» اخبار » اخبار سیاست خارجی » ترامپ: وقتی می‌رفتم ایران ورشکسته بود
اخبار سیاست خارجی

ترامپ: وقتی می‌رفتم ایران ورشکسته بود

۱۴۰۳/۱۱/۲۸ 0010

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر هند مدعی شد: «وقتی می‌رفتم ایران ورشکسته بود، اکنون که بازگشتم جهان به آتش کشیده شده است.»

به گزارش دیده‌بان ایران، “دونالد ترامپ” رئیس‌جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه 25 بهمن‌ماه در جریان نشست مطبوعاتی مشترک با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در کاخ سفید گفت: چهار سال پیش، ما فاجعه هفتم اکتبر را نداشتیم، ایران هیچ‌کاری نمی‌توانست بکند، چون پول چندانی نداشت و ورشکسته بود. آن‌ها کاملا ورشکسته بودند و پولی برای حماس و حزب‌الله نداشتند. جنگی میان روسیه و اوکراین هم نبود و امکان نداشت اتفاق بیفتد.

 

ترامپ افزود: اما اکنون بازگشتم و همه دنیا به آتش‌ کشیده شده است. پس من اول باید آتش را بخوابانم. بعد با چین و روسیه ملاقات می‌کنم تا ببینیم چگونه می‌توانیم تنش‌زدایی کنیم و مسائل نظامی را به‌‌ویژه درمورد مسائل هسته‌ای حل و فصل کنیم.

 

فروش نظامی به هند را افزایش می‌دهیم

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما فروش نظامی به هند را میلیاردها دلار افزایش خواهیم داد. ما همچنین راه را هموار می‌کنیم تا در نهایت جنگنده‌های رادارگریز اف-35 را در اختیار هند قرار دهیم.»

 

ترامپ زمان بندی دقیقی را برای این مساله تایید نکرد اما فروش نظامی خارجی به ویژه فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند جنگنده‌های رادارگریز اف-35 چندین سال به طول می‌انجامد.

 

رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک پس از دیدار با «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند همچنین گفت که این کشورها به توافقی دست یافته‌اند که شامل واردات بیشتر نفت و گاز توسط هند برای کاهش کسری تجاری بین 2 کشور می‌شود.

 

ترامپ همچنین اعلام کرد واشنگتن و دهلی با هم برای مقابله با آنچه تهدید از سوی «تروریسم رادیکالی» خوانده می‌شود، همکاری کنند.

 

یکی از مقام‌های وزارت خارجه هند نیز بعدا گفت دهلی نو فرایندی کامل برای خریدهای نظامی خارجی از جمله درخواست پیشنهادات از تولیدکنندگان و ارزیابی آنها دنبال می‌کند.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره فروش جنگنده‌های اف-35 توسط آمریکا نیز گفت: «فکر نمی‌کنم با توجه به دستیابی هند به سکوی پیشرفته هوانوردی، این روند هنوز آغاز شده باشد. این چیزی است که در حال حاضر در مرحله پیشنهاد است.»

 

شرکت لاکهید مارتین که جنگنده‌های اف-35 را تولید می‌کند، اعلام کرده که هرگونه بحث در مورد فروش این جنگنده‌ها به هند در سطح دولت‌ها انجام می‌شود.

 

فروش نظامی خارجی مانند این جنگنده‌ها، قراردادهای بین دولت‌ها در نظر گرفته می‌شود که در آن پنتاگون به عنوان یک واسطه بین پیمانکار دفاعی و یک دولت خارجی عمل می‌کند.

 

هند از سال 2008 با خرید بیش از 20 میلیارد دلار از محصولات دفاعی ایالات متحده موافقت کرده است. سال گذشته، هند با خرید 31 پهپاد MQ-9B SeaGuardian و SkyGuardian پس از مذاکراتی که بیش از شش سال به طول انجامید، موافقت کرد.

 

بر اساس اعلام سرویس تحقیقات کنگره ایالات متحده، انتظار می‌رود دهلی نو بیش از 200 میلیارد دلار در دهه آینده برای نوسازی ارتش خود هزینه کند.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×