» اخبار » اخبار علمی و آموزشی » بهترین روش برای مدیریت و نگهداری از تجهیزات شبکه (5 راهکار کاربردی)
اخبار علمی و آموزشی

بهترین روش برای مدیریت و نگهداری از تجهیزات شبکه (5 راهکار کاربردی)

۱۴۰۳/۰۴/۲۵ 0071

در دنیای پیشرفته امروز بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک و کسب و کارهای مختلف احتیاج به استفاده از شبکه دارند. شاید پیچیده‌ترین مرحله از ایجاد و ساخت یک شبکه، طراحی و نصب آن باشد. اما مدیریت اصولی شبکه هم یکی دیگر از مهم‌ترین مراحل در نگهداری از آن است. در واقع ساخت و شکل‌دهی یک شبکه، نیازمند صرف هزینه و زمان زیادی است. بنابراین نگهداری از چنین ساختار پیچیده و پراهمیتی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران و صاحبین شبکه به حساب می‌آید.

 

بنابراین اگر در طول روز با شبکه سر و کار دارید، باید با نحوه مدیریت و نگهداری از آن آشنا باشید به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم که شما را با روش نگهداری و مراقبت از کابل شبکه و سایر تجهیزات شبکه آشنا کنیم.

 

اهمیت محافظت از تجهیزات شبکه

همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره کردیم، مدیریت و نگهداری از شبکه یکی از مهم‌ترین وظایف افرادی است که به صورت روزانه با شبکه سر و کار دارند. در واقع شخصی که مدیریت یک شبکه را برعهده می‌گیرد، باید نظارت و عیب‌یابی سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری آن را انجام دهد. این فرد باید همه تجهیزات شبکه، روترها، کابل‌ها، سوئیچ‌ها و موارد نرم‌افزاری را به صورت دائم بررسی کند. همچنین باید از کارکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل نماید. اما شاید بپرسید که هدف از ین بررسی‌ها و سخت‌گیری‌ها چیست؟ در حقیقت در جواب این سوال باید اهمیت محافظت از تجهیزات شبکه را یادآوری کنیم.

 

از آن‌جایی که شبکه یک مجموعه پویا است، باید سریع و به طور دائمی تمام تجهیزات آن به صورت هماهنگ با هم کار کنند. اگر حتی برای یک لحظه، یکی از اجزای شبکه دچار مشکل شود یا کار خود را به صورت صحیح انجام ندهد، کل شبکه دچار مشکلات شدیدی خواهد شد. اما یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که نشان‌دهنده اهمیت محافظت از تجهیزات شبکه است، مربوط به بخش امنیت شبکه می‌شود. در صورتی که نگهداری و مدیریت شبکه به درستی انجام نشود، امنیت آن با مشکل مواجه شده و ممکن است دچار اختلالات جدی شوید. بنابراین برای محافظت از امنیت داده‌ها و عملکرد صحیح اجزای مختلف شبکه، باید همواره از کل شبکه به صورت اصولی و دقیق مراقبت کرد. به این کار مدیریت شبکه می‌گویند.

 

روش‌های نگهداری از تجهیزات شبکه

مدیریت و نگهداری از شبکه روش‌های متعددی دارد. هر یک از این راهکارها برای موارد خاصی کاربرد بیشتری دارند. در این بخش از مقاله قصد داریم که شما را با 5 روش بسیار مطمئن و تضمینی برای نگهداری از تجهیزات شبکه آشنا کنیم. بنابراین اگر به چنین موضوعاتی علاقمند هستید تا انتهای این بخش با ما همراه شوید.

 

استفاده از رک شبکه برای محافظت و نگهداری از تجهیزات اکتیو

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای نگهداری از تجهیزات شبکه استفاده از رک است. رک شبکه در واقع یک جعبه نگهدارنده و نظم‌دهنده انواع تجهیزات شبکه و به خصوص کابل‌ها است. استفاده از رک یکی از بهترین روش‌های مدیریت و نگهداری از تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه است. در واقع این رک، از کابل‌ها و تجهیزات اکتیو در برابر عوامل بیرونی محافظت می‌کند. همچنین با قفل کردن آن می‌توانید امنیت تجهیزات را به طور کامل حفظ کنید. به علاوه با به کار بردن رک، عیب‌یابی‌ها و رفع ایرادات خیلی سریع‌تر از قبل انجام می‌شوند.

