» دنیای مد » دکوراسیون و چیدمان » نور محیطی چیست و چرا نباید آن را نادیده گرفت؟
دکوراسیون و چیدمان

نور محیطی چیست و چرا نباید آن را نادیده گرفت؟

۱۴۰۳/۰۷/۰۷ 0038

در این مقاله از موزستان، با نور محیطی آشنا می شوید. نور محیطی نوری است که از جهات مختلف می آید و روشنایی کلی را فراهم می کند برخلاف نوری که در یک نقطه یا جهت خاص متمرکز شده است. این یک جزء حیاتی در نورپردازی خانه شما است زیرا بر خلاف نورپردازی کاری یا نورپردازی تاکیدی، نور را برای کل اتاق فراهم می کند. این زیبایی یک فضا را با کاربردی بودن نورپردازی آن برای استفاده پر می کند.

 

همه چیز درباره نور محیطی

نور محیط چیست و چرا نباید آن را نادیده گرفت؟

وقتی شب وارد اتاقی می شوید، ابتدا چه کار می کنید؟ چراغ را روشن می کنید، درست است؟ حال، در نظر بگیرید که ابتدا به دنبال کدام کلید روشنایی هستید. این کلید نور به احتمال زیاد به نور اصلی محیط متصل است. به عنوان منبع اصلی روشنایی یک فضا، نورهای محیط تقریباً همیشه قبل از نورهای وظیفه و تاکید فعال می شوند.

 

نورپردازی محیطی، نورپردازی وظیفه ای و نورپردازی تاکیدی سه شکل اصلی نورپردازی هستند که برای بهبود یک مکان استفاده می شوند. یک طرح روشنایی موثر بیشترین استفاده را از این سه نوع نورپردازی برای روشن کردن یک اتاق بر اساس هدف و سبک می کند.

 

روشنایی وظیفه و تاکید بیشتر بر روی عملکردهای خاص متمرکز است، در حالی که نور محیطی روشنایی عمومی را برای یک اتاق ارائه می دهد. این نوع نور را هرگز نباید دست کم گرفت.

 

نورپردازی محیطی چیست ؟

طبق تعریف، اصطلاح “نورپردازی محیط” نیز برای اشاره به روشنایی عمومی استفاده می شود. نور محیطی بر چشم انداز نورپردازی هر فضایی غالب است. این دسته روشنایی عموماً شامل چراغ های اصلی است که برای روشن کردن کل منطقه استفاده می کنید.

 

نور محیط همچنین راهی برای ایجاد حال و هوای اتاق دارد. میزان روشنایی محیط تعیین می کند که آیا یک فضا روشن، خانگی، کم نور یا جوی تر است.

 

نور محیطی اغلب از سقف آویزان می شود. لوسترها، چراغ های توکار و چراغ های ریلی، از جمله بسیاری دیگر، به نور محیطی یک فضا کمک می کنند.

 

چراغ های رومیزی و زمینی نیز می توانند به روشنایی اتاق کمک کنند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که قصد استفاده از آن را برای روشن کردن فضای وسیعی دارید. با این حال، مواردی وجود دارد که از این چراغ ها به عنوان چراغ وظیفه یاد می شود.

 

از سوی دیگر، مواردی وجود دارد که شما در یک منطقه کوچک با فضای محدود محدود هستید و نیازی به روشن شدن کل فضا ندارید. در این زمان‌ها، چراغ‌های وظیفه و تاکید وارد عمل می‌شوند.

 

نورپردازی وظیفه ای

 

نور محیط

اساسی ترین شکل از سه نوع نورپردازی، نورپردازی محیطی است. این شامل نور طبیعی است که از پنجره های شما وارد می شود و همچنین نور مصنوعی که به عنوان جایگزینی برای نور طبیعی عمل می کند.

 

نورپردازی محیط اساساً نور غیر مستقیم است. این نور ملایمی است که از سقف منعکس می شود. سایه‌های روی صورت افراد را کاهش می‌دهد و اتاق را با روشنایی یکسان پر می‌کند، معماری را باز می‌کند و مردم را به داخل می‌کشاند. نور محیط ممکن است به روش‌های مختلفی تولید شود.

