیست؟

نوروویروس باعث گاستروانتریت می شود که برخی افراد ممکن است آن را « آنفولانزای معده» بنامند. ویروس آنفولانزا باعث آنفولانزای تنفسی می شود نه گاستروانتریت.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

چند نوع نوروویروس وجود دارد؟

چندین نوع مختلف (سویه) نوروویروس وجود دارد. این ویروس از خانواده ویروس های Caliciviridae است که باعث التهاب معده و روده شما ( گاستروانتریت ) می شود. در این خانواده 10 گروه با 48 نوع وجود دارد. رایج ترین نوع آن GII.4 است.

 

علائم نوروویروس چیست؟

علائم نوروویروس عبارتند از:

• حالت تهوع 

• استفراغ

• اسهال 

• دل درد

 

علاوه بر این، شما همچنین ممکن است علایم زیر را داشته باشید:

• سردرد

• تب 

• بدن درد

علائم معمولاً 12 تا 48 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شوند و یک تا سه روز طول می کشند.

علائم نوروویروس معمولا در کودکان و بزرگسالان یکسان است. بزرگسالان ممکن است اسهال بیشتری نسبت به کودکان داشته باشند و کودکان ممکن است بیشتر از بزرگسالان استفراغ کنند.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

علل بروز بیماری نوروویروس

ویروسی از خانواده Caliciviridae باعث ایجاد نوروویروس می شود. این ویروس وقتی وارد بدن شما می شود، معده و روده شما را متورم یا ملتهب می کند. این وضعیتی به نام گاستروانتریت است که منجر به علائم نوروویروس می شود. شما می توانید عفونت نوروویروس را به روش های مختلفی دریافت کنید، از جمله از طریق:

• تماس نزدیک با فردی که این ویروس را دارد.

• دست زدن به سطوح آلوده و سپس دست زدن به دهان یا بینی.

• خوردن یا نوشیدن غذاها یا نوشیدنی های آلوده.

گاهی اوقات، برخی غذاها، از جمله صدف و سایر غذاهای دریایی، به طور طبیعی به نوروویروس آلوده می شوند.

 

نوروویروس بسیار مسری است، به این معنی که به راحتی پخش می شود. اگر ویروس را داشته باشید، بدن شما میلیاردها ذره ریز ویروس را  آزاد می کند که می تواند دیگران را نیز بیمار کند. فقط چند ذره لازم است تا فرد دیگری را بیمار کند. پس از تماس با نوروویروس، ممکن است 12 تا 48 ساعت طول بکشد تا علائم را نشان دهید. این مدت زمان قبل از بیمار شدن، دوره کمون نامیده می شود. پس از پایان علائم، شما همچنان تا 48 ساعت مسری هستید.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

عوامل خطر برای نوروویروس چیست؟

هر کسی می تواند نوروویروس بگیرد. اگر:

• شما با فردی که این ویروس را دارد در تماس هستید.

• ژن‌های شما احتمال بروز علائم (حساسیت ژنتیکی) را افزایش می‌دهند.

 

عوارض نوروویروس چیست؟

اگر نوروویروس داشته باشید، بسیار احساس بیماری خواهید کرد. این می تواند باعث استفراغ و اسهال شما شود. وقتی نمی توانید مواد مغذی را در بدن خود نگه دارید، در معرض خطر کم آبی هستید. علائم کم آبی بدن عبارتند از:

• دفع کمتر یا ادرار تیره رنگ

• داشتن دهان خشک

• احساس ضعف یا سرگیجه

• سردرد 

 

کودکان ممکن است علائم فوق را همراه با:

• گریه بدون اشک

• غرزدن

• خواب آلودگی در طول روز

نوروویروس می تواند خوردن یا نوشیدن را برای شما دشوار کند زیرا التهاب روده و معده باعث استفراغ یا اسهال شما می شود. هنوز باید برای خوردن و آشامیدن تلاش کنید. می توانید این کار را با خوردن و نوشیدن بیشتر در طول روز، آهسته غذا خوردن و لقمه های کوچک یا نوشیدن جرعه جرعه مایعات انجام دهید. اگر خیلی سریع یا زیاد غذا بخورید، بدن شما ممکن است غذای دریافتی را رد کند.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

نوروویروس چگونه تشخیص داده می شود؟

یک پزشک پس از اطلاع از علائم شما نوروویروس را تشخیص می دهد. آزمایش معمولاً ضروری نیست، اما یک پزشک ممکن است نمونه مدفوع را برای تأیید تشخیص شما آزمایش کند. معمولاً در صورت داشتن یک بیماری زمینه‌ای که بر عملکرد سیستم ایمنی و توانایی شما برای مبارزه با عفونت‌ها تأثیر می‌گذارد، آزمایش‌ها ضروری است.

 

نوروویروس چگونه درمان می شود؟

هیچ درمانی برای نوروویروس وجود ندارد. درمان عفونت بر تسکین علائم شما متمرکز است که طی یک تا سه روز از بین می‌رود. شما می توانید علائم خود را با موارد زیر مدیریت کنید:

• نوشیدن مایعات زیاد، به خصوص مایعاتی که حاوی الکترولیت هستند.