 

استفاده از رک شبکه برای محافظت و نگهداری از تجهیزات اکتیو شبکه

 

مانیتورینگ و نظارت شبکه

یکی دیگر از بهترین اقدامات برای مدیریت و نگهداری از شبکه مانیتورینگ دائمی آن است. مانیتورینگ به معنای نظارت بر تک‌تک تجهیزات و نحوه عملکرد و سرعت انتقال داده در شبکه است. زمانی که صحبت از مدیریت و نظارت بر شبکه به میان می‌آید، منظور دقیقاً همین مانیتورینگ دائمی است. این کار در گذشته توسط افراد متخصص انجام می‌شد. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مکانیزه شدن همه وظایف، مانیتورینگ هم توسط یک سیستم هوشمند انجام می‌شود. این سیستم در زمان بروز کوچک‌ترین مشکل، هشدار خاصی را برای مدیر شبکه ارسال می‌کند. این سیستم‌ها معمولا برای تست عملکرد صحیح سرور، کارکرد درست نرم‌افزارها، بالاتر بردن سرعت انتقال داده و همچنین اطمینان از صحت و سلامت نقشه شبکه به کار می‌روند.

 

استفاده از ترانکینگ برای مدیریت و محافظت از کابل‌ها

ترانک در حقیقت همان داکت است. ترانکینگ‌ها هم نوعی از تجهیزات داکت مانند شبکه هستند که کاربردهای زیادی دارند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها مدیریت و محافظت از کابل‌های شبکه است. این داکت‌ها از جنس متریال‌هایی مانند پلاستیک یا فلز ساخته می‌شوند. سپس در شبکه، کابل‌ها را از داخل آن عبور می‌دهند تا مرتب‌تر و منظم‌تر قرار بگیرند. با استفاده از ترانکینگ ، سیم‌ها و کابل‌ها دیگر زیر پا نمی‌مانند. به همین دلیل از اتفاقاتی مانند قطعی ناگهانی شبکه یا پارگی کابل‌ها و مواردی از این دست، جلوگیری به عمل می‌آید.

 

استفاده از ترانکینگ برای مدیریت و محافظت از کابل‌ها

 

بررسی و مراقبت از نرم‌افزارهای موجود

همانطور که می‌دانید، بسیاری از سیستم‌های کامپیوتری ممکن است هر از چند گاهی، ویروس‌هایی را از اینترنت یا سایر دستگاه‌ها دریافت کنند. نصب آنتی‌ویروس یا فایروال مناسب برای جلوگیری از این حملات ویروسی اهمیت زیادی دارد. ضمنا این کار باعث بیشتر شدن امنیت شبکه هم خواهد شد. همچنین فراموش نکنید که نرم‌افزارها، سیستم‌عامل و آنتی‌ویروس‌ها را همیشه به‌روز و آپدیت نگه دارید.

 

رفع سریع ایرادات شبکه

یکی از مهم‌ترین روش‌های نگهداری و مراقبت از شبکه، عیب‌یابی آن است. سپس این عیوب، باید به سرعت رفع شوند. این اقدامات برای نگهداری از شبکه و مدیریت آن ضروری است. اگر عیب‌یابی یا بررسی‌های اولیه و همچنین مرحله رفع ایرادات به درستی انجام نشود، بعدا برای انتقال داده‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهید شد.

 

نتیجه‌گیری

شبکه یکی از حساس‌ترین و پراهمیت‌ترین بخش‌ها، برای انتقال داده در بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارها به شمار می‌آید. بنابراین نگهداری از آن یک امر بدیهی و پراهمیت است. باید همواره دقت داشته باشید که تمام تجهیزات شبکه به درستی عملکرد خود را انجام دهند. هیچ یک از تجهیزات نباید دچار مشکلات جدی باشند. در واقع با انجام اموری که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، می‌توانید یک سیستم شبکه سالم و به روز داشته باشید که همیشه به طور کامل عملکرد صحیح خود را انجام می‌دهد. در غیر این صورت ساعت‌ها و روزها درگیر پیدا کردن ایرادات شبکه و رفع هر یک از آن‌ها خواهید بود. این کار انرژی و زمان زیادی را تلف می‌کند.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×