» اخبار » اخبار پزشکی » انتشار فهرستی از روانشناس‌های جعلی با کلی اسم معروف
اخبار پزشکی

انتشار فهرستی از روانشناس‌های جعلی با کلی اسم معروف

۱۴۰۳/۱۰/۲۵ 005

سازمان روانشناسی اخیرا فهرست جدیدی از روانشناس‌های جعلی منتشر کرده که نشان می‌دهد صفحات پرطرفدار روانشناسی کشور در سه سال، حدودا سه برابر بیشتر شده است. این فهرست شامل 133 اسم می‌شود که بر اساس بررسی روزنامه «هفت صبح» حداقل 15 صفحه آن بیشتر از 300 هزار فالوئر داشته‌اند.

 

همچنین دنبال‌کننده‌های هفت صفحه آن بیشتر از یک میلیون نفر بوده است. با گشت‌و‌گذاری در صفحات آنها می‌توان به چند نکته رسید: 

 

تعدادی از این افراد ادعا می‌کنند که مدرک روانشناسی دارند. عده‌ای خود را سکسولوژیست و برخی هم خود را لایف‌کوچ معرفی کرده‌اند. گروهی هم خود را زوج درمان‌گر می‌دانند. انرژی درمانی و راز جذب  و توسعه فردی هم راز فعالیت دسته‌های دیگری از این گروه بوده است. آموزش سخنوری، قدرت ذهن و مثبت‌اندیشی هم دکان‌های دیگری است که این افراد برای خود دست و پا کرده‌اند. برخی از آنها از صفحه اول اینستاگرام هم عبور کرده‌اند و حالا صفحات دوم و یا یوتیوبشان را تاسیس کرده‌اند. 

 

اولین بار سال 1401 بود که سازمان نظام روانشناسی لیست روانشناسان قلابی را منتشر کرد. جالب اینکه این لیست و لیستی که خرداد ماه 1401 منتشر شده بود اسامی مشترکی دارد که یعنی بسیاری از این روانشناسان هنوز به کار خود ادامه می‌دهند. 

 

بیشترین تعداد فالوئر را از فهرست روانشناسان زرد، همان اسامی دارند که خرداد سال 1401 هم به مردم به عنوان روانشناسان بدون مجوز معرفی شدند. یعنی نه تنها این افراد به فعالیت خود ادامه داده‌اند بلکه روز‌به‌روز به پیروان مجازی خود هم اضافه کرده‌اند. 

 

نکته جالب دیگر اینکه اولین فهرست اسامی که از روانشناسان زرد دو سال پیش منتشر شده بود فقط شامل 50 اسم قلابی می‌شد اما حالا تعداد فعالان این بازار به 133 فرد رسیده که البته با صفحات مختلفی در تلگرام، اینستاگرام، ایتا و یوتیوب و همچنین وبسایت‌ها و دوره‌های آموزشی فعال هستند.

 

از این اسامی اعلام شده، « فرهنگ هلاکویی» و «محمود انوشه» شهرت زیادی در فضای عمومی داشته‌اند اما چهره‌های جدیدتر توانسته‌اند از نظر جذب دنبال‌کننده جلو بزنند. 

 

برای مثال از چهره‌های جوان راضیه میرزایی با دو میلیون و 600 هزار دنبال‌کننده در راس این روانشناسانی است که سازمان به عنوان روانشناسان جعلی معرفی کرده. او ساکن ایران نیست ولی دوره‌های مختلفی برای زنان در ایران برگزار می‌کند و حتی دانشجویانی هم پرورش داده است. در این دوره‌های آموزشی افراد روایت می‌کنند برای مثال کار اداری خود را یک روز کنار می‌گذارند، با مدرسه پولسازی در این صفحه آشنا می‌شوند و با تاسیس کسب و کاری سرمایه خود را چند برابر می‌کنند. برای همین به این فرد می‌گویند مربی پولسازی که البته در کنار پولسازی، مربی آموزش اعتماد‌به‌نفس هم هست.

 

ماهان تیموری هم دومین چهره پرفالوئر این فهرست روانشناسان جعلی و اکانت‌های اینستاگرامی است. او از آن دسته آموزش‌‌دهنده‌هایی است که «یک بار برای همیشه» می‌خواهد رازی را بگوید تا زندگی افراد را تغییر دهد. دیروز آخرین استوری که برای تبلیغ خود منتشر کرده بود مربوط به مردی می‌شد که بعد از شنیدن مشاوره‌های این فرد درآمد 7 میلیون تومانی خود را به 70 میلیون تومان رسانده است. افراد با ارسال یک کلمه یا حرف در استوری او می‌توانند راز او را برای افزایش سرمایه بپرسند و معمولا در جواب هم باید در سایتی ثبت‌نام کنند و هزینه‌ای بپردازند. 

 

همان زردهای قدیمی

آزیتا ساعیان: آزیتا ساعیان به‌ویژه به‌واسطه برخی از صحبت‌های جنجالی که در فضای عمومی مطرح کرده است، شناخته می‌شود. اصطلاح «مردها، موجودات پشمالو» از زبان او بود که در شبکه‌های اجتماعی بسیار منتشر شد و حاشیه‌هایی ایجاد کرد.

 

فرهنگ هلاکویی: متولد سال 1323 و در شهر شیراز است. او از سال 2000 میلادی تاکنون برنامه تلویزیونی و همچنین رادیویی «راز‌ها و نیاز‌ها» را اداره و اجرا می‌کند که تاکنون شمار تماس گیرندگان آن به بیش از 30 هزار نفر رسیده‌است. فرهنگ هلاکویی در سال 1392 رادیویی فارسی‌زبان برای ایرانیان در شهر لس‌آنجلس تاسیس کرد. اما در سال‌های اخیر نقدها به او و نحوه مواجهه‌اش با افرادی که به مراجعه می‌کنند بالا گرفت و عده‌ای به او عنوان روانشناس زرد دادند. 

 

سید محمود انوشه: سال 1345 در خوزستان متولد شد، متخصص روانشناسی و تیپولوژی، محقق، نویسنده و استاد دانشگاه و کارشناس و در دوره‌ای مشاور وزیر فرانسه هم بوده است. کلیپ‌هایی از او در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده که ادعای جالبی را درباره مرد‌ها و ازدواج مطرح کرده است. 

 

چند نمونه از پرفالوئرترین نام‌هایی که سازمان نظام روانشناسی به عنوان روانشناس جعلی معرفی کرده است:

 

روانشانس جعلی،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×