واکنش ترامپ به تعرفههای چین علیه آمریکا/ تعرفههای اروپا از ماه آینده اعمال میشود
به گزارش مهر به نقل از روسیاالیوم، چین به تعرفههای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه این کشور واکنش نشان داد و مقابله به مثل کرد.
چین از اعمال تعرفه 34 درصدی بر همه کالاها و محصولاتی که از آمریکا وارد میشوند، خبر داد.
پکن این گام را واکنشی به تعرفههای گمرکی ترامپ دانست و اعلام کرد: رفتارهای آمریکا با قواعد تجارت بین المللی منافات دارد و به شکل خطرناکی حقوق و منافع مشروع چین را در معرض تهدید قرار میدهد.
نخستین واکنش ترامپ به تعرفههای چین علیه آمریکا
ترامپ در واکنش به برنامه پکن برای اعمال تعرفههای مشابه با آمریکا گفت: چین اشتباه کرد، آنها هول کردند- همان کاری که نباید انجامش بدهند.
تعرفههای اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال میشود
اتحادیه اروپا تعرفههای گمرکی جدید بر واردات از آمریکا را از ماه مه اعمال میکند.
بر اساس گزارش فایننشال تایمز قانون جدید تعرفههای اروپایی بر کالاهای آمریکایی در 15 آوریل (26 فروردین (به تصویب نهایی خواهد رسید و از ماه مه 2024 (اردیبهشت-خرداد) اجرایی میشود.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، تأکید کرده که اتحادیه اروپا اگرچه برای اعمال اقدامات تلافیجویانه آماده است، اما همچنان مایل به مذاکره برای رفع موانع باقیمانده در تجارت فراآتلانتیک میباشد.
بروکسل فهرستی از مقابلهبهمثلهای تجاری را تا هفته آینده به کشورهای عضو ارسال خواهد کرد. رأیگیری نهایی درباره این طرح هفته آینده انجام میشود.
ماروش شفچوویچ، کمیسر تجارت اتحادیه اروپا، باید با هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا مذاکره کند، اما به گزارش فایننشال تایمز، لاتنیک نفوذ چندانی بر دونالد ترامپ ندارد. معمار اصلی سیاستهای تعرفهای آمریکا پیتر ناوارو، مشاور تجاری کاخ سفید است که در این مذاکرات حضور نخواهد داشت.
پیشبینی میشود افزایش تعرفههای آمریکا موجب هجوم کالاهای آسیایی به بازار اروپا شود و بروکسل در حال تهیه تمهیدات اضطراری برای مقابله با این وضعیت است.
برخی تحلیلگران از کابوس اقتصادی اروپا سخن میگویند و هشدار میدهند که این جنگ تجاری میتواند به شوکهای اقتصادی قابل توجهی در قاره سبز منجر شود. این تنشها در ادامه اختلافات دیرینه تجاری میان دو طرف و پس از تصمیم اخیر آمریکا برای افزایش تعرفهها بر محصولاتی مانند فولاد و آلومینیوم اروپایی تشدید شده است.
در حالی که اروپا بهظاهر دروازه مذاکره را باز نگه داشته، ساختار تصمیمگیری ترامپ و نقش کلیدی مشاوران تندرویی مانند ناوارو، احتمال دستیابی به توافق را کاهش داده است. ناظران بینالمللی هشدار میدهند که ادامه این روند میتواند زنجیرهای از واکنشهای تجاری را در سطح جهانی به راه بیندازد.
وزیر خارجه کانادا: روابطمان با آمریکا هرگز مانند قبل نخواهد شد
مِلانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا امروز (جمعه) هشدار داد روابط ایالات متحده و کانادا در پی سیاست جدید تعرفهای واشنگتن که هدف آن بازتعریف تجارت جهانی است، «هرگز مانند گذشته نخواهد بود.»
خبرگزاری ریانووستی با انتشار ابن مطلب گزارش داد که جولی در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل گفت: ما اقدامات آمریکا را ارزیابی میکنیم و همزمان میدانیم که این روابط هرگز به حالت قبل بازنخواهد گشت. این پیام من به اروپاییهاست. رابطه با آمریکا دیگر مانند گذشته نیست، آنها میخواهند مسیر متفاوتی را طی کنند و ما به آن واقفیم.
او افزود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پی «بازنگری کامل در تجارت جهانی» است و کانادا بیش از سه ماه است که با این مسئله دست و پنجه نرم میکند.
جولی با اشاره به روابط تجاری دو کشور تاکید کرد: ما در حال حاضر بزرگترین مشتری آمریکا هستیم. خرید ما از آمریکا بیش از مجموع خریدهای بریتانیا، فرانسه، چین و ژاپن است. هرکسی که تجارت کرده باشد میداند که وقتی با بهترین مشتری خود چنین رفتاری میکنید، به این معنی است که میخواهید اساسا روش کار خود را تغییر دهید.