نحوه پر کردن سفته برای ضمانت وام و حسن انجام کار
اصول صحیح نوشتن سفته + نکات مهم در پر کردن سفته
یکی از روش های ضمانت کاری یا ضمانت گرفتن وام دادن سفته است. آگاهی از روش نوشتن سفته برای وام و ضمانت کاری به شما کمک میکند تا درگیر پرونده های حقوقی نشوید. سفته سندی تجاری است که طبق آن صادر کننده تعهد میکند مبلغ مشخصی را در زمانی مشخص یا عندالمطالبه به گیرنده پرداخت کند.
از آنجا که سفته سندی تجاری است میتوان آن را به اجرا گذاشت و مبلغ درج شده روی سفته را از طریق قانون مطالبه کرد. سفته کاغذی را میتوانید از هر جایی تهیه کنید از باجه های روزنامه فروشی گرفته تا دستفروش ها ولی بهترین راه برای تهیه سفته ، صرفه جویی در هزینه خرید و اطمینان از جعلی نبودن سفته، مراجعه به شعب بانک ملی است.
در ادامه مقاله موزستان نحوه پر کردن سفته کاغذی و الکترونیک و نکاتی که برای نحوه نوشتن سفته نیاز است بدانید را به شما آموزش می دهیم.
سفته الکترونیک
برای گرفتن سفته الکترونیک باید به سایت بانکها یا اپلیکیشن های مالی معتبر ارائه دهنده سفته و برات الکترونیک وارد شوید و روی گزینه سفته و برات الکترونیکی کلیک کنید.
برای ورود باید شماره موبایلی که به نام شما است را وارد سیستم کنید ، کد ملی دارنده سیم کارت باید با کد ملی دریافت کننده سفته یکی باشد.
مشخصات هویتی خود را مطابق با اطلاعات درخواستی وارد میکنید.
مبلغ تعهد سفته را وارد میکنید تا پیش نویش سفته الکترونیکی برای شما صادر شود .
به منظور تایید نهایی کد OPT به شماره موبایل شما ارسال خواهد شد و سپس با روش های امنیتی درخواست شده و ورود اطلاعات و کد تایید سفته الکترونیکی شما صادر خواهد شد.
برای سفته الکترونیک شما در بالای سفته شناسه خزانه داری کل کشور نوشته می شود.
در ردیف بعدی بانک عامل صادر کننده سفته الکترونیک مشخص خواهد بود.
در گوشه سمت راست سفته شما آرم جمهوری اسلامی ایران و نوشته وزارت امور اقتصادی و دارایی خزانه داری کل کشور ثبت شده است.
نحوه پر کردن سفته کاغذی برای ضمانت وام
در صورتی که با نحوه پر کردن سفته برای ضمانت وام آشنایی داشته باشید میتوانید از امتیازات یک سند تجاری بهره مند شوید ولی اگر به این نکات آشنایی نداشته باشید این سند تجاری نمی تواند منفعتی برایتان داشته باشد.
نکات لازم برای نحوه پر کردن سفته عبارتند از:
• مبلغ سفته : هر سفته کاغذی که می خرید مبلغ مشخصی رویش نوشته شده است که نشان دهنده اعتبار سفته می باشد با این حال شما باید مبلغ مورد نظرتان را با عدد و حروف در سفته درج نمایید. مبلغ درج شده در سفته نباید بیشتر از اعتبار نوشته شده روی سفته باشد. مثلا اگر سفته ای که خریده اید اعتابر 1 میلیون تومانی دارد نمیتوانید در بخش مبلغ عدد 10 میلیون و پانصد هزار ریال را بنویسید.
• تاریخ سفته : تاریخ صدور و تاریخ پرداخت سفته باید ثبت شود. در صورتی که تاریخ صدور سفته نوشته نشود ، اعتبار تجاری برای شما و طرف مقابل نخواهد داشت. تاریخ صدور سفته باید به حروف و به عدد نوشته شود. نوشتن تاریخ پرداخت سفته هم به نفع شما است چرا که با نوشتن این تاریخ فرد مقابل نمی تواند در هر زمانی اقدام به مطالبه مبلغ سفته نماید.
برای سفته ای که بابت حسن انجام کار به کارفرما داده می شود باید در قسمت تاریخ پرداخت سفته به جای نوشتن تاریخ ، عبارت ” سفته بابت حسن انجام کار ” را بنویسید با این کار راهی برای مطالبه بی چون چرا مبلغ سفته برای کارفرما باقی نمی ماند.