• استراحت زیاد

• خوردن غذاهای نرم و ملایم

  

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

آیا می توان دو بار نورو ویروس گرفت؟

بله، شما می توانید نوروویروس را بیش از یک بار دریافت کنید. انواع مختلفی از نوروویروس ها وجود دارد. بدن شما ممکن است یک ایمنی کوچک (محافظت در برابر ویروس) نسبت به نوع اولیه نورو ویروس ایجاد کند، اما نه همه انواع. این بدان معنی است که شما می توانید چندین بار در طول زندگی خود به نوروویروس مبتلا شوید. اگر نسبت به یک نوع نوروویروس مصونیت دارید، ممکن است برای همیشه دوام نداشته باشد. این بدان معنی است که ممکن است فاصله زمانی زیادی بین اولین و دومین عفونت شما وجود داشته باشد.

 

راههای پیشگیری از نوروویروس  

برخی از اقدامات احتیاطی که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به نوروویروس انجام دهید عبارتند از:

• شستن مرتب دست ها با آب و صابون.

• میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید.

• غذای خود را کاملاً بپزید (مخصوصاً غذاهای دریایی یا صدف ها) یا در دمای مناسب (حداقل 145 درجه فارنهایت یا 62.77 درجه سانتیگراد).

• اجتناب از تماس با افرادی که عفونت نوروویروس دارند.

• تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطوح و اجسام که اغلب لمس می شوند.

• لباس های خود را به طور کامل بشویید، به خصوص اگر کثیف هستند.

• استفاده از ضدعفونی کننده دست به اندازه شستن دست ها با صابون و آب گرم، ذرات نوروویروس را از بین نمی برد. اگر عفونت نوروویروس دارید، نباید غذا درست کنید یا از دیگران مراقبت کنید، زیرا در خطر گسترش عفونت هستید.

 

نوروویروس, انواع  نورویروس, علائم نورویروس

 

سوالات متداول درباره نوروویروس 

1. نوروویروس چقدر در سیستم بدن باقی می ماند؟

هنگامی که نوروویروس وارد بدن شما می شود، قبل از اینکه علائم را تجربه کنید، در مدفوع شما وجود دارد. همچنین می تواند تا دو هفته پس از از بین رفتن علائم در سیستم شما باقی بماند. شما فقط پس از آلوده شدن تا 48 ساعت پس از پایان علائم، مسری هستید.

 

2. تفاوت نوروویروس و روتاویروس چیست؟

نوروویروس و روتاویروس هر دو عفونت هایی هستند که باعث التهاب معده و روده (گاستروانتریت) می شوند، اما شرایط متفاوتی دارند.

 

3. آیا نوروویروس مسری است؟

بله، نوروویروس بسیار مسری است. این ویروس می تواند از طریق تماس با مدفوع یا استفراغ افراد آلوده، یا از طریق تماس با سطوح آلوده که توسط افراد آلوده لمس شده اند، منتقل شود.

 

4.نوروویروس در بارداری چگونه است؟

زنان باردار بیشتر از زنان غیر باردار در معرض خطر ابتلا به نوروویروس هستند. اگر در دوران بارداری به نوروویروس مبتلا شدید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.

 

5. نوروویروس در افراد مسن چگونه است؟

افراد مسن بیشتر از افراد جوان در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی نوروویروس مانند کم آبی بدن، نارسایی کلیه و حتی مرگ هستند.

 

6. آیا نوروویروس قابل انتقال از حیوانات به انسان است؟

بله، نوروویروس می تواند از حیوانات به انسان منتقل شود. نوروویروس های مختلفی وجود دارند که می توانند انسان را آلوده کنند. برخی از این نوروویروس ها از حیوانات به انسان منتقل می شوند.

 

سخن پایانی درباره نوروویروس

نوروویروس یک بیماری گوارشی مسری است که می تواند باعث اسهال، استفراغ، گرفتگی عضلات و درد معده شود. این بیماری معمولاً چند روز طول می کشد و با مراقبت های مناسب، اکثر افراد بهبود می یابند. نوروویروس یک ویروس ناگهانی و خسته کننده است. بدن شما به شما می گوید که باید بخورید و بنوشید، اما نمی تواند غذا را نگه دارد. این وضعیت فقط چند روز طول می کشد. در این مدت، سعی کنید لقمه های کوچک یا جرعه های مکرر در طول روز بخورید و بنوشید. غذاهای ساده و ملایم مانند برنج، ماست، و آب میوه انتخاب خوبی هستند. اگر نمی توانید غذا بخورید یا اگر علائم شما بیش از سه روز طول بکشد، با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین مهم است که برای جلوگیری از گسترش عفونت، دست های خود را اغلب با آب و صابون بشویید.

 

 

گردآوری:بخش سلامت موزستان 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×