» اخبار » اخبار اجتماعی » ادامه مازوت‌ سوزی در نیروگاه شهید منتظری اصفهان | نماینده مجلس: دستور مجدد مازوت سوزی دستور کشتن مردم بود
اخبار اجتماعی

ادامه مازوت‌ سوزی در نیروگاه شهید منتظری اصفهان | نماینده مجلس: دستور مجدد مازوت سوزی دستور کشتن مردم بود

۱۴۰۳/۰۹/۲۴ 006

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: 2 واحد از هشت واحد نیروگاه شهید منتظری اصفهان از یک هفته پیش پیرو مصوبات ملی دیسپاچینگ برق و گاز کشور از سوخت مازوت استفاده می‌کند.

منصور شیشه‌فروش روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در پنج واحد این نیروگاه در زمان حاضر از سوخت گاز استفاده می‌شود، افزود: نیروگاه شهید منتظری یک‌هزار و 600 مگاوات ظرفیت تولید برق دارد که در زمان حاضر یک‌هزار و 400 مگاوات برق تولید می‌کند.

 

نیروگاه شهید منتظری اصفهان در مجموع دارای هشت واحد هر یک به ظرفیت 200 مگاوات است.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: مدیریت استان تا پنجشنبه هفته گذشته مجوزی برای مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری صادر نکرده بود اما با مصوبات ملی دیسپاچینگ گاز و برق کشور(مرکز کنترل سیستم قدرت برق و گاز) و با توجه به ورود سامانه هوای سرد به کشور و ناترازی‌ که در زمینه گاز وجود دارد به این نیروگاه ابلاغ شد که از سوخت مازوت استفاده کند.

 

شیشه‌فروش اضافه کرد: با مصوبه ملی دیسپاچینگ برق و گاز، همه نیروگاه های کشور مکلف شدند در این زمینه اقدام کنند.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: طبق مصوبات ستاد کاهش آلودگی هوا، سازمان محیط زیست موظف شده است نظارت کامل بر نیروگاه ها داشته باشد تا در شرایط اضطرار حداقل مصرف مازوت را داشته باشند.

 

شیشه‌فروش اضافه کرد: مدیریت استان در ستاد کاهش آلودگی هوا این موضوع را پیگیری کرد که در شرایط اضطرار آلودگی هوا، مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری اصفهان به حداقل برسد و اداره کل حفاظت محیط زیست نیز بر این موضوع نظارت داشته باشد.

 

وی گفت: تاکید ما این است که با توجه به شرایط شهر اصفهان و نزدیکی آن به نیروگاه شهید منتظری باید دیسپاچینگ کشوری به شکلی برنامه‌ریزی کند که گاز پایدار برای این نیروگاه تامین شود.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه وزارت نیرو و شرکت توانیر باید پیگیر ترکیبی شدن سوخت نیروگاه شهید منتظری باشند، تصریح کرد: در مرحله بعد نیز امکان جابه‌جایی این نیروگاه به خارج از شعاع 50 کیلومتری اصفهان باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

نماینده اراک: دستور مجدد “مازوت سوزی” دستور کشتن مردم بود

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش سرطان مثانه و ریه در اراک، گفت: زمان مازوت سوزی، میزان بیماری و بستری های تنفسی در کودکان بسیار افزایش می یابد در حالی که طی 20 روزی که مازوت سوزی به دستور رئیس جمهور متوقف شده بود، نسبت به مشابه سال گذشته کاهش بستری داشتیم.

