وعده های رویایی انصرافی های انتخابات؛ ۲۰ گرم طلا و بنزین ۱۵۰۰ تومانی و ارسال گوشت به خانه ها، ساخت ۱۰ میلیون مسکن، جت اسکی برای زنان از دست رفت!
اکنون که دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضیزاده هاشمی، انصراف دادند، دیدهبان ایران به بررسی برخی از وعدههای این دو کاندیدا پرداخته است.
زاکانی، کاندیدای پوششی با وعده انتخاباتی!
علیرضا زاکانی کاندیدای انصرافی جبهه انقلاب اسلامی در صحبتهای انتخاباتی خود، بنای تبلیغات را بر وعده دادن گذاشته بود، و بسیار بیشتر از دیگر کاندیداها بر وعده های اقتصادی و معیشتی تاکید کرده بود. وعده هایی که از نظر اقتصاد دانان دور از ذهن و در برخی موارد غیرقابل اجرا و یا خسارت بار تعبیر شده بود از وعده رساندن «قیمت بنزین به 1500 تومان» که بگذریم این کاندیدای جبهه انقلاب از «توزیع گوشت درب منازل سخن گفته بود» وعده ای که از نظر اقتصاد دانان در گفت و گو با دیده بان ایران توهین به شعور مردم ایران تلقی می شد.
طلایی که از دست رفت!
وی همچنین از «بسته نجات اجارهنشینی» صحبت کرده بود و نیز اعلام کرده بود که قصد دارد «بهجای یارانه باید اعتبار طلا به مردم بدهد».
زاکانی در همین مناظره ها و سخنرانی ها از «یارانه طلا» رونمایی کرده و گفته بود: « در شرایط فعلی مصرف انرژی در کشور در طول سال تا 6 گرم یارانه طلا – یعنی معادل اعتباری آن – را دریافت خواهند کرد که از آسیب تورم در امان است و ارزشش کم نمیشود.»
ساخت 10 میلیون مسکن، توسط چه کسی با کدام بودجه؟!
او همچنین از «رایگان شدن درمان تا 15 سالگی بهصورت پلکانی» گفته بود. وعده های زاکانی به اینجا ختم نشده و وی از حل شدن مشکل مسکن در 5 سال را وعده داده و ساخت 10 میلیون مسکن در چهار سال را وعده داده بود. همین وعده ساخت 10 میلیون مسکن هم با واکنش منفی کارشناسان روبرو شد. دکترحسین راغفر اقتصاد دان ساخت این تعداد مسکن را غیرممکن دانسته بود.
کاندیدای پوششی دوم با وعده های بزرگ
قاضیزاده هاشمی، رئیس فعلی بنیاد شهید دیگر کاندیدای پوششی جبهه انقلاب بود. قاضی زاده وعده داده بود که «سربازی حرفهای را جایگزین سربازی اجباری خواهیم کرد». این وعده برخلاف نظر ستاد کل نیروهای مسلح بود.
«راه ازدواج 11 میلیون جوان را باز می کنم»، «کلید 2 و نیم میلیون مسکن را تحویل می دهم»، «واردات خودروهای کارکرده را آزاد می کنم» از دیگر وعده های کاندیدای انصرافی جبهه انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری بود.
او همچنین وعده داده بود: «ازدواج جوانان را با اعتبار یک میلیارد تومانی تسهیل خواهیم کرد» و در همان مناظره 1 تیر ماه 1403 از «جت اسکی برای زنان صحبت کرده بود»
وی در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شده بود که قصد دارد تا «سهم خانوادههای ایرانی از انرژی را به شکل برابر به آنها خواهد داد».
اینها تنها بخشی از وعده های دو کاندیدای انصرافی ریاست جمهوری بود که در مناظره ها و برنامه های انتخاباتی به کرت از سوی آنان ارائه شد در حالی که نحوه تامین بودجه و قانونی بودن آن هیچ گاه از سوی نامزدها، کارشناسان و برنامه نویسان آنها هیچ گاه به بحث گذاشته بود.