بیمه اموال؛ بیمه ای برای حفاظت از اموال شخصی شما
آیا می دانید چگونه میتوانید تمام اموال و دارایی های خود را بیمه کنید؟
بیمه ی اموال چیست؟
بیمه ی اموال یکی از زیر مجموعه های بیمه ی حوادث است. در این بیمه تمام خسارت های ناشی از آسیب حوادث مترقبه و غیر مترقبه به اموالی مانند: مسکن، خودرو، کارخانه، دام ها، زمین های کشاورزی، اماکن عمومی و … تحت پوشش قرار می گیرد.
در صورت آسیب دیدن هر یک از این اموال بیمه گر موظف است که مطابق با تعهدات خود (در بندهای بیمه نامه ذکر شده) تمام و یا درصدی از خسارت های وارده را به صورت نقدی جبران کند.
آشنایی با انواع بیمه ی اموال
بیمه ی اموال انواع مختلفی دارد که براساس نوع نیاز افراد انتخاب می شود. البته توصیه می کنیم از آنجایی که بیمه ی اموال زیر مجموعه ی بیمه حوادث است، برای اشنایی بیشتر با این بیمه نامه ها در خصوص بیمه حوادث نیز اطلاعاتی کسب کنید.
متناسب با خدمات شرکت بیمه ای انواع بیمه ی اموال و پوشش های آن متفاوت است. به طور کلی مهم ترین انواع این نوع بیمه که در اکثر شرکت ها مشترک است شامل موارد زیر است:
+ بیمه ی باربری
+ بیمه ی مهندسی بیمه ی پول
+ بیمه ی آتش سوزی
+ بیمه ی دام و طیور
+ بیمه ی نفت و انرژی
+ بیمه ی مسئولیت
+ بیمه ی هواپیما
آشنایی با مفهوم انواع بیمه ی اموال
بیمه ی باربری
در بیمه ی باربری تمامی بارها از زمان بارگیری تا ترخیص کامل، تحت پوشش شرکت بیمه ای هستند. بنابراین چنانچه در حین جابجایی و یا باربری، کالاها دچار آسیب شوند، شرکت بیمه ای ملزم به پرداخت خسارت است.
بیمه ی باربری انواع مختلفی دارد که شامل بیمه ی باربری: هوایی، زمینی، دریایی و ریلی است. البته لازم است که در نظر داشته باشید عوامل مختلفی وجود دارد که در بیمه ی باربری تحت پوشش قرار نمی گیرد. مثال هایی از این عوامل شامل:
* اشکال در بسته بندی کالاها
* شورش، جنگ و یا مواجهه با تروریسم های داخلی یا خارجی
* اعتصاب کارکنان و نرسیدن به موقع بارها
* آسیب و خرابی کالاها
بیمه ی مهندسی
در این نوع بیمه چنانچه در حین انجام پروژه تجهیزات و ماشین الات دچار مشکل و خرابی شوند در بیمه ی مهندسی تحت پوشش قرار گرفته و خسارات آن به صورت جزئی و یا کامل پرداخت می گردد. برای دریافت بیمه ی مهندسی لازم است که مهندسان نقشه و مشخصات ساختمان و یا پروژه خود را در اختیار بیمه گذار قرار دهند. بیمه ی مهندسی انواع مختلفی دارد که مهم ترین آن شامل موارد زیر است:
+ بیمه ی تمام خطر نصب
+ بیمه ی تمام خطر پیمانکار
+ بیمه ی ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران
+ بیمه ی تجهیزات الکترونیک
+ بیمه نامه ی ریسکهای تکمیل شده ساختمانی
+ بیمه نامه ی جامع پروژه
+ بیمه ی تضمین شده کیفیت ساختمان
+ بیمه ی فساد کالا در سردخانه
بیمه ی پول
بیمه ی پول به نوعی از بیمه ی اموال گفته می شود که انواع سفته، تمبر، سفته، شمش، اوراق قرضه، طلا، ارز و پول نقد را در برابر سرقت و گم شدن حفظ می کند. بیمه ی پول بیشتر برای طلا فروشان، شرکت ها، صرافی ها و انواع تولید کنندگانی کاربرد دارد که به کرات لازم است میزان زیادی از پول های خود را به شکل های مختلف جابه جا کنند.
بیمه ی نفت و گاز
بیمه ی نفت و گاز در واقع ترکیبی از 3 بیمه ی آتش سوزی، باربری و مهندسی است. این نوع بیمه انواع دکل های نفتی، سکوها، پالایشگاه ها و تجهیزات را در برابر خطرهایی مانند آتش سوزی تحت پوشش قرار می دهد.
