» اخبار » اخبار پزشکی » دستگاهی که آپنه خواب را از نوک انگشت تشخیص می‌دهد
اخبار پزشکی

دستگاهی که آپنه خواب را از نوک انگشت تشخیص می‌دهد

۱۴۰۳/۰۴/۰۷ 1069

یک دستگاه جدید تشخیص آپنه خواب که در «دانشگاه ویرجینیای غربی» ابداع شده است، می‌تواند یک روش سودمند خانگی برای ارزیابی کیفیت خواب باشد.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران «دانشگاه ویرجینیای غربی»(WVU) یک دستگاه تشخیص آپنه خواب را روی نوک انگشتان یا مچ دست بیماران قرار می‌دهند تا تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری را تسهیل کنند.

 

به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه ویرجینیای غربی، دکتر «سونیل شارما»(Sunil Sharma) استاد دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیای غربی پس از همکاری با سایر پژوهشگران این دانشگاه برای توسعه نمونه‌های اولیه و ثبت اختراع، حمایت و کمک مالی «بنیاد ملی علوم آمریکا»(NSF) را دریافت کرد.

 

شارما گفت: این موضوع درباره بردن فناوری از آزمایشگاه به مرحله بالینی است. این کمک مالی به ما امکان می‌دهد تا با افرادی که سطح تخصص بالایی دارند، ارتباط برقرار کنیم و نقاط قوت خود را به یکدیگر انتقال دهیم. ما با متخصصان در زمینه هوش مصنوعی، تولید و بهبود نرم‌افزار، تولید صنعتی و بهبود فناوری و سخت‌افزار کار خواهیم کرد.

 

نمونه‌های اولیه شامل یک ساعت و یک گیره انگشت شبیه به یک «اکسیژن‌سنج خون» یا «پالس اکسیمتر»(Pulse Oximeter) هستند که بیماران هنگام خواب در خانه از آنها استفاده می‌کنند. هر دو فناوری، هوش مصنوعی را برای بررسی و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از طریق یک اپلیکیشن در تلفن هوشمند یا تبلت به کار می‌گیرند.

 

شارما توضیح داد: کاری که دستگاه‌ها انجام می‌دهند، جمع‌آوری اطلاعات از جریان خون درباره روش‌های خاص اکسیژن‌رسانی و گردش خون است. براساس سیگنال‌های اکسیژن و الگوریتم‌های مورد استفاده ما، دستگاه‌ها می‌توانند آنچه را که ممکن است در بدن رخ دهد، به دقت و بدون نیاز به آزمایش‌های بسیار گران‌قیمت منعکس کنند.

 

شارما اشاره کرد که نتایج فراتر از مثبت یا منفی هستند. این فناوری می‌تواند با اعلام شدت اختلال نشان دهد که بیماران باید با چه روشی درمان شوند.

 

«آپنه انسدادی خواب»(OSA) یک بیماری شایع است که در آن راه‌های هوایی به طور جزئی یا کامل فرو می‌ریزند و در نتیجه، اشباع اکسیژن کاهش می‌یابد. اگرچه علائم آپنه انسدادی خواب شامل خروپف بلند و خواب‌آلودگی بیش از اندازه در طول روز هستند اما بسیاری از افراد هیچ علائمی را نشان نمی‌دهند. حدود 80 درصد موارد آپنه انسدادی خواب در سراسر جهان تشخیص داده نشده‌اند.

 

شارما گفت: تاخیر در تشخیص می‌تواند به بدتر شدن بیماری‌های زمینه‌ای مانند نارسایی قلبی، سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی منجر شود زیرا آپنه انسدادی خواب مانند سوخت برای سایر بیماری‌ها عمل می‌کند.

 

این پژوهش، هزینه‌های مراقبت بهداشتی و منابع بیمارستانی را نیز مورد بررسی قرار داد. یافته‌ها نشان می‌دهند که تشخیص و درمان زودهنگام، هزینه‌های کمتری را برای بیماران و مراقبت‌های بهداشتی در هر دو بخش بیمارستان و سرپایی به همراه دارند. علاوه بر این، با کاهش تعداد افراد نیازمند بستری شدن در بیمارستان، تخت‌های بیشتری برای بیماران مبتلا به سایر بیماری‌ها در دسترس خواهد بود.

 

آزمایش در خانه برای بیمارانی که نمی‌خواهند شب را در شرایط ناآشنا تحت نظارت باشند، مطلوب‌تر است و به گفته شارما می‌تواند بر کیفیت خواب آنها تأثیر بگذارد.

 

این دستگاه‌ها می‌توانند برای ساکنان مناطق روستایی که مجبور هستند مسافت زیادی را تا محل آزمایش طی کنند یا افرادی که برای رفتن به محل آزمایش به اعضای خانواده تکیه دارند نیز سودمند باشند.

 

این پژوهش در «Journal of Clinical Sleep Medicine» به چاپ رسید.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×