• نوشتن نام گیرنده : بدون نوشتن نام گیرنده ، سفته اعتبار تجاری نخواهد داشت. از سویی دیگر در صورت ننوشتن نام گیرنده ، سفته شما در وجه حامل محسوب خواهد شد بنابراین حتما باید نام گیرهنده را به صورت واضح و مشخص ثبت نمایید.
• امضا : امضای سفت از طرف فرد متقاضی به این معنی است که تایید میکند طلبکار است ، این موضوع برای دریافت کنندگان سفته اهمیت زیادی دارد.
سفته حسن انجام کار
بیشترین مشکلات قانونی مربوط به سفته درباره سفته مانت حسن انجام کار است.
سفته ضمانت کاری معمولا از طرف کارفرما از کارگر دریافت می شود تا فرد وظایف و مسئولیت هایش را به درستی انجام دهد. در واقع این سفته ضمانتی است که فرد مشغول به کار از امکانات کارفرما برای مقاصد شخصی خود و به ضرر کارفرما استفاده نکند یا اطلاعات محرمانه شرکت را به جایی درز ندهد.
سفته حسن انجام کار از طرف کارفرما گرفته می شود تا اگر شخصی که مشغول به کار است مواردیرا که متعهد شده انجام ندهد و ضرر و زیانی به کارفرما وارد شود یا این که با ترک کار ضرری به کارفرما وارد کند و این ضرر از طریق قضایی قابل اثبات باشد،کارفرما میتواند به صورت کتبی موارد را با کارگر در میان گذاشته و در صورت عدم جبران ضرر اقدام به اجرا گذاشتن سفته ضمانت کار در مراجع قضایی کند.
هنگام پر کردن سفته ضمانت کاری باید مراقب باشید که بعدا کارفرما نتواند از ناآگاهی هنگام پر کردن سفته شما سو استفاده کند.
نکات کلی درباره پرکردن سفته را بالاتر توضیح دادیم ولی یک سری نکات جزئی هم باید در سفته حسن انجام کار به شکل زیر رعایت شود :
– زمانی که شما سفته ای با مبلغ مشخص به کارفرما میدهید در واقع ضمانت کرده اید که مفاد قرارداد کاریتان را رعایت کنید.
– در قرارداد کاری ممکن است در مورد شرایط کاری ، وظایف ، تحوه ترک و استعفا یا هر مورد دیگری صحبت شده باشد.
– هنگام عقد قرارداد باید شماره آن را در سفته درج نمایید و همینطور شماره سفته را در قرارداد بیاورید.
– در صورتی که بندهای قرارداد توسط شما رعایت نشود کارفرما میتواند برای جبران خسارت سفته شما را به اجرا بگذارد البته اگر نتواند ثابت کند که مفاد قرارداد را رعایت نکرده اید امکان وصول نخواهد داشت.
نکات لازم برای نوشتن سفته
– به هیچ عنوان سفته سفید امضا تحویل کسی ندهید چرا که باین کار موجب سواستفاده از سفته شما خواهد شد.
– مراحل پر کردن سفته را در حضور دریافت کننده انجام دهید.
– شما به عنوان صادر کننده سفته باید نام دریافت کننده را بنویسید در غیر اینصورت سفته در وجه حامل نوشته می شود و هر فردی میتواند آن را به اجرا بگذارد.
– برای سفته ضمانت کاری و وام ، فقط فرد متقاضی میتواند سفته را پر کند و فرد دیگر نباید اقدام به نوشتن سفته کند.
– در سفته های کاغذی که برای حسن انجام کار صادر می شوند نباید تاریخ پرداخت بزنید و به جایش عبارت “سفته بابت حسن انجام کار” را بنویسید.
– برای نوشتن ، مبلغ و تاریخ صدور و تاریخ پرداخت در سفته علاوه بر نوشتن به صورت عددی باید از حروف فارسی برای نوشتنن این موارد استفاده نمایید.
– در صورت امکان اط فرد سوم بخواهید به عنوان امن در پشت برگه سفته ، مشخصات خود را بنویسد و امضا کند.
– بعد از تحویل دادن سفته به فرد گیرنده از او رسید دریافت کنید.
گردآوری : بخش علمی و آموزشی موزستان