کشور ولز: سرزمینی از تپههای سبز و دریاهای نامتناهی
ولز، ایالتی با سواحل زیبا و طبیعتی فوقالعاده
کشور ولز در صنعت گردشگری تقریبا ناشناخته است ولی طبیعتی بکر و بی نظیر ، کوها های زیبا و سرسبز ، سواحل جذاب صخره ای و غیره دارد. کشور ولز به انگلیسی متصل است ولی کشوری مستقل محسوب می شود. از آنجا که یکی از شهرهای انگلیس ، به نام ولز شناخته می شود ، بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند کشور ولز متعلق به انگلیس است. در گذشته کشور بریتانیای کبیر شامل سه کشور انگلیس ، اسکاتلند و ولز می شد که امروزه تجزیه شده است.
امروزه 4 کشور انگلیسی ، اسکاتلند ، ایرلند شمالی و ولز جزو محدوده پادشاهی متحده بریتانیای کبیر قرار میگیرند که به علامت اختصاری UK شناخته می شوند البته تمام این کشورها دولت ، فرهنگ ، تیم های ملی ورزشی ، زبان و قانون اساسی کاملا مستقلی دارند.
کشور ولز کجاست؟
کشور ولز ، کشوری مستقل در جنوب غرب انگلیس است که سبک زندگی ، فرهنگ و ویژگی های متفاوتی با انگلستان دارد. کشور ولز از شرق با انگلیس و از شمال و غرب به دریای ایرلند می رسد. شهر کاردیف پایتخت و بزرگترین شهر ولز در جنوب شرقی آن قرار دارد.
25 درصد مساحت کشور ولز را جاذبه های طبیعی ، پارک ملی و 5 ناحیه طبیعی تشکیل میدهند. 80 درصد مردم ولز به فعالیت کشاورزی مشغول هستند.
بهترین زمان سفر به کشور ولز
از آنجا که تابستان در کشور ولز معتدل و نیمه ابری است و بارش باران نسبت به سایر فصول کمتر است بهترین زمان سفر به کشور ولز فصل تابستان است.
حقایقی درباره کشور ولز
کشور ولز بیشترین تعداد قلعه را نسبت به مساحت کشورش در جهان دارد.
دومین قله بزرگ اروپا در ولز قرر دارد.
نام کوه اورست از نام یکی از ساکنین کشور ولز به نام ” سر جورج اورست ” گرفته شده است که اولین فرد نقشه بردار هیمالیا بوده است.
بیشترین آمار گردشگرانی که در پهنه پادشاهی بریتانیا برای بازدید از آبشار می روند متعلق به آبشارهای سوالو در ولز است که 42 متر ارتفاع دارد.
غار ” دان ار اگف ” در کشور ولز با عمق308 متر ، سومین شبکه طولانی انگلیس و عمیق ترین غار بریتانیای کبیر است.
پل معلق ” مِنای ” در کشور ولز اولین پل معلق دنیاست که در سال 1826 با طول 386 تر ساخته شد و تا مدت ها طولانی ترین پل جهان به حساب می آمد.
بیل فراست ، مخترع ولزی ، 8 سال پیش از برادران رایت پرواز کرد. او در سال 1895 ماشین پرواز خودش را اختراع کرد و در اثر تصادف با یک درخت از دنیا رفت.
در ولز چاهی شفا بخش وجود دارد که آبش غنی از گوگرد است.
پایتخت کشور ولز ، جوان ترین پایتخت اروپا محسوب می شود که در سال 1955 به عنوان پایتخت کشور ولز انتخاب شد.
جمعیت کشور ولز 3 میلیون نفر است .
تعداد گوسفندهایی که در کشور ولز پرورش داده می شوند بیش از 10 میلیون راس است.
اقتصاد کشور ولز وابسته به پرورش گوسفند و کشاورزی است.
خانواده سلطنتی انگلیس بر اساس سنتی قدیمی در تمام مراسمات رسمی خود مانند عروسی های سلطنتی همیشه از طلای کشور ولز استفاده میکنند.
آب و هوای کشور ولز
بخش شمالی کشور ولز طبیعتی بسیار سرسبز دارد که اغلب مکان های آن در یونسکو به ثبت رسیده اند. آب و هوای کشور ولز ، معتدل اقیانوسی است ، رطوبت مانند انگلستان بالا است و در اغلب روزها هوا ابری است و بارن می بارد.
تابستان در کشور ولز بسیار کوتاه است و هوای تابستان های ولز نیمه ابری است.
