موزیلا قابلیت دسترسی به چتباتهای هوش مصنوعی در فایرفاکس را آزمایش میکند
به گزارش دیجیاتو، با داغ شدن رقابت در عرصه هوش مصنوعی، شرکتهای بیشتری ویژگیهای مربوط به فناوری را با محصولاتشان ادغام میکنند. مایکروسافت کوپایلوت را در مرورگر اج و گوگل جمینای را در کروم ارائه داده است. اکنون، موزیلا نیز با افزودن چتباتهای هوش مصنوعی به فایرفاکس وارد این رقابت شده است.
به گزارش سایت رسمی موزیلا، امروزه تقریباً همه مرورگرهای اصلی، چتبات هوش مصنوعی دارند. فرقی نمیکند درباره مایکروسافت اج، گوگل کروم یا اپرا صحبت کنیم؛ هر بازیگر بزرگی در بازار مرورگرها، چتبات هوش مصنوعی ارائه میکند. به نظر میرسد موزیلا نیز درحال برنامهریزی برای ورود به این بازار است و چتباتهای هوش مصنوعی را در فایرفاکس نایتلی (Firefox Nightly) ارائه کرده است.
نحوه فعالسازی چتبات موزیلا در مرورگر فایرفاکس نایتلی
از این طریق، میتوانید به چتباتها دسترسی داشته باشید و در نوار کناری مرورگر از آنها استفاده کنید. برای آزمایش این قابلیت ابتدا آخرین نسخه فایرفاکس نایتلی را دانلود کنید. سپس، روی سه نقطه عمودی در گوشه سمت راست بالا کلیک کنید و به بخش تنظیمات بروید.
در منوی تنظیمات، Nightly Experiments را در نوار کناری سمت چپ انتخاب کنید و کادر AI Chatbot Integration را علامت بزنید. سپس باید چتباتی را انتخاب کنید که میخواهید در فایرفاکس از آن استفاده کنید. میتوانید بین جمینای،ChatGPT و چند گزینه دیگر یکی را انتخاب کنید.
هنگامی که چتبات را انتخاب کردید، آمادهاید از آن استفاده کنید. فقط باید متنی را که میخواهید چتبات روی آن کار کند، انتخاب کنید، نشانگر ماوس را روی گزینه چتبات ببرید و اقدامی را که میخواهید، انتخاب کنید؛ برای مثال، میتوانید محتوای صفحه وب را خلاصه کنید، از هوش مصنوعی بخواهید محتوا را بهشکلی سادهتر توضیح دهد یا درباره موضوعی از آن بپرسید.
موزیلا در مطلبی در وبلاگش اعلام کرده که چرا به کاربران امکان انتخاب خدمات هوش مصنوعی مختلف را میدهد. این شرکت میخواهد کاربران تصمیم بگیرند کدام سرویس برایشان بهتر کار میکند، نه اینکه به یک گزینه محدود شوند. موزیلا همچنین اشاره کرد این مدلهای هوش مصنوعی هنوز درحال توسعهاند و هیچکدام کامل نیستند.
همانطور که ابتدای مطلب گفته شد، قابلیت چتبات دسترسی هوش مصنوعی در فایرفاکس هنوز درحال آزمایش است و با نسخه پایدار عرضه نشده است. موزیلا در آینده نسخه پایدار این قابلیت را در دسترس عموم قرار خواهد داد.