» اخبار » اخبار اقتصادی و بازرگانی » قیمت کیوی به ۱۵۰ هزار تومان رسید/ قیمت سیب زمینی ۷۵ هزار تومان!
اخبار اقتصادی و بازرگانی

قیمت کیوی به ۱۵۰ هزار تومان رسید/ قیمت سیب زمینی ۷۵ هزار تومان!

۱۴۰۳/۱۱/۲۱ 1020

قیمت کیوی در هفته‌های اخیر افزایش بی سابقه‌ای یافته است به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه و تره بار شهرداری 95 هزار تومان و نرخ مصوب این محصول در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران 60 تا 150 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

به گزارش تسنیم، قیمت میوه کیوی در هفته‌های اخیر افزایش بی سابقه‌ای یافته است به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران 95 هزار تومان و نوع دوقولوی آن 85 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

قیمت این میوه در سطح شهر نیز افزایش قابل توجهی یافته است. مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که هر کیلوگرم از این محصول 80 تا 240 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

نرخ این محصول در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران به صورت عمده و بر اساس کیفیت 60 تا 150 هزار تومان تعیین شده است.

 

گفتنی است که کیوی بازار صادراتی در کشور‌های مختلف دارد و نرخ این محصول در بازار داخلی متاثر از صادرات آن بوده است.

 

***

 

قیمت سیب زمینی؛ فقط 75 هزار تومان!/ وزیر کشاورزی دقیقا مشغول چه کاری است؟

وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید که قیمت سیب‌زمینی در برخی استان‌ها به 20 هزار تومان رسیده است اما مدیرعامل میادین میوه و تره‌بار شهرداری این موضوع را رد می‌کند.

 

فارس نوشت: «امروز سیب‌زمینی را کیلویی 75 هزار تومان خریدم، چون گران بود، نتوانستم بیشتر از چند دانه بخرم»، اینها را خانمی می‌گوید که شوهرش بازنشسته است.

 

وزیر جهاد کشاورزی معتقد است که قیمت سیب‌زمینی در استان‌ها به کیلویی 20 هزار تومان رسیده است، اما مدیرعامل میادین میوه‌وتره‌بار شهر تهران می‌گوید که «عدد بالاتر از این حرف‌هاست».

 

حدود یک هفته است که قیمت سیب‌زمینی سر به فلک کشیده و یک وعده خوردن سیب‌زمینی تخم‌مرغ برای یک کارگر با حقوق 11 میلیون تومان (که به گفته کارشناسان 60 درصد آن هم هزینه مسکن است) بیش از 70 هزار تومان هزینه دارد.

 

مدیرعامل میادین میوه و تره‌بار از توزیع سیب‌زمینی با قیمت 36 هزار تومان در میادین خبر می‌دهد و می‌گوید که هفته آینده شاید 2 تا 3 هزار تومان قیمت کمتر شود، اما «مشکل تا آخر فروردین 1404 ادامه دارد»

 

صادرات بی‌رویه سیب‌زمینی به عراق، ترکمنستان، قزاقستان، حاشیه خلیج‌فارس و… باعث شد ایران که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سیب‌زمینی در خاورمیانه است، دست به واردات سیب‌زمینی بزند.

 

کارشناس فروش ناصر همتیان با بیان اینکه مجوز واردات 50 هزار تن سیب‌زمینی صادر شده است می‌گوید که دلیل گرانی سیب‌زمینی کاهش تولید است نه صادرات. در مقابل کارشناس فروش دیگر محمدرضا صبوریان با بیان اینکه با قیمت نازل سیب‌زمینی را در فصل برداشت از کشاورز خریده و بیش از نیمی از آن را صادر کرده‌اند، می‌گوید که همین امر باعث نوسان قیمت شده است و حالا برای کنترل بازار باید دست‌به‌دامن سیب‌زمینی‌های پاکستان و ترکیه شویم.

 

کارشناسان می‌گویند که باید در فصل برداشت ابتدا ذخیره‌سازی صورت می‌گرفت و مازاد محصول صادر می‌شد. همچنین باید با مدیریت بازار، عوارض صادرات را بالا برده و آهنگ صادرات را کند می‌کردند تا مانع از گرانی سیب‌زمینی شوند.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×