زمستان ها بسیار سرد هستند و نسبت به تابستان طولانی ترند و ورزش باد و بارش های شدیدی دارد.
فرهنگ مردم ولز
کشور ولز خودش را مستقل از انگلستان میداند و تمایل ندارد مردم کشورش را انگلیسی بنامند. مردم ولز ، مهربان و خون گرم هستند و خیلی راحت احساساتشان را ابراز میکنند. به عنوان مثال گریه یک مرد بعد از باخت در مسابقات ورزشی کاملا طبیعی است و کسی به آن ها نمیگوید : ” مرد که گریه نمی کند”.
ولز سابقه تاریخی زیادی دارد و مراکز فرهنگی موزه ها و تئاترهای متعددی در سطح کشور می بینید. جالب ترین رسم مردم ولز ، هدیه دادن قاشق عشق به افرادی است که دوستشان دارند. روی این قاشق وبی نقش قلب قرار دارد و اهمیت زیادی برای هدیه دهنده و هدیه گیرنده دارد.
مذهب مردم ولز از سال 1642 پروتستان است .
مردم این کشور به شعر و ادبیات اهمیت زیادی می دهند و مهم ترین هنر این کشور خوانندگی است که ریشه در سنت های باستانی دارد.
اپرا ملی کشور ولز در ساسر بریتانیا به شدت مشهور است.
اغلب ساکنین کشور ولز به زبان انگلیسی صحبت میکنند و 20 درصد آنها از زبان ” ولش ” یا ” ولزی ” استفاده می کنند. تقریبا حدود 500 هزار نفر از جمعیت این کشور زبان ولزی را متوجه می شوند که البته این آمار رو به کاهش است.
ورزش کشور ولز
تیم های ورزشی کشور ولز قدرتمند هستند و در رقابت های جهانی زیادی شرکت کرده اند.
ورزش راگبی در قرون وسطی به نام کاناپان شناخته می شد . ولزی ها دیوانه ورزش راگبی هستند ، اولین مسابقات راگبی بین المللی در سال 1881 بین ولز و انگلستان انجام شد و از آن زمان ولز و انگلیسی رقبای سرسختی در ورزش راگبی محسوب می شوند و مردم ولز هر ساله برای بردهای تیم راگبی شان در مقابل انگلیس ، جشن های بزرگی بر پا میکنند.
کشور ولز دارای 22 مدال طلای المپیک ، 21 مدال برنز المپیک و 19 مدال نقره المپیک است.
موفق ترین ورزشکاران ولزی در المپیک ، تیم واترپلوی این کشور بوده است.
موفقیت آمیزترین حضور کشور ولز در المپیک مربوط به ریو 2016 است که توانست 7 مدال نقره و 4 مدال طلا کسب نماید.
فرهنگ غذای مردم ولز
صنعت کشاورزی و دامپروری در کشور ولز اهمیت بسیاری دارد به همین دلیل از استانداردهای غذایی بسیار بالایی پیروی میکنند و رژیم غذایی شان بر پایه غذاهای تازه و طبیعی استوار است.
ماهیگیری در سواحل ولز رونق زیادی دارد و ماهی نقش مهمی در فرهنگ غذایی مردم کشور ولز ایفا میکند. غذای ولزی ها شباهت زیادی به انگلیس دارد که البته با توجه به تفاوت قومیت و فرهنگی میتوان برخی تفاوت ها را در آنها مشاهده کرد.
مثلاً در کشور ولز گوشت قرمز و پنیر بسیار محبوب است و کیکهای سنتی خوشمزه ای برای مراسم های خاص می پزند.
” ولش ربیت ” یکی از غذاهای محبوب مردم ولز از قرن 18 به بعد است که با شیر ، پنیر ، نان تست و انواع ادویه ها تهیه می شود.
جاذبه های گردشگری کشور ولز
در این کشور بکر و زیبا 400 قلعه ساخته شده و مناظر بی نظیری از باغ های بی بدیل و نفس گیر در مقابل چشمان شما خودنمایی می کند.
شبکه راه آهن تاریخی ولز بیشتر نقاط کشور را به هم وصل می کند و دسترسی به تمام پهنه این کشور را بسیار راحت کرده است.
دره هایی ترساک و کوههایی بسیار چشم نواز در کنار ساحلی دلفریب دارد.
از مناطق زیبا و دیدنی ولز میتوان به پارک ملی اسنودنیا ، قلعه کانوی ، قلعه پورت ما داگ ، پارک ملی پمبروک شیر و جذابیت های تاریخی و طبیعی بسیار متعدد اشاره کرد.