 

در زیر نمونه هایی از وسایل روشنایی محیطی آورده شده است:

 

– وسایل سقفی مانند لوستر

– کیت نور پنکه سقفی

– نورپردازی خطی

– آباژور

– لوستر

– چراغ های سقفی توکار

– نورهای LED محیطی

– دیوارکوب

– پرژکتور، نورافکن

– چراغ رومیزی

– چراغ کف

 

نورپردازی وظیفه ای چیست ؟

برخلاف نورپردازی محیطی، نورپردازی وظیفه ای، نور متمرکزی را در مناطق خاص برای تسهیل فعالیت‌های دقیق مانند خواندن، نوشتن، آشپزی یا کار فراهم می‌کند.

 

این نور روشن و متمرکز را برای افزایش دید و کاهش فشار چشم تضمین می کند، اغلب از وسایل قابل تنظیم مانند لامپ های رومیزی، چراغ های زیر کابینت یا چراغ های آویز استفاده می کند. دمای رنگ برای روشنایی کار معمولاً سردتر است، در محدوده 4000 کلوین تا 6500 کلوین، برای بهبود تمرکز و وضوح می باشد.

 

چرا نور محیط را در خانه خود قرار دهید؟

گنجاندن نور محیط در خانه شما برای ایجاد یک محیط زندگی امن، راحت و کاربردی ضروری است و روشنایی عمومی را فراهم می کند، اطمینان حاصل می کند که همه مناطق به خوبی روشن هستند و خطر تصادفات را کاهش می دهد. نورپردازی محیط نیز فضایی گرم و دلنشین ایجاد می کند و روحیه را بهبود می بخشد و فضاها را برای فعالیت های مختلف مناسب می کند.

 

نورپردازی محیطی به عنوان پایه ای برای طراحی نور لایه ای عمل می کند که شامل نورپردازی وظیفه و تاکید است. این رویکرد تضمین می کند که اتاق ها هم عملکردی و هم از نظر زیبایی شناسی دلپذیر هستند. نور محیط با ارائه نور یکنواخت، معماری و دکوراسیون اتاق را برجسته می کند و به فضا عمق و بعد می بخشد.

 

راه حل های مدرن روشنایی محیط، مانند  چراغ های LED هوشمند و سیستم های روشنایی هوشمند، از نظر انرژی کارآمد و قابل تنظیم هستند.

 

قرار دادن نور محیطی به خانه

 

نحوه اضافه کردن نور محیط به اتاق :

برای به دست آوردن بهترین نتایج، هنگام انتخاب نور محیط برای هر اتاق، متغیرهای زیر را در نظر بگیرید:

 

مکان مناسب را انتخاب کنید

ابتدا، باید با شناسایی مکان‌های مهمی که می‌خواهید چراغ‌های خود را روشن کنید، انتخاب کنید. شما می خواهید نور محیط شما به خوبی توزیع و متعادل شود، بنابراین از روشن کردن تنها یک قسمت از اتاق و رها کردن بقیه در تاریکی خودداری کنید. اگر نواحی کوچکی وجود دارند که کمی تاریک به نظر می رسند نگران نباشید، زیرا می توانید بعداً با نورپردازی تکیه و وظیفه مانند لامپ ها و چراغ های نواری LED ، آنها را روشن کنید.

 

اولین قدم در تصمیم گیری در مورد مکانی برای نصب، ارزیابی یک اتاق خاص در تاریکی است. می توانید هر تعداد چراغ را که دوست دارید بدون از دست دادن اتاق خاموش کنید و سپس مکان هایی را که باید برجسته شوند علامت بزنید. مسیرها، اتاق‌های مطالعه، شومینه، میز قهوه‌خوری، قفسه‌های کتاب، قسمت‌های نشیمن و گیاهان از ویژگی‌های مشترک این مکان‌ها هستند.

 

هنگام تصمیم گیری برای استفاده از نور محیط، رعایت تعادل بسیار مهم است. اگر فقط یک گوشه آن روشن باشد، یک اتاق بزرگ نامتعادل خواهد شد. از سوی دیگر، تلاش برای روشن کردن هر قسمت از اتاق، ممکن است آن را بیش از حد روشن کند، که قطعاً فضای مورد نظر شما نیست.

