درمان های خانگی قدرتمند برای خلاص شدن از شر بلع دردناک
خداحافظی با درد بلع! درمانهای معجزهآسای خانگی برای تسکین سریع
بلعیدن فرایندی بسیار پیچیده است. برخی از افراد توانایی بلعیدن خود را از دست می دهند. دشواری بلع یا دیسفاژی در بین بزرگسالان مسن نسبتاً شایع است. این مشکل می تواند منجر به سوء تغذیه، کم آبی بدن، ذات الریه آسپیراسیون و حتی مرگ شود. تغییرات مرتبط با سن در فیزیولوژی بلع، و همچنین بیماری های مرتبط با سن، عواملی هستند که می توانند منجر به ایجاد دیسفاژی در سالمندان شوند.
روش های درمانی طبیعی مختلفی برای دیسفاژی وجود دارد، از تنظیمات وضعیتی تا تغییرات رژیم غذایی و تمرینات دهان و حرکت. اگر از دیسفاژی رنج می برید، بهتر است گزینه های درمانی خود را بشناسید. سپس می توانید با یک آسیب شناس گفتار و زبان کار کنید تا ببینید کدامیک برای شما مناسب است.
بلع دردناک یا دیسفاژی چیست؟
دیسفاژی به معنای مشکل در بلعیدن است. افرادی که در دهان، حلق، حنجره و مری دچار مشکلات آناتومیکی یا فیزیولوژیکی هستند، ممکن است علائم و نشانه های دیسفاژی را نشان دهند. علاوه بر این، دیسفاژی به بسیاری از تغییرات منفی در وضعیت سلامتی از جمله افزایش خطر سوء تغذیه و ذات الریه کمک می کند.
هنگامی که شما قورت می دهید، غذا یا مایع از دهان، پایین پشت گلو، از مری و وارد معده می شود. افراد مبتلا به دیسفاژی در هر مرحله از این فرآیند بلع طبیعی دچار مشکل می شوند. شدت دیسفاژی می تواند از عدم توانایی در بلعیدن تا سرفه یا خفگی به دلیل ورود غذا یا مایع به نای متغیر باشد. اگر نمی توانید بزاق خود را قورت دهید، ممکن است غذا در گلویتان گیر کند یا دچار آبریزش دهان شوید.
علائم و نشانه های مرتبط با دیسفاژی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• درد هنگام بلع
• عدم توانایی در بلعیدن
• بالا آوردن غذا (رگورژیتاسیون)
• احساس گیرکردن غذا در گلو، سینه یا پشت جناق سینه
• آبریزش دهان
• گرفتگی صدا
• سوزش سر دل
• وجود اسید معده در گلو
• سرفه یا خفگی هنگام بلع
درمانهای خانگی برای بلع دردناک
درمان های خانگی متعددی نیز وجود دارد که می تواند به تسکین درد و ناراحتی کمک کند.در ادامه برخی از این درمان ها را برای شما قرار داده ایم:
• داروهای ضد التهاب: داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن میتوانند تورم و التهاب در دهان، گلو و مری را کاهش دهند و بلع را آسانتر و کمدردتر کنند. این داروها را میتوانید بدون نسخه از داروخانهها تهیه کنید.
• آنتیاسیدها: آنتیاسیدها مانند Maalox و Tums میتوانند به خنثی کردن اسید معده و کاهش درد ناشی از رفلاکس اسید معده کمک کنند. این داروها نیز بدون نسخه در دسترس هستند.
• غرغره با آب نمک: غرغره کردن با آب نمک گرم میتواند به از بین بردن باکتریها و کاهش التهاب در گلو کمک کند. برای تهیه محلول آب نمک، 1/2 قاشق چایخوری نمک را در 8 اونس آب گرم مخلوط کنید. چند بار در روز با این محلول غرغره کنید.
• نوشیدن مایعات گرم: نوشیدن مایعات گرم مانند چای، سوپ و آب گرم میتواند به مرطوب نگه داشتن گلو و تسکین درد کمک کند. از نوشیدنیهای بسیار داغ خودداری کنید، زیرا میتواند گلو را بیشتر تحریک کند.
• دوش گرفتن با آب داغ: بخار حاصل از دوش آب گرم میتواند به شل شدن مخاط و کاهش التهاب در گلو کمک کند.
• اجتناب از الکل و سیگار: الکل و سیگار میتوانند گلو را تحریک کرده و بلع را دردناکتر کنند.
• معجون لیمو و عسل: لیمو و عسل هر دو دارای خواص ضد میکروبی هستند که می توانند به مبارزه با عفونت ها و تسکین گلو درد کمک کنند. برای تهیه معجون لیمو و عسل، 1 قاشق غذاخوری عسل را با 1 قاشق غذاخوری آبلیمو در یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. چند بار در روز بنوشید.
