مأموریت جاهطلبانه چین برای آوردن نمونههای یک سیارک به زمین
به گزارش ایسنا به نقل از چاینا دیلی، کاوشگر «تیانون 2»(Tianwen 2) چین قرار است در مه 2025 با موشک «لانگ مارچ 3بی»(Long March 3B) پرتاب شود.
ماموریت جاهطلبانه آوردن نمونه سیارک و اکتشاف دنبالهدار، یک ماموریت چالشبرانگیز به شمار میرود زیرا به عنوان یک ماموریت ترکیبی برای جمعآوری نمونه از یک سیارک نزدیک به زمین، رساندن مواد به زمین و تمرکز در اعماق فضا برای بررسی یک دنبالهدار برنامهریزی شده است.
اولین هدف، سیارک «469219» نزدیک به زمین خواهد بود که یک شبهقمر زمین است. کاوشگر پس از ملاقات با این سیارک، سنجش از راه دور را برای ارزیابی سیارک و در نظر گرفتن مکانهای احتمالی فرود انجام میدهد. سپس، کاوشگر تلاش خواهد کرد تا نمونهها را با دو روش متفاوت لمس و اتصال برای ارسال به زمین و تحلیل شدن جمعآوری کند.
سیارک 469219 حدود 14.5 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد و این بخش از ماموریت حدود دو سال و نیم طول خواهد کشید. این یک کار چالشبرانگیز به شمار میرود زیرا اولین باری است که یک ماموریت نمونهبرداری از سیارک، از روش لمس و اتصال استفاده میکند. کاوشگر به صورت خودکار از چهار بازوی رباتیک با متههایی در انتهای آنها استفاده خواهد کرد تا خود را محکم روی سطح نگه دارد.
اگر این ماموریت موفقیتآمیز باشد، میتواند مشخص کند که آیا سیارک 469219 یک قطعه از ماه است که در اثر برخورد یک سیارک به فضا پرتاب شده یا قطعهای از یک سیاره اولیه است.
تیانون 2 با جمعآوری نمونههایی از سیارک و آوردن آنها به زمین، فناوریهای مربوط به سفر رفت و برگشت از سیارکها را نیز آزمایش خواهد کرد و امید به استخراج از کمربند سیارکی را به ارمغان خواهد آورد.