» ورزش و تندرستی » ورزشکاران » بیوگرافی امیررضا خادم، کشتی گیر پیشین و سیاستمدار کنونی کشورمان
ورزشکاران

بیوگرافی امیررضا خادم، کشتی گیر پیشین و سیاستمدار کنونی کشورمان

۱۴۰۳/۰۹/۳۰ 003

در این مقاله از موزستان، با بیوگرافی امیررضا خادم، کشتی گیر پیشین آشنا می شوید. امیررضا خادم، قهرمان سابق کشتی جهان و المپیک، یکی از پرافتخارترین ورزشکاران ایرانی است که پس از کناره گیری از دنیای ورزش، وارد عرصه سیاست شد. او با حضور در مجلس شورای اسلامی و فعالیت در وزارت ورزش، نقش مؤثری در حوزه های ورزشی و مدیریتی ایفا کرده است.

 

آشنایی با زندگی امیررضا خادم کشتی گیر آزاد ایرانی

امیررضا خادم، کشتی گیر پیشین و سیاستمدار کنونی کشورمان، در کارنامه ورزشی خود حضور در مسابقات جام جهانی کشتی، رقابت های المپیک و کسب مدال را ثبت کرده است. او که در عرصه سیاست نیز فعالیت گسترده ای داشته، مسئولیت هایی مانند معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت ورزش، نماینده تام الاختیار این وزارتخانه و پیگیری خصوصی سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس را بر عهده داشته است. خادم یکی از ورزشکاران پیشین پرکاری است که وارد حوزه سیاست شده اند.

 

وی همچنین نخستین ورزشکاری بود که به مجلس شورای اسلامی راه یافت. پس از ورود به دنیای سیاست، از فعالیت های حرفه ای ورزشی کناره گیری کرد، هرچند در مقاطعی سمت هایی در وزارت ورزش داشت. با این حال، بخش عمده فعالیت های او به شورای شهر معطوف بوده است.

 

چکیده ای از بیوگرافی امیررضا خادم :

نام کامل : امیررضا خادم اَزغَدی

تاریخ تولد : 20 دی 1348

محل تولد : مشهد، ایران

محل تحصیل : دانشگاه شهید بهشتی

ورزش : کشتی گیر آزاد

 

بیوگرافی امیررضا خادم کشتی گیر

امیررضا خادم در 20 دی 1348 در مشهد متولد شد.  پیشکسوت و با سابقه ی کشور می باشد و برادر کوچکش رسول خادم نیز یکی از بزرگ ترین کشتی گیران تاریخ ایران است. تصمیم گرفت همانند پدرش وارد دنیای کشتی شود. ورود وی به کشتی اتفاقات خوبی را برایش رقم زد و متوجه شد که مانند پدر در این ورزش توانایی بسیار خوبی دارد. امیررضا که بزرگ شده ی احمد آباد می باشد الفبای کشتی را تحت نظر پدرش و هم چنین هوشنگ نوذری آموخت و در باشگاه سعد آباد به تمرین کردن پرداخت.

 

امیررضا خادم کشتی گیر پیشین رشته کشتی آزاد و سیاستمدار ایرانی است. وی معاون پیشین حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان های وزارت ورزش و جوانان بوده است. خادم نخستین ورزش کار حرفه ای است که وارد مجلس شورای اسلامی ایران شده است. او در انتخابات مجلس در سال 1382، منتخب سوم تهران در مجلس هفتم شد. او توانسته است دو نشان برنز در المپیک بارسلونا 1992 و المپیک آتلانتا 1996 به دست آورد. و چهار بار در المپیک در 4 وزن متفاوت مسابقه داده است.

 

وی در زمان قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی 1998 تهران مدیر تیم های ملی کشتی و در زمان قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی 2002 تهران رئیس فدراسیون کشتی بود.

 

در مورد همسر و فرزندان آن اطلاعات زیادی در دسترس نمی باشد.

 

مدال های امیررضا خادم

 

تحصیلات امیررضا خادم :

امیررضا خادم دارای مدرک کارشناسی تربیت بدنی، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، و دکترای مدیریت دولتی با گرایش منابع انسانی است. او همچنین به عنوان عضو هیئت علمی گروه مدیریت ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه شهید بهشتی فعالیت می کند.

 

در بیست و یکمین مراسم تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه شهید بهشتی، از خادم به خاطر تألیف کتاب فرهنگ واژگان تخصصی رفتار حرکتی تجلیل شد.

 

افتخارات ورزشی امیررضا خادم

 

افتخارات ورزشی امیررضا خادم :

امیررضا خادم، مانند برادرانش رسول و ابراهیم، فرزندان محمد خادم، در بیمارستان دکتر معتمدی در خیابان بهار مشهد به دنیا آمد و در محله احمدآباد بزرگ شد. او کشتی را هم زمان زیر نظر پدرش و هوشنگ نوذری در خانه و باشگاه سعدآباد آغاز کرد. پدر او، که در المپیک 1960 رم عضو تیم ملی بود و در سال 1962 به نایب قهرمانی جهان رسید، تأثیر بسزایی در مسیر ورزشی خادم داشت.