 

ساده ترین روش برای ایجاد تعادل در این نوع نورپردازی، روشن کردن یک مکان خاص، به احتمال زیاد در جلوی اتاق، و قرار دادن یک چراغ رومیزی در گوشه عقب اتاق است.

 

دمای رنگ

انتخاب دمای رنگ مناسب برای نورپردازی محیطی بسیار مهم است. برای ایجاد یک فضای دلپذیر و آرامش‌بخش، لامپ‌های LED سفید گرم با درخشش زرد راحت، انتخاب مناسبی هستند.

 

دمای نور با واحد کلوین اندازه‌گیری می‌شود که از سفید درخشان در 2000 کلوین تا آبی سرد در 6500 کلوین متغیر است. ما برای نورپردازی محیطی خود، لامپ‌های LED با دمای رنگ بین 2000 کلوین (سفید شعله‌ای) تا 3000 کلوین (سفید گرم) را توصیه می‌کنیم. این نوع نورپردازی برای ایجاد یک محیط دنج در فضاهای نشیمن و غذاخوری ایده‌آل است، در حالی که همچنین نور کافی برای انجام وظایف روزمره را فراهم می‌کند.

 

شاخص رندر رنگ

نورپردازی محیطی باید بیش از صرفاً از نظر زیبایی دلپذیر باشد. همچنین باید کاربردی باشد. شاخص رندر رنگ (CRI) به توانایی نور برای نمایش دقیق رنگ اجسام مختلف در مقایسه با منبع نور طبیعی (نور خورشید) اشاره دارد. این در مقیاس 0-100 ارزیابی می شود که 0 CRI پایین و 100 بالاترین را نشان می دهد.

 

ما یک CRI حداقل 75 را در خانه شما توصیه می کنیم که معادل CRI نور روز است. از نورپردازی با CRI 90 یا بالاتر در فروشگاه‌های لباس یا رستوران‌ها استفاده کنید، اگر برای نورپردازی یک فروشگاه تجاری است که در آن رنگ‌های اقلامی که فروخته می‌شوند ضروری است.

 

کم نور شدن

از آنجایی که فضای شما در طول روز احتمالاً با عصر متفاوت است، باید نور کم نور را تنظیم کنید. چراغ‌های LED کم‌نور برای این کار ایده‌آل هستند، زیرا می‌توان آن‌ها را در طول روز روشن نگه داشت تا فضایی سرزنده‌تر داشته باشد، اما در شب آن‌ها را پایین بیاورید تا فضایی راحت‌تر و آرام‌تر ایجاد کنید.

 

نورپردازی تاکیدی

پس از قرار دادن نورپردازی محیطی، می‌توانید با نصب نورپردازی تاکیدی، شخصیت خاصی به فضای خود اضافه کنید. روش‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد، از جمله استفاده از چراغ‌های رومیزی یا نوارهای LED برای برجسته کردن عناصر ضروری فضا. نوار چراغ LED می‌تواند برای افزودن لهجه‌های زیبا در سراسر خانه شما، از جمله اتاق غذاخوری، اتاق خواب، آشپزخانه، پاسیو و اتاق نشیمن استفاده شود. آن‌ها به ویژه برای افزودن دکور برای تعطیلات، مهمانی‌ها و رویدادهای ویژه عالی هستند.

 

انتخاب نور محیط

 

هنگام انتخاب چراغ های نوار LED برای روشنایی برجسته، بررسی تعداد LED در هر متر بسیار مهم است. اگر تعداد کافی LED در هر متر روی نوار وجود نداشته باشد، به جای یک خط ممتد، با نقاط ریز نور مواجه خواهید شد، که جلوه براقی را که می خواهید به شما نمی دهد. ما پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از این مشکل از یک ال ای دی لایت 1S Extension تا 10 32.8 فوت استفاده کنید.

 

ایجاد نور محیطی مناسب می تواند بسیار فنی و پیچیده باشد و برای ایجاد یک طرح عالی نیاز به بررسی دقیق چندین متغیر دارد. با این حال، هنگامی که به دست می آید، مطمئناً می تواند ظاهر کسل کننده یک اتاق را بهبود بخشد و با کمی شخصیت دادن، آن را چشمگیرتر کند.

