» کودکان و والدین » خلاقیت در کودکان » اسباب بازی برای نوزاد چی بخریم؟
خلاقیت در کودکان

اسباب بازی برای نوزاد چی بخریم؟

۱۴۰۳/۰۹/۰۲ 1011

یکی از حساس ترین دوره های رشد جسمی و شناختی(ذهنی) کودکان از تولد تا پایان دو سالگی است. یادگیری کودک در این دوره به صورتی است که هر ماه توانایی و مهارت های جدیدی از خود نشان می دهد.

اگرچه به طور غریزی کودکان بسیاری از مهارت‌های حرکتی، شناختی، گفتاری و اجتماعی را متناسب با رشد جسمی خود و به صورت مرحله به مرحله نشان می دهند، اما آموزش و مهارت آموزی کودکان اگر به صورت علمی و هدفمند دنبال شود اثرات بهتر و قابل توجهی خواهد داشت و در پیش گیری برخی اختلال های یادگیری و روان شناختی موثر خواهد بود.

در این مقاله چند کتاب و اسباب بازی مناسب از نوزادی معرفی شده است. 

برای تهیه  و مشاهده انواع محصولات برای این رده سنی به دسته بندی انواع اسباب بازی برای نوزاد مراجعه کنید.

 

کارت ها و کتاب های سیاه و سفید نوزادی

بهترین روش تحریک حس دیداری نوزاد استفاده از طرح های سیاه و سفید یا روشن و تاریک است. کارت های تصویری سیاه و سفید برای همین منظور طراحی شده اند تا با قرار گرفتن در فاصله 20 تا 30 سانتی متری در برابر چشم نوزاد و صحبت در مورد آن حس دیداری کودک را تقویت کنند.

همچنین علاوه بر این کارت ها ، کتاب های سیاه و سفید نوزادی هم در سایت پینارشاپ موجود می باشد.

 

 

واترمت نوزادی 

واتر مت (تشک آبی) یک بازی جذاب و سرگرم کننده برای کودک است . این اسباب بازی از نوزادی قابل استفاده است.

این تشک باید باعث تقویت مهارتهای حرکتی ، مهارتهای شناختی و مهارتهای حسی کودک می شود. همچنین عضلات دست و گردن کودک را قویتر می کند.

 

واترمت نوزادی

 

توپ های حسی نوزاد

 این توپ ها حس‌های بینایی، لمسی و شنوایی نوزاد را تحریک کنند.

 نوزادان با بازی با توپ حسی، توانایی‌های حرکتی خود را توسعه می‌دهند، از جمله گرفتن، چرخاندن و پرتاب کردن.

 این نوع توپ‌ ها نوزادان را تشویق می‌کنند که برای رسیدن به آن‌ها بخزند یا راه بروند، که به تقویت عضلات و تعادل آن‌ها کمک می‌ کند.

 

توپ های حسی نوزاد

 

انواع جغجغه 

جغجغه ‌ها یکی از اولین اسباب‌ بازی ‌هایی هستند که کودک می‌تواند به طور مستقل دستکاری کند.این اسباب بازی می تواند نوزادان را با صداهای مختلفی آشنا کند. تکان دادن و کوبیدن جغجغه ها بر روی سطوح مختلف به نوزادان اجازه می دهد تا صداها، حجم ها و ریتم های متفاوتی را تجربه کنند.و در نتیجه حس شنوایی کودک را تحریک می کنند.

 

انواع جغجغه

 

انواع مکعب ابری 

این مکعب ها چون سبک و کوچک هستند نوزادان و کودکان می توانند به راحتی آن را در دست بگیرند و برای همین یکی از بهترین گزینه ها برای بازی کردن آنها می باشد. کودکان با چیدن این مکعب های پارچه ای مفهوم تعادل را نیز می آموزند.

مکعب های ابری که در هر وجه آن یک عکس دیده می‌شود،‌ چشم بچه را با تصاویر مختلف آشنا می‌کند. هر چقدر بچه بزرگ‌تر شود تعداد این مکعب‌ها بیشتر می‌شود.برای نوزاد شش ماهه، سه مکعب در سه اندازه مختلف و برای بچه 10 ماهه تا یک سال، چهار مکعب در چهار اندازه توصیه می‌شود.

 

 انواع مکعب ابری

 

انواع عروسک انگشتی 

عروسک انگشتی وسیله هایی هستند برای شخصیت پردازی و اجرای نمایش. کودکان علاقه زیادی به داستان و قصه و نمایش دارند و از این طریق قوه تخیلشان درگیر و تقویت می شود.عروسک های انگشتی یکی از اسباب بازی های عالی برای تقویت مهارتهای کلامی کودک می باشد.

 

انواع عروسک انگشتی

 

سفره موزیکال کودک

سفره موزیکال کودک کودک یک اسباب بازی جذاب و سرگرم کننده برای کودکان از شش ماهگی می باشد. این نوع اسباب بازی موزیکال   باعث تقویت حس شنوایی کودک می شود و در کنار آن کودک با اسامی حیوانات ، رنگ ها آشنا می شود.

 

سفره موزیکال کودک

 

مت نوزاد 

این مت از جنس پارچه است و چند برگ کتابچه پارچه ای هم همراه این بازی وجود داره تا تصاویر رو به دلخواه از مت آویز کنید و به کودک نشون بدید.

در این مت از رنگهایی که کودکان در ابتدای امر بهتر می تواندد ببینند استفاده شده است مانند سیاه و سفید و قرمز و در نهایت در کتاب پارچه ای همراه این کار تصاویر رنگی نیز وجود دارد

آیینه موجود در این مت باعث جلب توجه کودک و کنجکاوی اون حین سرگرم شدن میشه و شما میتوانید به وسیله آن خود کودک را نشانش بدهید یا هر چیز دیگری که فرزندتان به اون علاقه داره تا با مفاهیم تصویر در آینه و اجرای اون ها بهتر آشنا بشه.و وجود نایلون مابین پارچه های اینکار و ایجاد صدای خش خش،شنوایی کودک را تحریک می کند.

 

مت نوزاد

 

نکات انتخاب اسباب بازی برای نوزادان :

در انتخاب اسباب بازی برای نوزادان به عنوان والدین باید دقت بیشتری داشته باشیم. در زیر به برخی از این نکات اشاره کرده ایم :

ایمنی: اسباب بازی ‌های نوزادی باید از مواد غیر سمی و ایمن ساخته شده باشند. حتماً بررسی کنید که هیچ قطعه کوچک و خطرناکی که ممکن است باعث خفگی شود، نداشته باشند.

 

سن مناسب: اسباب بازی‌ها باید متناسب با سن نوزاد انتخاب شوند. برچسب روی بسته‌بندی معمولاً نشان‌دهنده ‌ی سن پیشنهادی است.

 

تحریک حواس: اسباب بازی‌هایی که شامل رنگ‌های روشن، صداهای جالب، یا بافت‌های مختلف هستند، می‌توانند به تحریک حواس نوزاد کمک کنند.

 

قابلیت شست‌وشو: نوزادان همه چیز را به دهان می‌برند، اسباب بازی‌ ها باید قابلیت شست‌وشو داشته باشند تا بتوان آن‌ها را تمیز نگه داشت.

 

تحرک و توسعه مهارت: انتخاب اسباب بازی‌هایی که نوزاد را به حرکت و تحرک تشویق کنند، می‌تواند به توسعه مهارت‌های حرکتی او کمک کند.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×