رسانه قطری: پاسخ مثبت ایران به نامه ترامپ، راه را برای مذاکرات غیرمستقیم باز کرد/ تهدیدهای آمریکا علیه ایران قبل از مذاکره
به گزارش انتخاب، رسانه قطری العربی الجدید به نقل از منابع خود نوشت که پاسخ ایران به نامه ترامپ تأثیر مثبتی در به جریان انداختن آبهای راکد و آغاز مذاکرات غیرمستقیم داشت.
این رسانه نوشت: «صرفاً پاسخ» ایران که در تاریخ 27 ماه گذشته برای تحویل به دولت آمریکا به عمان ارسال کرد، و «بیتوجهی نکردن به نامه ترامپ»، تأثیر مثبتی در به جریان انداختن آبهای راکد و آغاز مذاکرات غیرمستقیم داشت.
العربی الجدید افزود: تهران پس از ارسال این پاسخ، پیامی از سوی آمریکا دریافت کرد که «نشاندهنده آمادگی دولت آمریکا برای آغاز سریع مذاکرات» بوده، مذاکراتی که ایران نیز در پاسخ خود اعلام کرده آماده است تا آن را بهصورت غیرمستقیم آغاز کند.
پیش از مذاکرات عمان؛ تکرار تهدیدهای آمریکا علیه ایران و ابهام در نوع گفتگوها
ایرنا نوشت: کریس رایت وزیر انرژی آمریکا روز سهشنبه به وقت محلی با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: اگر ایران با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در خصوص برنامه هستهای خود به توافق نرسد، میتواند انتظار تحریمهای سختتر را داشته باشد.
رایت در مصاحبه ای با سی ان بی سی ادعا کرد: «من قطعاً انتظار دارم که تحریم های بسیار سختی علیه ایران اعمال شود و امیدوارم این تحریم ها آنها را به سمت کنار گذاشتن برنامه هسته ای خود سوق دهد.»
تایمز: ترامپ به دنبال توافق هستهای با امتیازات کمتر برای ایران است
روزنامه «تایمز» امروز (سهشنبه) در گزارشی با اشاره به اینکه «دونالد ترامپ» بهدنبال توافقی با امتیازات کمتر برای ایران است، مدعی شد که تهران نیز انگیزههای زیادی برای توافق هستهای با آمریکا دارد.
«تایمز» ادعا کرد که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا میتواند ایران را وادار کند که امتیازات بزرگی بدهد، در حالیکه متحدان واشنگتن در خلیج فارس نگران آشوب منطقهای هستند.
این روزنامه با بیان این مقدمه گزارش داد، هنگامیکه ایالات متحده و ایران مذاکرات خود را آغاز کنند، حدود هفت سال از زمانیکه ترامپ توافقی با تهران درباره برنامه هستهای این کشور را لغو کرد، میگذرد. ترامپ در سال 2018 (1397) ادعا کرده بود که «این توافقی بسیار بد و یکطرفه بود که هرگز نباید منعقد میشد».
این روزنامه انگلیسی مدعی شد: «ایران از آن زمان برنامه هستهای خود را پیش برده است. این کشور اکنون بهراحتی میتواند اورانیوم را تا سطح قابل استفاده در تسلیحات، غنیسازی کند و ممکن است ظرف یک سال بمب بسازد».
در گزارش تایمز همچنین آمده است: ترامپ خود را موظف به دستیابی به توافقی جدید با امتیازات کمتر برای ایران کرده است که بتوان آن را برتر از توافق قبلی که او از بین برد، معرفی کند.
این روزنامه ادامه داد: مشخص نیست که او چگونه میخواهد به این هدف دست یابد، مگر اینکه با اعمال فشار ایران را وادار به برچیدن کامل برنامه [هستهای] خود کند. [رژیم] اسرائیل که مدتهاست حامی حملات به تاسیسات هستهای ایران است، از «مدل لیبی» حمایت میکند، همان طور که برخی در دولت ترامپ این کار را انجام میدهند.
این گزارش میافزاید: با این حال، برخلاف لیبی که در سال 2003 از پیگیری برنامه [هستهای] خود صرفنظر کرد، ایران دارای زیرساخت هستهای بهشدت تثبیتشدهای است. در همین حال، کارشناسان تردید دارند که این [زیرساختها] با اقدام نظامی، همانطور که ترامپ در صورت شکست مذاکرات تهدید کرده است، قابل نابودی باشد.
این روزنامه سپس با تاکید بر اینکه ایران این گزینه را رد کرده است، به اظهارات اخیر سیدعباس عراقچی وزیر خارجه اشاره کرد که گفته است: آنچه مقامات رژیم صهیونیستی گفتهاند [مدل مذاکراتی لیبی]، آرزوهای آنهاست که هرگز محقق نخواهد شد.
«تایمز» در این تحلیل خود همچنین مدعی شد: با این حال، تهران انگیزههای زیادی برای مذاکره بر سر توافقی جدید دارد.