» اخبار » اخبار سیاسی و اجتماعی » مجتهدزاده: به عنوان یک حقوقدان، کلینیک ترک بی‌حجابی را کلاهبرداری می‌دانم
اخبار سیاسی و اجتماعی

مجتهدزاده: به عنوان یک حقوقدان، کلینیک ترک بی‌حجابی را کلاهبرداری می‌دانم

۱۴۰۳/۰۹/۰۵ 003

یک وکیل دادگستری درباره مغایرت طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با حقوق شهروندی گفت: وقتی درباره امور غیرعقلانی صحبت می‌کنیم نمی‌شود از منظر حقوقی به آن نگاه کرد. من به عنوان یک حقوقدان این موضوع را کلاهبرداری می‌دانم که عده‌ای می‌خواهند بودجه‌ای را بگیرند و آن را شرب الیهود کنند و در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشور واقعا وحشتناک و نگران‌کننده است عده‌ای با این روش‌ها به‌دنبال منافع مالی غیر مشروع خود هستند. توجیه آن‌ها نیز توجیه غیرعقلانی است. نباید طرح‌هایی ارائه دهند که حجاب را بی‌اعتبار و مردم متدین را مضحکه کنند.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: هفته گذشته خبری در رسانه‌ها اعلام شد مبنی بر اینکه برای نخستین‌بار در کشور به همت اراده زنان و خانواده ستاد امر به معروف، کلینیک ترک بی‌حجابی در تهران با هدف درمان علمی و روانشناختی بی‌حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح می‌شود. «مهری دارستانی» که برای اولین بار این موضوع را اعلام کرد، می‌گوید: «این طرح با همکاری مختصصان و دغدغه‌مندان در «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» تهیه شده است که در بودجه سال 1403 رقم 155 میلیارد تومان بودجه از ردیف بودجه عمومی و 100 میلیارد تومان بودجه اختصاصی دریافت کرده است.»!

 

بعد از صحبت‌های دارستانی و توضیحات ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای توضیح این طرح، اما انتقادات و ایراداتی از سوی گروه‌ها و طیف‌های فکری مختلف، نمایندگان مجلس، جامعه‌شناسان و روانشناسان درباره این طرح مطرح شده و همچنان نیز ادامه دارد. اما مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر معتقدند که این طرح می‌تواند جایگزین جریمه‌های نقدی در قانون عفاف و حجاب شده و به عنوان مجازات جایگزین مورد استفاده قضات قرار گیرد. اما اینکه آیا می‌توان از چنین طرح‌هایی به عنوان مجازات جایگزین استفاده کرد و اینکه این امر مغایرتی با حقوق شهروندی خواهد داشت یا خیر؛ پرسشی بود که علی مجتهدزاده به آن پاسخ داده است.

 

کسانی که کلینیک را مطرح می‌کنند، خود بیش از همه نیاز به درمان دارند

این وکیل دادگستری درباره مغایرت کلینیک ترک بی‌حجابی با حقوق شهروندی گفت: قانون باید مبتنی بر یک امور عقلی باشد فارغ از مباحث حقوقی کسانی که این مسائل را مطرح می‌کنند خودشان بیش از همه نیاز به درمان دارند. من وقتی درباره موضوعات حقوقی می‌توانم صحبت کنم که درباره امور عقلی باشد.

 

وی ادامه داد: وقتی درباره امور غیرعقلانی صحبت می‌کنیم نمی‌شود از منظر حقوقی به آن نگاه کرد. من به عنوان یک حقوقدان این موضوع را کلاهبرداری می‌دانم که عده‌ای می‌خواهند بودجه‌ای را بگیرند و آن را شرب الیهود کنند و در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشور واقعا وحشتناک و نگران‌کننده است عده‌ای با این روش‌ها به‌دنبال منافع مالی غیر‌مشروع خود هستند. توجیه آن‌ها نیز توجیه غیرعقلانی است. نباید طرح‌هایی ارائه دهند که حجاب را بی‌اعتبار و مردم متدین را مضحکه کنند.

