» اخبار » اخبار اجتماعی » محیط زیست هرمزگان خواستار برگرداندن خاک جزیره هرمز توسط گردشگران شد
اخبار اجتماعی

محیط زیست هرمزگان خواستار برگرداندن خاک جزیره هرمز توسط گردشگران شد

۱۴۰۴/۰۱/۱۹ 1019

اداره کل محیط زیست استان هرمزگان در خصوص همراهی با کمپین‌های مردمی بازگشت خاک نقره ای به جزیره هرمز اطلاعیه ای صادر کرد و از عموم مسافران هرمز خواست تا خاک هرمز را پست کنند تا به این جزیره بازگردد.

به گزارش فارس، در اطلاعیه محیط زیست هرمزگان درباره کمپین بازگرداندن خاک هرمز آمده است: در پی شکل‌گیری کمپین‌های خودجوش مردمی با هدف بازگرداندن خاک‌های جزیره هرمز، اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان ضمن ارج نهادن به این حرکت ارزشمند مردمی، آمادگی خود را برای دریافت خاک‌های اهدایی و انتقال آن‌ها به جزیره هرمز اعلام می‌دارد.

 

از تمامی شهروندان، گردشگران، هنرمندان و فعالان محیط زیست که در گذشته از جزیره هرمز خاک همراه خود برده‌اند و اکنون تمایل دارند در راستای این حرکت نمادین، آن را بازگردانند، دعوت می‌شود خاک‌ها را به این اداره کل تحویل دهند.

 

نحوه تحویل خاک

خاک‌های جمع‌آوری‌شده را می‌توانید از طریق پست یا مراجعه حضوری به نشانی زیر ارسال نمایید:

بندرعباس، روبه‌روی ساختمان استانداری هرمزگان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان – 

 

(لطفاً بر روی بسته قید شود: “بازگشت خاک نقره ای به جزیره هرمز”)

 

اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان متعهد می‌شود پس از جمع‌آوری خاک‌ها، آن‌ها را با هماهنگی و نظارت کارشناس محیط زیست، به جزیره هرمز منتقل نماید.

 

همراهی شما گامی مهم در حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی جزیره هرمز است.

 

هُرمُز جزیره‌ای ایرانی در خلیج فارس و در 8 کیلومتری بندرعباس است. این جزیره بیضی‌شکل در مجاورت تنگه هرمز قرار گرفته و از مقصد‌های گردشگری جنوب ایران است. هرمز را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس می‌دانند.

 

همین موقعیت است که آن را در طول تاریخ، از نظر راهبردی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است. هرمز به مدت بیش از یک سده در اشغال پرتغالی‌ها بود که سرانجام در سال 1622 میلادی در دوره شاه عباس باز پس گرفته شد.

 

خاک هرمز از چندین رنگ تشکیل شده است که به رنگین کمان خلیج فارس شهرت دارد، اما رنگ سرخ در همه قسمت‌های جزیره هرمز به چشم می‌خورد و به نمادی از جزیره هرمز تبدیل شده‌است. نام هرمز بنا بر منابع تاریخی در قدیم «هورموغ» بوده که مغ در گویش بومی استان هرمزگان به معنای نخل است.

 

از سویی این واژه می‌تواند از ترکیب هوروموغ (موغستان) به معنی بندرگاه موغستان (میناب کنونی) ساخته شده باشد که امروزه به اشتباه هرمز خوانده می‌شود

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×