» اخبار » اخبار بین الملل » آمریکا: ارتکاب اسرائیل به جنایت جنگی در غزه مشخص نیست
اخبار بین الملل

آمریکا: ارتکاب اسرائیل به جنایت جنگی در غزه مشخص نیست

1403/03/17 1050

«متیو میلر » سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از جو بایدن رئیس جمهور این کشور در حمایت از اسرائیل در جنگ کنونی اش علیه غزه مدعی شد که هنوز مشخص نیست اسرائیل مرتکب جنایت جنگی در غزه شده باشد.

 به گزارش ایرنا، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران ادعا کرد واشنگتن “فرآیندهایی برای بررسی نقض احتمالی قوانین بین المللی بشردوستانه دارد. این فرآیندها درحال انجام است.”

 

اظهارات وی پس از آن بیان می شود که جو بایدن بایدن رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با مجله تایم که در امرز سه شنبه به وقت محلی منتشر شد، گفت که «مطمئن نیست» که اسرائیل در حال ارتکاب جنایات جنگی در غزه است.

 

میلر به خبرنگاران گفت: «به همین دلیل است که رئیس جمهور می‌گوید که پاسخ به این سوال نامشخص است، به این دلیل است که ما پاسخ را نمی دانیم. ما یک فرآیند مداوم برای بررسی و دریافت پاسخ داریم، اما در حال حاضر پاسخ آن را نمی‌دانیم.»

 

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ماه دسامبر 2023 گفت که اسرائیل در حال از دست دادن حمایت از جنگ خود در غزه به دلیل «بمباران بی‌رویه» این منطقه است.

 

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با نشریه آمریکایی تایم که روز سه شنبه به وقت محلی منتشر شد، از پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نظامیان اسرائیل مرتکب جنایات جنگی در نوار غزه شده‌اند، طفره رفت و گفت که چنین چیزی معلوم نیست و توسط خود اسرائیل تحقیقاتی انجام می‌شود. او تصریح کرد: «مشخص نیست که آیا نیروهای اسرائیلی مرتکب جنایت جنگی در غزه شده باشند».

 

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا 31 می 2024 برابر با 11 خرداد 1403 و در آستانه انتخابات 5 نوامبر سال جاری (15 آبان ماه 1403) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

 

رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا که به دلیل حمایت هایش از اسرائیل در جنگ کنونی غزه در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار نهادهای بین المللی و افکار عمومی جهانی است، تصریح کرد: پیشنهاد جدید اسرائیل «نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان ها» است. «می دانم عده ای در اسرائیل با این طرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد. زمان پایان دادن به جنگی است که حماس شروع کرد.»

 

طرح سه مرحله ای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معرفی کرد، شامل:

مرحله اول: 6 هفته طول می کشد که شامل «آتش بس کامل»، خروج نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگان های آمریکایی در این مرحله آزاد می شوند.

 

بقایای اسیران مرده به آغوش خانواده هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانه های خود در محله های غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. کمک های بشردوستانه با ورود 600 کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.

 

مرحله دوم: شامل تبادل همه گروگان‌های زنده باقیمانده، از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.

 

مرحله سوم: شامل آغاز “طرح بازسازی بزرگ غزه” و بازگرداندن نهایی بقایای اسرا خواهد بود.

 

کاخ سفید عصر 14 خرداد به وقت محلی (نیویورک) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفتگو کرد. آنها تایید کردند که آتش بس جامع و توافقنامه آزادی گروگانها که اکنون روی میز است، یک نقشه راه مشخص برای پایان دادن به بحران در غزه است.

 

کاخ سفید افزود: رئیس جمهور آمریکا آمادگی اسرائیل را برای پیشبرد شرایطی که اکنون به حماس ارائه شده است، تایید کرد. «رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل کل توافق تلاش خواهند کرد. وی از امیر تمیم خواست تا از تمام ابزارهای مناسب برای تضمین موافقت حماس با این توافق استفاده کند و تامید کرد که حماس اکنون تنها مانع آتش بس کامل و کمک به مردم غزه است.»

 

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین 15 مهرماه 1402برابر با هفتم اکتبر 2023، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از 45 روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه 1402 برابر با 24 نوامبر 2023، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام 10 آذر برابر با اول دسامبر 2023 به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

 

کابینه جنگ رژیم اسرائیل 17 اردیبهشت ماه 1403 برابر با 6 می 2024 نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از 18 اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

 

ارتش اسرائیل 26 می ( 6 خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم 41 فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

 

بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر1402 ) به 26 هزار و 550 نفر و شمار زخمی ها به 82 هزار و 959 نفر رسیده است.

 

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×