 

آقای سید محمد جمالیان در گفت‌و‌گو با شفقنا در رابطه با مازوت سوزی مجدد در اراک، بیان کرد: یکی از مسایلی که رئیس جمهور همیشه تاکید دارند این است که باید مبتنی بر شواهد تصمیم گیری کرده و از نظر اندیشمندان و دانشگاهیان استفاده کنیم. شهر اراک از لحاظ توپوگرافی و به خاطر کاهش ارتفاعی که نسبت به شازند دارد و شرایط اقلیمی که به کویر و سه طرف کوهستان ختم می‌شود، تمام آلودگی‌ها در این شهر ماندگار می شود.لذا سیاهه انتشار SO2 که سمی‌ترین گاز ناشی از سوخت مازوت هست و باعث سرطان می شود، 2 برابر بیشتر در این شهر ماندگار است؛ من تعجب می‌کنم از آن مسئولی که مدعی می‌شود که مازوت ما هیچگونه آلودگی ندارد! من از وزیر نیرو خواهش می‌کنم این فردی که غیرعلمی صحبت و با اعتماد مردم بازی می‌کند، هر چه زودتر عزل شود؛ چراکه دروغ گفتن به مردم هنر نیست.

 

وی افزود: سازمان محیط زیست به عنوان متولی این امر، آسیب ناشی از آلودگی سوخت مازوت را تایید و وزارت بهداشت هم به عنوان متولی حوزه سلامت تایید می‌کند که سالانه میانگین 661 نفر در اراک به خاطر آلاینده‌ها فوت می‌کنند. لذا بر اساس اعلام وزارت بهداشت، ضرر اقتصادی که در اراک به خاطر آلاینده ها متحمل می‌شود معادل  12/8 همت است.

 

آقای جمالیان تصریح کرد: خود بنده به عنوان عضو هیات علمی و رئیس دانشگاه هیچ وفت حرفی را بدون سند و مدرک نمی زنم. لذا تمام این مباحثی که مطرح کردم مستند است اما وزارت نیرو اعلام می کند مازوتی که می سوزانیم آلایندگی ندارد! درحالی که متأسفانه مازوت ایران به هیچ وجه استاندارد نیست. آن چیزی که سازمان استاندارد تایید می‌کنه این است که میزان سولفور آن باید حدود نیم باشد اما امروز هم مازوتی که ما داریم اسما 3 درصد است اما بعضا کارشناسان معتقد هستند که گوگرد آن تا 5 درصد هم بالا می رود.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای با اشاره به کاهش میزان بستری ها در اراک طی 20 روزی که مازوت سوزی متوقف شده بود، گفت: زمان مازوت سوزی، میزان بیماری و بستری های تنفسی در کودکان بسیار افزایش می یابد در حالی که طی 20 روزی که مازوت سوزی به دستور رئیس جمهور متوقف شده بود، نسبت به مشابه سال گذشته کاهش بستری داشتیم. همچنین شهر اراک سومین شهر سالمند کشور است بنابراین با سوزاندن مازوت، آنها را به سمت مرگ می بریم. از سوی دیگر سرطان مثانه، ریه و گوارش به صورت معنا داری در اراک رو به افزایش است.

 

جمالیان افزود: کارشناسان بعد از کارهای تحقیقاتی متوجه شدند که سهم آلاینده‌های ساکن در این سه شهر، بسیار بیشتر از آلاینده‌های متحرک است. لذا قطع سوزندان مازوت در این سه شهر بسیار به کنترل آلودگی کمک کرد.

 

عضو مجمع نمایندگان اراک با اشاره به ورود سازمان محیط زیست به مازوت سوزی در این شهر، گفت: سازمان محیط زیست به ما قول داده از طریق دستگاه قضایی این موضوع را پیگیری کند؛ اما ما توصیه ای هم به وزارت نیرو داریم که سهم تولید برق نیروگاه شازند یک و نیم درصد از کل سهم برق کشور است که قرار است فقط قسمتی از این نیروگاه با سوخت مازوت، برق تولید کند؛ بنابراین این نیروگاه ها سهمی در تولید برق کشور ندارند.

 

وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو در سوزاندن مجدد مازوت مقصر است، گفت: سه نیروگاه اصفهان، اراک و البرز در مجموع چهار و نیم درصد برق تولید می کنند و همانطور که گفتم نصف این میزان با سوخت مازوت تولید می شود یعنی معادل 2.75 درصد. لذا به نظر من دستور مجدد مازوت سوزی طبق مستندات پزشکی، دستور کشتن مردم بود.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×