 

نمونه هایی از طراحی نور محیطی :

کف تیره نور را جذب می کند و باعث می شود فرش ناحیه سفید با خط مشکی از نظر زیبایی شناسی برجسته شود. بدون روشنایی غیرمستقیم، کل صفحه سقف سیاه می شود. همچنین باعث می شود اتاق ها بزرگتر به نظر برسند در حالی که چوب و تیرها را برجسته می کند. نورپردازی برجسته به منطقه پیچیدگی می بخشد، در حالی که نور محیطی لحن دنج و ظریفی را برای اتاق ایجاد می کند.

 

اتاق خواب نشان می دهد که چگونه نور محیط به این محیط سیاه و سفید لطافت می بخشد. نورپردازی برجسته آثار هنری را برجسته می کند، در حالی که چراغ های رومیزی درخشش زیبایی و همچنین مقداری نور مطالعه در نزدیکی تخت ارائه می دهند. هدف اصلی این است که نور محیط را در کل استراتژی طراحی خود بگنجانید. نور محیط چیزی است که یک اتاق را به خانه تبدیل می کند.

 

نور محیط

درخشش نور حاصل از آتش سوزی در شومینه را در نظر بگیرید. آن نور آرامش بخش می باشد. درخشش گرم کهربایی آن، شما را به درون می کشاند و می خواهید در آن ذوب شوید. خوب نور محیط ممکن است این حس را در سراسر خانه، رستوران یا لابی هتل منتقل کند. بدون آن، نورهای تاکیدی در مرکز صحنه قرار می گیرند. این به عنوان “افکت موزه” شناخته می شود، که در آن وسایل موجود در اتاق از افرادی که آن منطقه را اشغال می کنند مهم تر می شوند.

 

نورپردازی محیطی اولین لایه نورپردازی خانه شما است

نورپردازی محیطی یکی از سه شکل اساسی نورپردازی است – مهم است که به خاطر داشته باشید که هر فضا برای طراحی یک محیط روشنایی کارآمد به ترکیبی از اینها نیاز دارد. همانطور که اغلب اتفاق می افتد، انتخاب نور برای خانه شما آنقدرها هم که به نظر می رسد آسان نیست! برخی از فضاها به هر سه نوع نورپردازی برای لایه بندی دقیق نور نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر فقط به یک یا دو نوع نور نیاز دارند. بسته به نیازهای شخصی یا ترجیحات شما، ممکن است بتوانید انتخاب انعطاف پذیرتری داشته باشید.

 

ساده ترین روش نورپردازی

 

سوالات متداول :

هدف اصلی از نورپردازی محیط چیست؟

نورپردازی محیطی نور کلی را برای یک فضا فراهم می کند، اگرچه این کار را به گونه ای انجام می دهد که گرما به جای خشن و بیش از حد روشن باشد.

 

معایب نورپردازی محیط چیست؟

نور محیط همیشه برای موقعیت‌هایی که به نور متمرکز بیشتری نیاز دارید ایده‌آل نیست. در این موارد، به نورپردازی کار، مانند یک چراغ رومیزی، نیاز دارید.

 

نور محیط در کجا باید قرار گیرد؟

نور محیطی باید در سرتاسر اتاق قرار گیرد تا سطح روشنایی یکنواخت داشته باشد. از آن در اتاق نشیمن، اتاق خواب، راهروها و هر فضایی که به طور منظم استفاده می کنید استفاده کنید.

 

سخن آخر :

به طور خلاصه، ما معمولاً برنامه‌ریزی طرح‌های نورپردازی خود را با نور محیط شروع می‌کنیم و سپس به تعیین مکان‌هایی می‌پردازیم که روشنایی تاکیدی مورد نیاز است. معمولاً هنگام انتخاب انواع نورپردازی که در شرایط خود استفاده می کنید، بهتر است از حالت عمومی به خاص حرکت کنید. ما شما را با تعریف نور محیط آشنا خواهیم کرد، “چرا”، “کجا” و “چگونه”، امیدواریم که این به شما کمک کند تنظیم نور محیطی بهتری برای مکان خود طراحی کنید!

 

گردآوری: بخش مد موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×