همه چیز درباره قرار جلب به دادرسی
قرار جلب به دادرسی/ اقدامات بازپرس و دادستان پس از ختم تحقیقات
قرار جلب به دادرسی ، یکی از انواع قرارهای نهایی صادر شده از سوی دادسرا است که نشان میدهد ، اتهامی متوجه متهم است. قرار جلب به دادرسی ، غیر قابل اعتراض است و نمیتوانید نسبت به آن اعتراضی ثبت نمایید.
در اثر این قرار ، کیفر خواست توسط دادستان ، صادر شده و پرونده برای رسیدگی و صدور حکم مجازات به دادگاه کیفری ارسال می شود.
زمانی که جرمی اعلام می شود ، تحقیقات مقدماتی شروع شده و بازپرس یا دادیار پرونده ، برای رسیدگی به جرم بررسی های لازم را برای این که جرم چگونه و توسط چه کسی و با چه اباب و ادواتی انجام شده ، انجام می دهد و در صورت نیاز متهم پرونده را پیدا کند.
در نهایت بازپرس ، با رسیدن به جمع بندی ، نظرش را درباره مجرم بودن یا نبودن متهم اعلام مینماید و بسته به اظهار نظر بازپرس یکی از اواع قرارهای منع تعقیب ، موقوفی تعقیب ، جلب دادرس و غیره صادر می شود.
قرار جلب به دادرسی چیست؟
بعد از این که جرمی اتفاق می افتد در اغلب موارد بعد از اعلام جرم توسط ضابط قضایی یا شاکی خصوصی ، پرونده برای انجام تحقیقات مقدماتی به دادسرا فرستاده می شود.
بازپرس یا دادیار با بررسی شواهد و مدارک موجود بعد از انجام تحقیقات کامل متناسب با مجرم بودن یا نبودن متهم میتواند انواع قرار دادسرا را صادر نماید.
قرار منع تعقیب : نبود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم .
قرار موقوفی تعقیب : در صورت بروز مسائلی از جمله فوت متهم ، شمول عفو یا سایر شرایط قانونی در ماده قانون 13 قانون آیین دادرسی کیفری صادر می شود.
قرار جلب دادرسی : در صورتی که بازپرس یا دادیار تشخیص بدهند که اتهام متوجه متهم است ، قرار جلب دادرسی صادر نموده و این قرار را برای دادستان ارسال مینماد. دادستان 3 روز فرصت دارد به پرونده رسیدگی نموده و در صورتی که با نظر بازپرس برای صدور قرار جلب دادرس موافق بود ، کیفر خواست را صادر نماید.
اثرات قرار جلب به دادرسی
اثرات صدور قرار جلب دادرسی در ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری مشخص شده است . بر اساس آن در صورت نقض قرار منع تعقیب و صادر شدن قرار جلب دادرسی در دادگاه ، بازپرس باید متهم را احضار نموده و موضوع اتهام را به او تفهیم نماید و با ثبت آخرین دفاع و تامین مناسب ، پرونده را به دادگاه ارسال نماید.
براساس این تعریف اثر جلب دادرسی ، احضار متهم ، تفهیم اتهام و ارسال پرونده به دادگاه کیفری است.
گردآوری : بخش علمی و آموزشی موزستان