 

امیررضا خادم اولین بار در المپیک 1988 سئول در 18 سالگی به عضویت تیم ملی کشتی در وزن 68 کیلوگرم درآمد و تا مرحله چهارم پیش رفت اما با شکست از آرسن فادزائف از شوروی (قهرمان مسابقات) حذف شد. در مسابقات قهرمانی جهان 1989 سوئیس پنجم شد و سال بعد در مسابقات جهانی 1990 توکیو با حضور در وزن 74 کیلوگرم مدال برنز گرفت. او در سال 1991 در مسابقات جهانی وارنا با شکست کنی ماندی (قهرمان المپیک 1988) به مدال طلا رسید، و تصویر بارانداز پیروزی او سال ها در برنامه های ورزشی ایران بازتاب داشت.

 

او در سال 1992 در مسابقات قهرمانی آسیا در تهران قهرمان شد و در المپیک بارسلون با یک شکست برابر پارک جانگ سون، مدال برنز کسب کرد. در سال های بعد نیز در مسابقات جهانی 1994 استانبول و بازی های آسیایی هیروشیما به موفقیت هایی از جمله مدال طلا دست یافت. در المپیک 1996 آتلانتا، بار دیگر مدال برنز گرفت و سپس از کشتی خداحافظی کرد.

 

در سال 1376 به عنوان مدیر تیم های ملی کشتی ایران انتخاب شد و در زمان او، ایران پس از 33 سال در مسابقات جهانی 1998 تهران قهرمان جهان شد. وی پیش از المپیک 2000 سیدنی به کشتی بازگشت و با کسب مقام چهارم، بار دیگر از رقابت ها کنار رفت. او سپس ریاست فدراسیون کشتی ایران را بر عهده گرفت و در دوران مدیریت او، تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی 2002 تهران برای چهارمین بار قهرمان جهان شد.

 

در سال 1384، خادم تلاش کرد برای پنجمین بار در المپیک شرکت کند اما با شکست در مسابقات انتخابی از ترکیب تیم ملی کنار گذاشته شد و برای همیشه از کشتی حرفه ای خداحافظی کرد.

 

درباره ی زندگی امیررضا خادم

 

مسئولیت های مدیریتی امیر رضا خادم :

در اردیبهشت 1391، خادم به عنوان نماینده ایران برای عضویت در هیئت رئیسه فیلا (فدراسیون جهانی کشتی) معرفی شد اما به دلیل مشکلات صدور ویزا، نتوانست در انتخابات شرکت کند. وی در سال 1392 به ریاست “انجمن کشتی” فدراسیون ورزش های دانشگاهی منصوب شد.

 

محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، در دی 1392 او را به عنوان معاون حقوقی، پارلمانی، و امور استان های وزارت ورزش منصوب کرد. رسول خادم نیز در همان سال، امیررضا را به عنوان کارشناس خبره فدراسیون کشتی به وزیر ورزش معرفی کرد.

 

در ادامه، وزیر ورزش در بهمن 1392 او را به عنوان نماینده تام الاختیار برای پیگیری خصوصی سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس منصوب کرد و او نقش مهمی در فرآیند واگذاری این دو باشگاه ایفا کرد.

 

بیوگرافی امیررضا خادم کشتی گیر

 

فعالیت های سیاسی امیررضا خادم :

در سال 1382، امیررضا خادم به عنوان نامزد انتخابات مجلس هفتم از حوزه تهران وارد رقابت شد و با حضور در لیست آبادگران، موفق شد به عنوان نفر سوم از تهران به مجلس راه یابد. اما در انتخابات مجلس هشتم در اسفند 1386، نام او در لیست اصلی جناح راست (جبهه متحد اصولگرایان) قرار نگرفت و در نهایت، با کسب رتبه شصتم در تهران، از ورود به مجلس بازماند.

 

خادم حدود یک سال و چهار ماه پس از این انتخابات، در تیرماه 1388 ادعای تقلب در نتایج را مطرح کرد. او اظهار داشت: «وقتی آمار آراء صندوق ها را از وزارت کشور دریافت کردم، متوجه شدم حتی صندوق هایی که اعضای خانواده 10 نفری خودم در آن رأی داده بودند یا در مسجد محل سکونتم، تعداد آراء من در گزارش های وزارت کشور صفر ثبت شده است!»

 

او همچنین اشاره کرد که یکی از فیلمبرداران صداوسیما به دلیل شرکت در نماز جمعه 26 تیر 1388 به امامت آیت الله هاشمی رفسنجانی، از مصاحبه با وی خودداری کرده است.

 

زندگینامه امیررضا خادم

 

افتخارات ورزشی امیررضا خادم :

• کسب مدال برنز در بازی های المپیک در سال 1992 در دسته 74 کیلوگرم

• کسب مقام سوم در مسابقات المپیک در سال 1996 در وزن 82 کیلوگرم

 

• به دست آوردن مدال طلا در مسابقات جهانی وارنا در سال 1991 در وزن 74 کیلوگرم

• کسب مدال برنز در مسابقات جهانی توکیو در سال 1990 در وزن 74 کیلوگرم

 

• کسب مدال طلا در بازی های آسیایی هیروشیما در سال 1994 در وزن 82 کیلوگرم

• به دست آوردن مدال طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا تهران در سال 1992 در وزن 74 کیلوگرم

 

• کسب مدال خوش رنگ طلا در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا اولان باتور در سال 1993 در وزن 82 کیلوگرم

• به دست آوردن مدال نقره مسابقات قهرمانی کشتی آسیا دهلی نو در سال 1991 در وزن 74 کیلوگرم

 

گردآوری: بخش ورزشی موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×