 

این وکیل دادگستری در پاسخ به این پرسش که طراحان چنین طرحی به دنبال چه اهدافی می‌توانند باشند، گفت: ممکن است قصد کسانی که این مسائل را مطرح می‌کنند تحقیر بی‌حجابی باشد اما نمی‌دانند که خودشان را تحقیر می‌کنند و عقلانیت نداشته‌شان را زیر سوال می‌برند. نمی‌دانند که این مسائل بیش از همه حجاب را از چشم مردم می‌اندازد. متاسفانه شنیده‌ام که بودجه‌ای هم برای آن اختصاص داده شده که من آن را مصداق بارز تحصیل مال نامشروع و دزدی آشکار می‌دانم و کسانی که این طرح را مطرح می‌کنند صرف نظر از اینکه از نظر من باید درمان شوند خطاب به آنان میگویم اگر می‌خواهید مالی را به دست آورید، این راهش نیست.

 

راه‌اندازی کلینیک ترک بی‌حجابی هیچ توجیه قانونی ندارد

مجتهدزاده خاطرنشان کرد: نباید حجاب و دیانت را با ارائه چنین طرح‌هایی بیش از این بی‌اعتبار کرد. این کار هیچ توجیه قانونی ندارد متاسفانه یکی از اساتید دانشگاه در این زمینه نیز مطرح کرده بود که اگر با پول خودشان باشد اشکالی ندارد اما مگر می‌شود چنین چیزی را تبلیغ کرد این حرف‌ها باعث وهن حجاب و بی‌اعتبار کردن حجاب است و با حقوق شهروندی مغایرت دارد.

 

وی تاکید کرد: مگر می‌شود چنین کارهایی را کرد و به نظرم این نفوذی که گفته می‌شود مصادیقش همین موارد است و این کار باعث تمسخر قشر متدین می‌شود؛ در آخر هم به نظر می‌رسد افرادی می‌خواهند جیب خودشان را با پول چنین طرح‌هایی پر کنند و اینگونه حجاب و قشر متدین را بی‌اعتبار می‌کنند.

 

این وکیل دادگستری در واکنش به اظهارات مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر مبنی براینکه طرح کلینیک ترک بی‌حجابی می‌تواند به عنوان مجازات جایگزین در نظر گرفته شود، گفت: در گذشته هم دیدیم، بودند قضات نابخردی که برای مطرح کردن خودشان حـکم به شستن اموات را بـرای بی‌حجابی صادر می‌کردند که باعث واکنش‌هایی از سوی رئیس قوه قضاییه و در سطح سایر مسئولان حاکمیت شد و بعد نه تنها این احکام وهن‌آور اجرا نشد بلکه جلوی این اقدامات گرفته شد و خوشبختانه همان قضات هم محل خدمتشان تغییر کرد.

 

سلامت روانی طراحان کلینیک ترک بی‌حجابی بیش از همه موردتردید است

وی ادامه داد: باید در ابتدا سلامت روانی افرادی که این طرح‌ها را ارائه می‌کنند تایید شود و بعد اجازه داشته باشند که درخصوص چنین موضوعاتی نظر دهند. به نظر من افرادی که چنین طرح‌هایی را می‌دهند خود بیش از همه سلامت روانشان مورد تردید است و در خوشبینانه‌ترین حالت از واقعیت‌های اجتماعی بسیار به دور هستند. دوباره برگشتن به طرح‌های آزمایش پس داده که نتیجه آن را همگان می‌دانند امری نادرست است و افرادی که قصدشان این بود که از این طریق افرادی که حجاب ندارند را تحقیر کنند نمی‌دانند که با این طرح خودشان را بیش از پیش مضحکه می‌کنند 

 

مجتهدزاده خاطرنشان کرد: کار فرهنگی در زمینه حجاب سخت است و هر کسی نمی‌تواند آن را انجام دهد من بیشتر در پس پرده چنین طرح‌هایی موضوعات سوءاستفاده مالی را می‌بینم. قطعا چنین طرح‌هایی غیر از ایجاد تنش و انشقاق بیشتر در جامعه هیچ عایدی ندارد آن هم در شرایطی که کشور نیاز به همگرایی و همدلی دارد این طرح‌ها صرفا طرح‌های دشمن شادکن و فاقد هرگونه اثر مثبت در جامعه هستند. آثار منفی آنها نیز به شدت زیاد است.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×