» کامپیوتر و اینترنت » اخبار تکنولوژی » آزمایش سری هوش مصنوعی در «ردیت»/ نتیجه ترسناک بود!
اخبار تکنولوژی

آزمایش سری هوش مصنوعی در «ردیت»/ نتیجه ترسناک بود!

۱۴۰۴/۰۲/۲۰ 003

شبکه اجتماعی «ردیت» از آزمایش پنهانی گروهی از پژوهشگران هوش مصنوعی روی کاربران خود به خشم آمد و تهدید کرد که از آن‌ها شکایت می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، پژوهشگران دانشگاه زوریخ در یک آزمایش جنجالی، گروهی از چت‌بات‌های هوش مصنوعی را بدون اطلاع کاربران به ساب‌ردیت «changemyview» وارد کردند تا ببینند که این ابزارهای هوش مصنوعی چقدر در تغییر دادن نظر انسان‌ها موفق عمل می‌کنند. در این ساب‌ردیت بیش از 4 میلیون کاربر حضور دارند و درباره موضوعات بحث‌برانگیز گفتگو می‌کنند.

 

چت‌بات‌ها برای رسیدن به هدف خود بیش از 1700 بار در این ساب‌ردیت نظر دادند و در نقش‌های ساختگی گوناگون از «مشاور متخصص در خشونت خانگی» تا «یک سیاه‌پوست مخالف جنبش «جان سیاهان مهم است»» ظاهر شدند.

 

این چت‌بات‌ها در همکاری با همدیگر پروفایل کاربران را زیر و رو کردند تا قانع‌کننده جواب را برای آن‌ها پیدا کنند. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که چت‌بات‌ها در قانع کردن کاربران 3 تا 6 برابر انسان‌ها موفق عمل کرده‌اند.

 

پژوهشگران در ادامه همراه با لینکی از نتایج اولیه، انجام این آزمایش را با مدیر فروم در میان گذاشت. مدیر فروم نیز در اطلاعیه‌ای این موضوع را به کاربران خبر داد و در آن نوشت: «این کار از نظر ما اشتباه است. اینکه آزمایشی شبیه به این پیش از این انجام نشده است، بهانه موجهی برای انجام آزمایشی شبیه به این نیست.»

 

بر اساس ادعای پژوهشگران، هیچ کدام از کاربران متوجه نشدند که این نظرات ساخته هوش مصنوعی است.

 

دانشگاه زوریخ در واکنش به تهدید «ردیت» به شکایت، اعلام کرده است که نتایج این پژوهش را منتشر نخواهد کرد و در آینده قوانین سخت‌گیرانه‌تری را برای انجام چنین آزمایش‌هایی در نظر خواهند گرفت.

 

این آزمایش نشان می‌دهد که توانایی چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای ورود به بحث‌های داغ آنلاین و اثرگذاری بر آن‌ها هر روز بیشتر می‌شود. در ماه مارس «GPT-4.5» توانست با موفقیت آزمون تورینگ را پشت سر بگذارد و در 73 درصد موارد شرکت‌کنندگان را قانع کند که در حال صحبت با یک انسان هستند.

 

این توانایی ترسناک چت‌بات‌ها اگر کنترل‌ نشود، آینده محتوای آنلاین را تهدید می‌کند و نوید روزی را می‌دهد که بخش اعظم محتوای آنلاین ساخته چت‌بات‌ها است. هر چند این ایده اکنون در دسته «نظریه توطئه» قرار می‌گیرد.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×