» کامپیوتر و اینترنت » اخبار تکنولوژی » رد پای واردکنندگان سامسونگ در محدودیت رجیستری آیفون 14
اخبار تکنولوژی

رد پای واردکنندگان سامسونگ در محدودیت رجیستری آیفون 14

1403/04/07 0044

روزنامه اعتماد نوشت: طی روزهای اخیر نامه استعفای سه عضو انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، از جمله رییس این انجمن منتشر شده است. شنیده‌ها حاکی از این است که دو عضو دیگر از این انجمن نیز استعفا داده‌اند، اما هنوز نامه‌ای منتشر نشده است. گویا پای محدودیت واردات آیفون و ممنوعیت رجیستری آیفون 14 حالا به انجمن باز شده است. در نامه‌های استعفایی که تاکنون منتشر شده، دلایلی همچون نبود تفاهم و صداقت، عملکرد نادرست، غیرشفاف و بی‌عدالت انجمن و حتی مسائل کاری عنوان شده است.

 

اما «تجارت‌نیوز» در این باره عنوان کرده که علت این موارد استعفا، شائبه‌ حمایت از انحصارطلبی برای برخی شرکت‌های بزرگ واردکننده برند سامسونگ از سوی یکی از اعضای اصلی انجمن است. شاید با نگاهی به فهرست افراد استعفادهنده بتوان به هویت فرد انحصارطلب نیز پی برد. شائبه وجود رد پای انحصارطلبان واردات سامسونگ در انجمن زمانی رنگ و بوی جدی می‌گیرد که نگاهی به اتفاقات سال گذشته داشته باشیم؛ یعنی زمانی که واردات آیفون 14 به کشور ممنوع شد. در واقع از ابتدای پاییز سال قبل رجیستر شدن یا نشدن آیفون 14 در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. اما در نهایت مسوولان ابتدا به صراحت اعلام کردند که واردات تجاری این موبایل ممنوع است و پس از مدتی هم واردات آیفون 14 و مدل‌های جدیدتر از رویه مسافری نیز ممنوع شد.

 

این تصمیم باعث شد قیمت آیفون 13 به دلیل داشتن رجیستری و گارانتی، از آیفون 14 قاچاق هم بیشتر شود. در این بین ترجیح عده‌ای این بود که با پول کمتر، از آخرین تکنولوژی، یعنی آیفون 14 بدون رجیستری استفاده کنند و در کنار آن، با استفاده از یک موبایل ارزان‌قیمت سیم‌کارت خود را فعال نگه دارند.

 

اما این تمام ماجرا نیست و برخی فروشندگان مدعی هستند که ساخت یا واردات آنتن دایمی در دستور کار قرار دارد. برخی هم با وعده رجیسترشدن آیفون 14، این موبایل‌ها را که عمدتا از مسیر قاچاق وارد شده و سرنوشت آنها مشخص نیست، به مشتریان می‌فروشند. هرچند شنیده‌ها حاکی از آن است که بخشی از موبایل‌های آیفون 14 که تاکنون وارد شده هنوز فعال بوده و قطع نشده است.

 

در تمام این مدت، مقامات رسمی هم از اظهارنظر در این رابطه خودداری کرده‌اند و هنوز مشخص نیست آیا تصمیم ممنوعیت واردات آیفون 14 و مدل‌های پس از آن دایمی است یا خیر؟ همچنین مشخص نیست تکلیف کسانی که پیش از خبر نهایی ممنوعیت واردات از رویه مسافری آیفون 14 به همراه خود و برای مصرف شخصی آورده‌اند، چه می‌شود؟

 

البته ابهاماتی هم از سوی برخی مسوولان مطرح شده است. برای مثال حجت‌الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، پیش از این گفته بود که باید مجموعه‌های اجرایی به این موضوع پاسخ دهند که چه تفاوتی بین واردات تلفن همراه سامسونگ وجود دارد که جلوی واردات گوشی مدل آیفون 14 به بعد را گرفته‌اند؛ موضوعی که تاکنون پاسخی نداشته است.

 

 تنها حاشیه بخش واردات موبایل در ماه‌های اخیر به آنچه گفته شد، محدود نمی‌شود. بخش دیگری از ماجرا هم مربوط به استفاده از ارز حاصل از صادرات برای موبایل‌های بالای 600 دلار است. علت این وضعیت مصوبه‌ای است که بر اساس آن واردات موبایل‌های بالای 600 دلار باید با ارز حاصل از صادرات خود وارد شود، نه مانند سایر موبایل‌ها ارز تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا. همین مصوبه باعث شده نظارتی هم بر قیمت این موبایل‌ها نباشد. در مجموع این شرایط این احتمال را به ذهن متبادر می‌کند که منافع عده‌ای باعث محدودیت‌های واردات آیفون شده است.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×