پارک ملی اسنودونیا Snowdonia National Park
کوه اسنودون Snowdon به عنوان بلند ترین کوه ولز شناخته می شود که 1080 متر ارتفاع دارد. این کوه بین علاقمندان به پیاده روی ، دوچرخه سواری و کوهنوردی محبوبیت زیادی دارد و سالانه هزاران نفر در فصل زیبا برای بالا رفتن از این کوه به پارک ملی اسنودونیا Snowdonia National Park می روند.
اسنودونیا طبیعیت بکر و جادویی ، چندین دهکده کوچک ، مناطق تاریخی ، حوضچه های عمیق طبیعی و زیبا دارد و مقصدی محبوب و دیدنی بین گردشگران به حساب می آید.
قلعه کانوی Conwy Castle
قلعه کانوی Conwy Castle شاهکار معماری قرون وسطی است که در سال های 1283 – 1289 توسط بیش از 2 هزار کارگر ساخته شده است. این قلعه یک یاز جذاب ترین قلعه های کشور ولز است که منظره ای بی نظیر دارد. ساخت این قلعه در بلندی بعث شده چشم اندازی بسیار زیبا از شهر و طبیعت اطراف داشته باشد.
سایر قلعه های معروف ولز در بین گردشگران عبارتند از:
قلعه کاردیف : قلعه ای قرون وسطایی در مرکز شهر کاردیف
قلعه کارنارفورن : قلعه ای متعلق به قرن 13 میلادی که برجهای چند ضلعی باشکوهی دارد.
قلعه کارفیلی : خندق های قدیمی اطراف این قلعه که با آب پر شده اند بر زیبایی و شکوه این قلعه افزده اند . قلعه کارفیلی دومین قلعه بزرگ در بریتانیا است.
پورتماداگ Porthmadog
پورتماداگ Porthmadog شهری بندری و ساحلی است که در کنار رودخانه گلسلین Glaslyn قرار گرفته است . پورتماداگ در کنار شهر بندری ترماداگ Tremadog قرار گرفته است که به نام شهرهای دوقلوی صنعتی شناخته می شوند. این دو شهر تبدیل به ریزورت های کنار دیبا شده اند و مناسب گردشگرانی هستند که تمایل دارند وقتشان را در ساحل دریا بگذرانند. طبیعیت بسیار جذاب این دوشهر باعث شده تفاوت زیادی با دیگر ریزورت های ساحلی داشته باشند.
پارک ملی پمبروکشیر Pembrokeshire
پارک ملی پمبروکشیر Pembrokeshire یک پارک ملی ساحلی و زیبا با وسعت 582 کیلومتر در جنوب شرقی کشور ولط است که 582 کیلومتر مربع مساحت دارد. در این پارک ملی ساحل پمروکشیر ،سواحل صخره ای ، پرندگان دریایی ، جزایر و مرداب های متعددی وجود دارد. پارک ملی پمبروکشیر برای گردشگرانی که به صخره نوردی و تماشای پرندگان علاقمند هستند، گزینه ای بی نظیر است.
کلیسای جامع سنت دیوید
کلیسای جامع سنت دیوید در شهر سنت دیوید ولز در منطقه پمبروک شایر قرار گرفته است . معماری کلیسا متعلق به قرون وسطی است. ست دیوید ، حاکم ولز این کلیسای کاتولیت را در دهه 1180 میلادی با ماسه سنگ بن کرده است. در حال حاضر آثاری از دیگر کلیساهای این کشور برای نمایش در کلیسای جامع سنت دیوید گردآوری شده اند که مهم ترین آنها جام نقره ای متعلق به قرن 13 میلادی و نسخه ای از کتاب مقدس ولز است.
آشیانه قایق دیلن تامس
آشیانه قایق دیلن تامس ، محل زندگی شاعر معروف دیلن تامس به همراه خانواده در سالهای پایانی عمرش 1949 – 1953 بوده است . او در این 4 سال بیشترین کارهای معروفش را نوشت . امروزه آشیانه قااسق دیلن تامس تبدیل به یک موزه عمومی شده است که یادگاری های این شاعر معروف و برخی از اثاثیه او از جمله میز تحریرش را به نمایش گذاشته است.
قلعه پنرین
قله پنرین ، قصری کوچک و زیبا متعلق به قرن 19 میلادی است که بین تنگه منا و اسنودیا قرار گرفته است. معماری قلعه پنرین شباهت زیادی به قلعه نورمون ها دارد و در اوایل دوران قرون وسطی ساخته شده است.
گردآوری : بخش گردشگری موزستان