» روانشناسی » مشاوره خانواده » استرس و ناراحتی در هنگام پرواز
مشاوره خانواده

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز

۱۴۰۳/۰۴/۰۶ 1069

افرادی که هنگام پرواز دچار استرس و ناراحتی می شوند، ناراحتی آنها بی مورد است. سفر هوایی در حقیقت از همه مطمئن تر است و در واقع ، احتمال تصادف در آن از مسافرت با ماشین کمتر است. بهترین کار این است که آگاهی خود را در این مورد افزایش دهید و به افکار منفی خود در مورد پرواز ادامه ندهید.

 

استرس در هنگام پرواز؛ علل و راه های مقابله با آن

استرس و ناراحتی در هواپیما

طبیعی است که موقع سوار شدن به هواپیما قدری استرس داشته باشید چون انسان موجودی زمینی است و در زمین جامد حس امنیت خیلی بیشتری می کند. همینطور برای ما طبیعی است که در زمان تلاطم حس ناراحتی کنیم.

 

مشکلات از وقتی آغاز می شوند که این ترس بیش از اندازه شود و علائم بیشتری را به دنبال داشته باشد. عرق کردن دست ها ، حس بی قراری ، عضلات متشنج ، تنفس آشفته و آه کشیدنهای دائمی علامت آن است که ما استرس داریم.

 

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز, چگونه استرس پرواز را کنترل کنیم, نکاتی برای حفظ آرامش در طول پرواز

 

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز می تواند به سطوح بالاتری برسد و علائم شدیدتری داشته باشد از جمله:

– اضطراب و ناراحتی

– حس خفگی

– تعریق

– سرگیجه

– استفراغ

– اسهال

 

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز, چگونه استرس پرواز را کنترل کنیم,اگر قبل از پرواز استرس دارید

 

راههای کاهش استرس و ناراحتی در هنگام پرواز 

آرامش خود را حفظ کنید!

مهمترین کار برای آرام بودن و دوری از استرس، این است که آرامشمان را حفظ کنیم! همه ما این قدرت را داریم که روی احساسات و واکنش‌های خودمان تسلط داشته باشیم. برای دوری از استرس نیز می‌توانیم با چند روش ساده و تمرکز آرامش خود را باز گردانیم. نفس عمیق و آرام بکشید. قدری آب بخورید و به چیزهای مثبت مثل موفقیت در جلسه کاری پیش رو یا تعطیلات خوبی که خواهید داشت فکر کنید.

 

خود را در طول پرواز، سر حال و پرانرژی نگه دارید

شرایط فیزیکی ناشی از پرواز موجب می‌شود وضعیت بدنی انسان دچار تغییر شود و همین روی روحیه افراد اثر گذاشته و موجب ناراحتی و استرس در آنان شود. پس با رعایت چند نکته می‌توانید حال خود را خوب نگه دارید تا احساس بد نتواند سفر زیبای شما را خراب کند. برای نمونه در هواپیما، میزان رطوبت هوا کم است و این موجب کاهش آب بدن شما و احساس خستگی می‌شود. پس به طور مرتب آب بسته‌بندی بنوشید تا سطح مایعات بدنتان افت نکند. همچنین برای اینکه دچار گرفتگی عضلات نشوید، در جای خود بدن خود را بکشید و در راهروی هواپیما قدم بزنید.

 

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز, چگونه استرس پرواز را کنترل کنیم, استرس پرواز را چگونه کم کنیم

 

اطلاعات خود را تکمیل کنید

داشتن اطلاعات کافی درباره سفرتان کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری به سفر بروید.

 

خدمه هواپیما و مسافران اطراف‌تان را در جریان مشکل خود قرار دهید

بهتر است خدمه هواپیما و مسافران اطراف‌تان را در جریان مشکل خود بگذارید تا در مواقع نیاز به شما کمک کرده یا در هنگام پرواز مرتب به شما سر بزنند. در اینکار اصلا خجالت نکشید.

 

مدارک سفر خود را مرتب و در جای امن همراه خود داشته باشید

بعضی وقتها گشتن به دنبال مدارک شناسایی و بلیط هواپیما برای گرفتن کارت پرواز و دیگر مراحل قبل از پرواز، خود باعث استرس می‌شود و شاید در هنگامی که دارید در وسایلتان به دنبال مدارک می‌گردید، چیزی را گم کنید. بنابراین مدارک شناسایی و بلیط پرواز خود را در جای مطمئن، امن و در دسترس خود قرار دهید.

 

نفس عمیق بکشید!

اولین تمرین نفس کشیدن خیلی راحت است. سرجایتان بلند شوید و عمیق نفس بکشید. به جای دهان با بینی نفس بکشید و تا جایی که می توانید نفستان را طولانی و عمیق کنید. فکر کنید با هر بار دم و بازدم آرام و آرام تر می شوید و استرس و نگرانی تان برطرف می شود. تلاش کنید دم و بازدمتان لااقل 2 یا 3 ثانیه طولانی تر از معمول باشد. این کار را به مدت 60 ثانیه انجام دهید و پس از حس عالی و سرشار از آرامشی که به شما دست می دهد لذت ببرید.

 

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز, چگونه استرس پرواز را کنترل کنیم, راههای کاهش استرس و ناراحتی در هنگام پرواز

 

عضلاتتان را ریلکس و آرام کنید!

اغلب زمانی که دچار استرس می شویم به صورت ناخودآگاه عضلات بدنمان منقبض می شود. انقباض عضلات در طولانی مدت سبب حس خستگی و گرفتگی عضلات می شود. به همین علت چنانچه در همه طول پرواز استرس داشته اید پس از پیاده شدن از هواپیما به شدت حس خستگی و کوفتگی خواهید کرد.

 

برای برطرف کردن استرس پیش از پرواز بهتر است با شل کردن عضلاتتان آغاز کنید. از عضلات صورت آغاز کنید و با ماساژ دادن صورت خودتان را آرام کنید. روی تک تک عضلاتتان تمرکز کنید و ببینید کدام عضله بیشتر منقبض شده است. همزمان به صورت عمیق نفس بکشید و دم و بازدم های طولانی انجام دهید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×