» ورزش و تندرستی » درمان با ورزش » درد دنبالچه و چند ورزش ساده برای تسکین درد (+عکس)
درمان با ورزش

درد دنبالچه و چند ورزش ساده برای تسکین درد (+عکس)

۱۴۰۳/۰۲/۱۴ 0085

درد دنبالچه و چند ورزش ساده برای تسکین درد (+عکس)
مهم‌ترین عامل در بروز درد دنبالچه مربوط به نیمه‌ دررفتگی‌های استخوان دنبالچه و نداشتن ثبات این استخوان و حرکت بیش‌ از حد آن است.
معمولا درد در این ناحیه به جایی انتشار نمی‌یابد اما گاهی با کمردرد یا درد باسن و کشاله ران همراه می‌شود و با نشستن یا بلند شدن از حالت نشسته افزایش می‌یابد. گاهی هم ممکن است بدون سابقه آسیب، فرد در پی مسافرت‌های مکرر به‌خصوص با وسایل نقلیه عمومی در این ناحیه احساس درد کند.

 

از دیگر عوامل موثر در بروز این درد، چاقی است. افزایش شاخص توده بدنی، بروز درد دنبالچه را تا 10 برابر افزایش می‌دهد و این مساله ممکن است به علت کاهش چرخش لگن درحال نشستن باشد. درمان این بیماری طیف وسیعی از درمان‌ها شامل درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی و حتی جراحی را شامل می‌شود.

علایم درد دنبالچه
* درد شدید و ناگهانی وقتی بیمار از حالت نشسته بلند می شود. منشا این درد به علت عملکرد عضلاتی است که به دنبالچه چسبیده اند و موقع برخاستن منقبض شده و دنبالچه را حرکت می دهند.
گاهی اوقات بیمار بر اثر نشستن روی محل سفت درد ندارد و درد در موقع نشستن روی محل نرم بوجود میاید. در این بیماران دنبالچه قابلیت تحرک زیادی دارد. در حالت معمول در هنگام نشستن روی زمین، تماس زمین با دو استخوان در دو طرف و زیر لگن به نام ایسکیوم است. در موقع نشستن روی محل نرم، به عوض اینکه نیروی از محل نشستن مستقیما به لگن خاصره وارد شود به دنبالچه وارد میشود و اگر دنبالچه فرد قابلیت حرکت زیاد داشته باشد بر اثر فشار محل نشستن حرکت کرده و این حرکت موجب درد می شود.

 * درد در موقع اجابت مزاج
 * وقتی بیمار در حالت نشسته به پشت لم می دهد درد بیشتر می شود و بیمار ترجیح می دهد در موقع نشستن بیشتر به جلو خم شود. علت اینست که موقع لم دادن به عقب فشار بیشتری به استخوان دنبالچه وارد می شود.
 * درد عمقی که ممکن است همیشه در ناحیه دنبالچه احساس شود
 * فشار با انگشت به ناحیه دنبالچه دردناک است
 * درد ممکن است به ران ها تیر بکشد
 * درد ممکن است در حین عادت ماهانه افزایش یابد
 * ممکن است فرد احساس کند محل نشستن وی ناپایدار است

اگر بیماری مدت طولانی ادامه یابد بیمار ممکن است به علت ترس از نشستن و به علت ایستادن طولانی دچار درد در کف پاها شود. بیمار ممکن است به علت بد نشستن روی صندلی (برای کاهش دادن درد دنبالچه) دچار کمر درد شود. کم خوابی و اضطراب و افسردگی هم میتواند از عوارض ابتلا دراز مدت به این بیماری باشد.

ورزش دنبالچه

 

درد دنبالچه,راههای تسکین درد استخوان دنبالچه,علت درد گرفتن استخوان دنبالچه

 
1- یکی از حرکات برای تسکین درد به این صورت می باشد که باید به پهلوی چپ بخوابید. دست چپتان را زیر سرتان قرار دهید و کف دست راست را به‌عنوان تکیه‌گاه کنار قفسه سینه‌تان نگه دارید. حالا پای راست را بالا ببرید. 5 ثانیه در این حالت بمانید و سپس پایتان را پایین بیاورید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید. حالا پای راستتان را صاف نگه دارید و پای چپ را بالا ببرید. این حرکت را هم 10 بار انجام دهید. سپس به پهلوی راست بخوابید و این حرکت‌ها را تکرار کنید.

 

درد دنبالچه,راههای تسکین درد استخوان دنبالچه,علت درد گرفتن استخوان دنبالچه

 

2- به پهلوی چپ بخوابید و زانوهایتان را کمی خم کنید. دست چپتان را صاف روی زمین قرار دهید. حالا دست راست را در زاویه 180 درجه حرکت دهید و کف دست راستتان را به کف دست چپ برسانید. ‌این حرکت را 10 بار تکرار کنید و بعد به پهلوی راست بخوابید. حرکت را دوباره تکرار کنید.

 

درد دنبالچه,راههای تسکین درد استخوان دنبالچه,علت درد گرفتن استخوان دنبالچه

 
3- به پشت بخوابید و زانوهایتان را خم کنید، طوری که کف پاها روی زمین باشد. کف هر دو دست را روی شکم قرار دهید. همان‌طور که زانوها خمیده هستند، هر زانو را ابتدا در زاویه 90 درجه و سپس 180 درجه باز کنید. این حرکت را 10 بار انجام دهید. همان‌طور که در این حالت هستید، با پای دیگرتان نیز همین حرکت‌ را انجام دهید.

 

درد دنبالچه,راههای تسکین درد استخوان دنبالچه,علت درد گرفتن استخوان دنبالچه

 
4- به پشت بخوابید و هر دو دست را کنار بدنتان قرار دهید. هر پا را از ناحیه زانو ابتدا در زاویه 90درجه خم کنید و دستتان را روی زانوهایتان بزنید. درحالی که سرتان را کمی بالا آورده‌اید، پاها را در زاویه 180 درجه بالا بیاورید و دستتان را کنار بدنتان قرار دهید.

 

درد دنبالچه,راههای تسکین درد استخوان دنبالچه,علت درد گرفتن استخوان دنبالچه

 

5- به پشت بخوابید. همزمان با اینکه پایتان را با زانو در زاویه 180 درجه بالا می‌آورید، دستتان را نیز به صورت کشیده بالای سرتان بیاورید. درحالی که سرتان را کمی بالا می‌آورید، دست‌ها را باز کنید به‌گونه‌ای که پشت کف دستتان روی زمین قرار گیرد. حالا دستتان را در کنار بدنتان قرار دهید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
منبع : هفته نامه سلامت

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×