• جویدن آدامس بدون قند: جویدن آدامس بدون قند می تواند به افزایش تولید بزاق کمک کند که می تواند به مرطوب نگه داشتن گلو و تسکین درد کمک کند.
• زنجبیل: زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است که می تواند به تسکین گلو درد و درد کمک کند. برای تهیه چای زنجبیل، 1 قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در 1 فنجان آب جوش بریزید. 5 تا 10 دقیقه دم کرده و سپس صاف کنید. چند بار در روز بنوشید.
• چای بابونه: بابونه یک گیاه ضد التهاب است که می تواند به تسکین گلو درد و درد کمک کند. برای تهیه چای بابونه، 1 قاشق چایخوری گل بابونه خشک را در 1 فنجان آب جوش بریزید. 5 تا 10 دقیقه دم کرده و سپس صاف کنید. چند بار در روز بنوشید.
• سرکه سیب: سرکه سیب یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی است که می تواند به تسکین گلو درد و درد کمک کند. برای استفاده از سرکه سیب، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با 8 اونس آب گرم مخلوط کنید. چند بار در روز غرغره کنید.
• سوپ مرغ: سوپ مرغ یک غذای تسکین دهنده است که می تواند به مرطوب نگه داشتن گلو و تسکین درد کمک کند. سوپ مرغ همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.
• شیرین بیان: شیرین بیان یک گیاه ضد التهاب است که می تواند به تسکین گلو درد و درد کمک کند. می توانید ریشه شیرین بیان را دم کنید و چای آن را بنوشید یا مکمل های شیرین بیان را مصرف کنید.
سوالات متداول درباره درمان خانگی بلع دردناک
1. چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
اگر بلع دردناک شما شدید است یا بیش از چند روز طول می کشد، یا اگر همراه با علائم دیگری مانند تب، لرز، مشکل در تنفس یا بثورات پوستی است، باید به پزشک مراجعه کنید.
2. چه کارهایی را باید برای جلوگیری از بلع دردناک انجام دهم؟
برای کمک به جلوگیری از بلع دردناک می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
دست های خود را به طور مکرر بشویید ، از سیگار کشیدن و مصرف الکل خودداری کنید ،
از غذاها و نوشیدنی های داغ خودداری کنید ، رژیم غذایی سالم داشته باشید ، به اندازه کافی مایعات بنوشید
3. چه مدت طول می کشد تا درمان های خانگی برای بلع دردناک موثر واقع شوند؟
اثربخشی درمان های خانگی برای بلع دردناک می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است در عرض چند ساعت یا چند روز احساس تسکین کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به چند روز بیشتر نیاز داشته باشند. اگر علائم شما بعد از چند روز بهبود نیافت، یا اگر بدتر شد، باید به پزشک مراجعه کنید.
4. آیا می توانم از داروهای بدون نسخه برای بلع دردناک استفاده کنم؟
بله، چندین دارو بدون نسخه وجود دارد که می تواند به تسکین بلع دردناک کمک کند. این داروها شامل NSAIDs مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، آنتی اسیدها مانند Maalox و Tums و اسپری های گلو مانند Chloroseptic و Cepacol می شوند.
5. آیا می توانم از کمپرس سرد یا گرم برای بلع دردناک استفاده کنم؟
استفاده از کمپرس سرد یا گرم می تواند به تسکین درد گلو کمک کند. می توانید از کمپرس سرد به مدت 20 دقیقه در هر بار، چند بار در روز استفاده کنید. یا می توانید از کمپرس گرم به مدت 10 دقیقه در هر بار، چند بار در روز استفاده کنید.
6. آیا می توانم از مرطوب کننده هوا برای بلع دردناک استفاده کنم؟
استفاده از مرطوب کننده هوا می تواند به مرطوب نگه داشتن هوا و تسکین گلو درد کمک کند. سطوح رطوبت ایده آل بین 30 تا 50 درصد است.
نتیجهگیری
دیسفاژی به معنی مشکل بلعیدن است. افرادی که در ناحیه دهان، حلق، حنجره و مری دچار نقصهای آناتومیکی یا فیزیولوژیکی هستند، ممکن است علائم و نشانههای دیسفاژی را نشان دهند. عوامل متعددی میتوانند باعث دیسفاژی شوند. برخی از این عوامل عبارتند از: مشکلات عصبی، تغییرات فیزیولوژیکی در توانایی بلع فرد، زوال عقل، خشکی دهان، رفلاکس معده به مری (GERD)، تنگی مری، سرطان و رادیوتراپی. درمان دیسفاژی به علت اختلال بلع بستگی دارد. درمانی وجود ندارد که برای همه افراد مناسب باشد. آسیبشناسان گفتار و زبان نقش اساسی در مدیریت رفتاری و درمان بیماران مبتلا به دیسفاژی ایفا میکنند.
گردآوری:بخش سلامت موزستان