توقف افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی از کنکور ۱۴۰۵
به گزارش مهر، سید جلیل حسینی در نشست خبری معاون آموزشی وزارت بهداشت که امروز یکشنبه نهم دی ماه در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: آموزش پزشکی کشور با فشارها و چالشهایی روبرو است که اساتید دانشگاه را کم انگیزه و مشکلاتی را ایجاد کرده است. برنامهریزیهای وزیر و سیاستهای رئیس جمهور این است که سعی کنیم مشکلاتی که بر سر راه دانشجویان و دانشگاهها بوده را تسهیل و محیط شاد و پرانگیزهای برای دانشجویان و اساتید فراهم کنیم.
وی افزود: همچنین تلاش داریم با انگیزه و مشارکت اساتید و با همراهی و دلجویی از دانشجویان مشکلات بر طرف شود و بتوانیم به ارتقای دانش فراگیران در دانشگاهها برسیم و بیش از گذشته گروههای پزشکی که همیشه سرآمد در منطقه بودند، این سرآمدی را حفظ کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به چالشهای این مسیر گفت: در این مسیر معضلاتی بوده که به ترتیب در حال پیگیری هستیم که مهمترین آنها افزایش ظرفیت 20 درصدی ظرفیت پزشکی بوده که از سال 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و از سال 1401 اجرایی شده است و قرار بود این 20 درصد سالانه افزایش یابد. در این مسیر افزایش ظرفیت گروه پزشکی به سقف 76 درصد در دندانپزشکی و 74 در پزشکی رسید.
جلیلی در مورد مشکلات دانشگاهها متعاقب افزایش ظرفیت پزشکی گفت: اخباری از دانشگاهها رسید که وضعیت مناسب نبود. دانشجویان در خوابگاهها گاهی 10، 12 تا 14 نفر بودند، صفهای طولانی سلف، کلاسی که باید با 50 دانشجو تشکیل شود گاهی با 200 نفر برگزار میشد ما با 8 هزار پذیرش شروع کردیم و الان 15 هزار پذیرش داریم.
وی با اشاره به مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کردند که 1404 سال اتمام افزایش ظرفیت باشد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه منابع مورد نیاز برای افزایش ظرفیت تأمین نشده است، گفت: متأسفانه اصلاً تأمین منابع 1401 و 1402 انجام نشده و در 1403 تقریباً به میزان 10 درصد انجام شده است. در حال حاضر 19 هزار میلیارد تومان برای زیرساختها و 8.5 همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم. اگر 27 تا 30 هزار میلیارد تومان اگر 1404 فراهم شود میتوانیم این زیرساختها را تهیه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: سال 1404 این افزایش 20 درصدی ظرفیت نیز انجام میشود و پس از آن ثابت خواهد ماند که خودش بار بسیار زیادی است.
به گفته حسینی؛ از طرف دیگر 74 هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاهها در حال تحصیل داریم.
وی افزود: حدود 90 هزار دانشجو در آموزش پزشکی مشغول هستند و با اطلاعاتی که از سازمان نظام پزشکی گرفتیم 30 هزار پزشک هیچ جا جذب نشدهاند. بنابراین هیچ مشکلی از نظر پزشک عمومی نداریم و حتی بیش از نیاز داریم ولی باید پزشکان را متقاعد کنیم در مناطق مورد نیاز فعالیت کنند.
وی خاطر نشان کرد: بررسیها نشان داده که حدود 30 هزار میلیارد تومان کمبود منابع مالی داریم. همچنین 25 هزار تخت آموزشی کم داریم و 2 هزار و 900 استاد علوم پایه و 2 هزار و 300 استاد بالینی نیاز داریم. رشد ناگهانی دانشجو شوک زیادی به دانشگاهها وارد کرد.