» علمی و آموزشی » نکات و قوانین حقوقی » چگونه می توانم علیه یک وکیل شکایت کنم؟ (شکایت از وکیل)
نکات و قوانین حقوقی

چگونه می توانم علیه یک وکیل شکایت کنم؟ (شکایت از وکیل)

۱۴۰۳/۰۳/۰۱ 0083

شکایت از وکیل از در مواردی که به خاطر کم کاری باعث ضرر موکل خود شده یا قصوری در انجام وظایفش داشته باشد از طریق مراجعه به کانون وکلا امکان پذیر است. 

 

نحوه شکایت از وکیل به همراه شرایط و مراحل 

در برخی پرونده ها افرادی که برای پیگیری کارشان وکیل استخدام می کنند ، ممکن است از عملکرد او شاکی باشند و بخواهند نسبت به رفتار متخلفانه وکیل، شکایت کنند. 

برای طرح شکایت از وکیل باید به کانون وکلایی که در آنجا عضو است مراجعه نموده و شکایت از وکیل مرکز وکلا را ثبت نمایید.

شکایت شما برای تشخیص موجه بودن یا نبودن به دادسرای انتظامی وکلا فرستاده می شود. 

 

در امور حقوقی از آنجا باید با شرایط خاص و اطلاعات خاص اقدام نمایید توصیه می شود وکیل استخدام کنید ولی همیشه قبل از انتخاب وکیل تحقیقات لازم را انجام دهید و وکیلی را استخدام کنید که تجربه لازم در زمینه پرونده شما را داشته باشد.

 

با این وجود گرفتن وکیل همیشه به معنی پیروزی در دعوی نیست، احتمال این که شواهد و مدارک شما کافی نباشد یا وکیل طرف مقابل خبره تر از وکیل شما باشد احتمال باخت در پرونده وجود درد که دلیلی بر تخلف وکیل نیست. 

 

ولی اگر وکیل شما بر اثر کم کاری یا دانش کم باعث ایجاد ضرر و زیان برای شما شده باشد یا حق الوکاله نامعقولی دریافت کرده باشد ، امکان طرح شکایت از وکیل به دلیل کم کاری یا شکایت از وکیل بابت حق الوکاله برای شما محفوظ است. 

 

شکایت از وکیل بابت چه تخلفی امکان پذیر است؟

مهم ترین دلایلی که میتوانید بابتش از وکیل خود شکایت کنید شامل موارد زیر است ، البته ممکن است در پرونده شخص شما مورد خاصی قابل شکایت باشد که در ادامه ذکر نشده است:

• عدم شرکت وکیل در جلسات دادگاه پرونده ای که بر عهده گرفته است.

• استعفا از پرونده زمانی که شما وقتی برای معرفی وکیل دیگر نداشته باشید. 

• افشای اسرار مربوط به موکل یا پرونده.

• خودداری از تحویل یک نسخه از وکالت نامه به موکل.

• خیانت به موکل یا تبانی با طرف دعوای پرونده . 

 

شکایت از وکیل طرف مقابل, شکایت از وکیل در کانون وکلا, شکایت از وکیل

 

روش شکایت از وکیل

فرایند رسیدگی شکایات در دادسرا و دادگاه ها ، طولانی مدت است و باید قبل از ثبت شکایت وکیل به کانون وکلا از موجه بودن درخواست خود مطمئن شوید. گاهی خشم و اندوه شخصی ناشی از رای صادر شده به قدری است که بی دلیل وکیل را مقصر میدانید.

 

قبل از طرح شکایت بهتر است موضوع پرونده ، روند رسیدگی و رای صادر شده توسط دادگاه را با یک حقوقدان در میان بگذارید و نظر او را در مورد قانونی بودن شکایت و میزان احتمال مورد قبول بودنش جویا شوید. در نهایت اگر مشاور حقوقی شما عملکرد وکیل را اهمال کارانه دانست و استدلال های او را باعث ضرر شما تشخیص داد میتوانید برای طرح شکایت به کانون وکلایی که وکیلتان در آن عضور است مراجعه نمایید.

 

شکایت کتبی خود را در کانون وکلا ثبت و امضا نمایید. شکایت شما به دادسرای انتظامی وکلا در دادستان انتظامی ارسال خواهد شد. در ابتدا درباره موجه یا بلا وجه بودن ادعای شما بررسی های لازم انجام می شود.  در صورت وارد بودن اتهامات شما از نظر دادسرای انتظامی وکلا ، کیفر خواست صادر می شود و کیفر خواست پرونده برای رسیدگی و تعیین تکلیف به دادگاه انتظامی وکلا ارسال می گردد. 

 

در صورتی که دادسرا اتهام وارده را بلا وجه تشخیص دهد یا دلایل شما کافی نباشد ، وکیل را بی گناه تشخیص داده و قرار منع تعقیب وکیل صادر می شود و شکایت شما رد می شود. این قرار به این معنی است که عملکرد وکیل اشتباه نبوده و شکایت شما وارد نیست. 

 

 مراحل شکایت از وکیل, شکایت از وکیل به علت تخطی از اختیاراتش, نحوه شکایت از وکیل

 

مراحل رسیدگی به شکایت از وکیل

همانطور که بالاتر گفته شد بعد از صدور کیفر خواست ، پرونده شما به دادگاه انتظامی قضات ارسال می شود. 

صدور کیفر خواست به معنی تخلف یا محکومیت وکیل نیست و صرفا به این معنی است که امکان صحیح بودن اتهامات انتسابی به وکیل وجود دارد.

 

بعد از رسیدن  پرونده به دادگاه انتظامی وکلا ، دادگاه رونوشتی از آن را برای وکیل ابلاغ می نماید و در صورت نیاز برای ادای توضیحات و دفاع از خود احضار می شود در غیر این صورت دادگاه بدون تشکیل جلسه رسیده ، رای مورد نظر را صادر میکند.

دادگاه ممکن است وکیل را مقصر دانسته و مجازات نماید یا این که حکم برائت او را صادر کند. 

 

مجازاتی که برای وکیل در نظر گرفته می شود متناسب با میزان تخلف ، عبارتند از :

– اخطار کتبی

– توبیخ همراه با درج در پرونده 

– توبیخ با درج در مجله و  روزنامه کانون وکلا

– تنزل درجه وکالت

– ممنوعیت 3 ماهه تا 3 ساله وکالت

– محرومیت دائم از وکالت

 

مراحل شکایت از وکیل, شکایت از وکیل به علت تخطی از اختیاراتش, نحوه شکایت از وکیل

 

امکان اعتراض به رای دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا

اگر بعد از حکم برائت وکیل در دادگاه انتظامی  و قرارمنع تعقیب از دادسرای انتظامی وکلا هنوز هم خودتان را محق میدانید حق اعتراض برای تان محفوظ است. 

شاکی و رئیس کانون وکلا در صورت نارضایتی از قرار صادره میتوانند ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ  به دادگاه انتظامی وکلا رفته و اعتراض شان را ثبت نمایند.

 

در صورتی که دادگاه قرار منع تعقیب را اشتباه بداند وارد مرحله رسیدگی به پرونده و صدور رای می شود. 

اگر دادگاه وارد مرحله رسیدگی شده باشد و رای صادر شده باشد. 10 روز فرصت دارید تا به دادگاه عالی انتظامی قضات درخواست تجدید نظر بدهید. این حق صرفا برای شاکی به رسمیت شناخته می شود و وکیل یا رئیس کانون وکلا فقط در مواردی محدود امکان تقاضای تجدید نظر در این مرحله را دارند.

 

گردآوری : بخش علمی و آموزشی موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×