بیمه ی دام و طیور
این نوع بیمه نامه برای کسانی مناسب است که از طریق پرورش انواع دام و طیور سرمایه گذاری می کنند. در بیمه دام و طیور تمامی اسیب ها و مواردی که ممکن است سبب بیماری و یا تلف شدن دام ها گردد، قید شده است. در زمان حادثه، دامداران می توانند از مواردی مانند دریافت وام برای استفاده از خدمات دامپزشکی استفاده کنند.
بیمه ی کشتی
در بیمه ی کشتی انواع آسیب ها و خطراتی که بدنه و تجهیزات شناورها و کشتی ها را تهدید می کند تحت پوشش قرار می گیرد. بیمه کشتی زیر مجموعه های مختلفی دارد که بر اساس نوع آسیب به موارد زیر تقسیم می شود:
– بیمه ی بدنه ی کشتی برای بروز آسیب های غیر عمدی
– بیمه ی مسئولیت مدنی کشتی که اشخاص ثالث مانند: کارکنان و مسافران را در برابر آسیب ها محافظت می کند.
– بیمه ی مسئولیت شرکت بیمه ای برای محافظت در برابر ربوده شدن کشتی و یا تجهیزات آن
آشنایی با مهم ترین خسارات و آسیب هایی که کشتی ها را تهدید می کنند:
* حوادث دریایی مانند طوفان
* آتش سوزی و انفجار مخصوصا در کشتی هایی که حامل بارهای قابل اشتعال هستند
* برخورد شناورها با صخره و یا با یکدیگر
* برخورد با تاسیسات و ساختارهایی که در ساحل و یا اسکله وجود دارد
* حوادث مربوط به حمل و بارگیری تجهیزات مختلف
بیمه ی آتش سوزی
در بیمه ی آتش سوزی تمامی تجهیزاتی که بر اثر انفجار، آتش سوزی و صاعقه دچار آسیب می شوند با پرداخت هزینه جایگزین می گردند.
بیمه ی هواپیما
در این بیمه قسمت هایی مانند: بدنه و اجزای داخلی هواپیما تحت پوشش قرار می گیرد . همانطور که می دانید تجهیزات مربوط به ساخت هواپیما بسیار گران هستند. در صورتی که این تجهیزات دارای نقص شده باشند لازم است برای جلوگیری از بروز حوادث به سرعت با تجهیزات جدید جایگزین شوند.
در بیمه ی حوادث چه مواردی تحت پوشش قرار می گیرند؟
مواردی که در انواع بیمه ی حوادث تحت پوشش قرار می گیرند بسیار متنوع هستند. لازم است قبل از عقد قرارداد با شرکت های بیمه ای به طور کامل انواع خدمات و مقدار هزینه ای که آنها تحت پوشش قرار می دهند را بررسی کنید.
در این قسمت از مقاله برای راهنمایی بیشتر شما به مهم ترین مواردی که در حوزه ی پوشش بیمه ی اموال قرار می گیرند (مطابق با بندهای شرکت بیمه ی ایران) اشاره می کنیم.
* خسارات ناشی از برخورد اجسام با افراد و یا تجهیزات
* خسارات وارد شده به کالا و اموال در حین حمل و نقل
* خسارات ناشی از سهل انگاری کارگران
* خسارت های وارد شده به دام و طیور
* خسارات ناشی از آتش سوزی، انفجار و صاعقه
* خسارات وارد شده به تجهیزات و ماشین آلات مهندسی و کشاورزی
* خسارات وارد شده به وسایل نقلیه مانند: کشتی، هواپیما، اتومبیل و…
* خسارات ناشی از حوادثی مانند: سیل و طوفان و زلزله
مدت اعتبار پوشش بیمه ی اموال چقدر است؟
مدت زمان اعتبار بیمه ی اموال کاملا به خواسته ی مشتریان بستگی دارد. در صورتی که قصد دارید از خدمات این بیمه استفاده کنید، می توانید بیمه ی اموال را به صورت روزشمار، کوتاه مدت (چندماه) و چند ساله منعقد کنید. برای تمدید بیمه ی مورد نظر خود می توانید به دو صورت حضوری (مراجعه به شرکت بیمه ای) و یا غیر حضوری (از طریق سایت بیمه) اقدام کنید.
در نهایت توصیه می کنیم قبل از عقد قرارداد انواع بیمه، بندها و موارد تحت پوشش آنها را بررسی کرده و با موارد تحت پوشش سایر شرکت های بیمه ای مقایسه کنید تا بهترین و مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.
گردآوری: بخش علمی موزستان