شهر حکایت

شهر حکایت

پند پیران، راهنمای جوانان؛ نگاهی به داستان دو موش ایرج میرزا

۱۴۰۳/۱۱/۱۶0 43

داستان دو موش ایرج میرزا، داستانی تمثیلی و آموزنده است که ماجرای دو موش را روایت می‌کند. این داستان به تفاوت بین تجربه و جوانی و اهمیت گوش دادن به نصیحت بزرگان می‌پردازد.در این مقاله از موزستان، به بررسی این اثر ارزشمند ایرج میرزا خواهیم پرداخت.

شهر حکایت

وفاداری بی‌پاسخ؛ حکایت سگ گرسنه و صاحب سنگدل

۱۴۰۳/۱۱/۰۳0 46

حکایت‌های مولوی گنجینه‌ای از پندها و آموزه‌های اخلاقی است که در قالب داستان‌های کوتاه و عرفانی بیان شده‌اند. این حکایات، مفاهیم عمیقی از عشق، انسانیت و معنویت را به شیوه‌ای دلنشین روایت می‌کنند. در این مقاله از موزستان، به بررسی یکی از این حکایات زیبا و آموزنده می‌پردازیم. 

شهر حکایت

حکایت زاغی که خواست خرامیدن کبک بیاموزد؛ داستانی پر از پند و اندرز

۱۴۰۳/۱۰/۱۷0 50

در این مقاله از موزستان، به بررسی حکایت زاغی که خواست خرامیدن کبک بیاموزد می‌پردازیم. این داستان از کلیله و دمنه، به زیبایی پیام‌های مهمی درباره تلاش بیهوده و تناسب با توانایی‌های فردی را بیان می‌کند. زاغی که رفتار کبک را تقلید می‌کند، نه تنها موفق نمی‌شود، بلکه شیوه اصلی خود را نیز از دست می‌دهد. این حکایت درس‌هایی عمیق برای فهم محدودیت‌ها و اهمیت شناخت خود به همراه دارد.

شهر حکایت

حکایتی آموزنده از سعدی؛ پیرمرد و دختر جوان

۱۴۰۳/۰۹/۰۷0 78

حکایتی آموزنده از سعدی که در این مقاله از موزستان به آن می‌پردازیم، داستانی زیبا و آموزنده است که به بررسی یکی از ظرایف زندگی انسانی می‌پردازد. سعدی شیرازی، شاعر و نویسنده بزرگ ایرانی، در آثار خود به موضوعات مختلفی از جمله عشق، زندگی، اخلاق و حکمت پرداخته است.

شهر حکایت

حکایت های گلستان سعدی در باب تربیت

۱۴۰۳/۰۴/۳۰0 144

سعدی در گلستان و بوستان حکایات متعددی را به این موضوع اختصاص داده است که در آنها به اهمیت تربیت در شکل‌گیری شخصیت انسان و نقش آن در سعادت و رستگاری او اشاره می‌کند. حکایات سعدی در این زمینه سرشار از پند و اندرزهای آموزنده است. در این مقاله از موزستان به بررسی برخی از حکایات سعدی درباره تأثیر تربیت بر انسان می‌پردازیم.

شهر حکایت

حکایت های خیام؛ گنجینه ای از حکمت و فلسفه در قالب شعر

۱۴۰۳/۰۴/۰۹0 137

حکایت های خیام دربرگیرنده موضوعات مختلفی از جمله عشق، مرگ، زندگی، هستی، زمان، فلسفه و عرفان است. حکایت های خیام به زبان‌های مختلف ترجمه شده و در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله از موزستان به معرفی حکایت های خیام، شاعر و فیلسوف نامدار ایرانی، می‌پردازیم. 

شهر حکایت

حکایت یعقوب اسحاق کندی و فقیه بلخی؛ علم در برابر تعصب

۱۴۰۳/۰۲/۱۸0 192

حکایت یعقوب اسحاق کندی حکایتی آموزنده از قدرت علم و دانش در برابر تعصب و جهالت است. این حکایت، ماجرای یعقوب اسحاق کندی، فیلسوف و دانشمند نامدار و فقیهی از شهر بلخ را روایت می‌کند در این مطلب از موزستان داستان این حکایت را به زبان اصلی و امروزی قرار داده ایم.

شهر حکایت

حکایت فیل در تاریکی مولانا

۱۴۰۳/۰۲/۰۷0 256

مردم در وصف حضرت حق نه کاملا بر صواب اند و نه بر خطا. آنان مثل آن نابینایی است که به فیلی می رسند و هر کدام به عضوی از اعضای او دست می سایید و پیش خود صورتی تجسم کنند. ما آدمیان کلیتی از حضرت حق به دست آورده ایم و هر کس به تصور خود تصویری دارد و هر یکی مدعی که من درست می بینم.

شهر حکایت

حکایت فرخی سیستانی و امیر چغانی

۱۴۰۳/۰۲/۰۷0 255

در این مقاله از موزستان، به معرفی حکایت فرخی سیستانی خواهیم پرداخت. این حکایت، داستان زندگی فرخی سیستانی است که با مهارت خود در شعر و ادب، توجه امیر چغانی را به خود جلب می‌کند.

شهر حکایت

حکایت گربه فریبکار؛ داستانی از فریبکاریهای گربه بدجنس

۱۴۰۳/۰۲/۰۷0 138

در این مقاله از موزستان، با حکایت گربه فریبکار آشنا می‌شوید. حکایت گربه فریبکار یک داستان کوتاه و جذاب است که درباره یک گربه زرنگ و حیله‌گر است. در این حکایت، گربه با استفاده از زیرکی و تدبیر خود توانسته دیگر حیوانات را فریب دهد و به هدف خود برسد.

شهر حکایت

حکایت سعدی درباره حرص و طمع/ بازرگان دنیا دوست

۱۴۰۳/۰۲/۰۷0 171

حکایت سعدی یکی از گنجینه‌های ادبیات فارسی است که در آن حکیم سعدی شیرازی، به بیان آموزه‌های اخلاقی و عرفانی می‌پردازد. در این مقاله از موزستان، یکی از حکایت‌های سعدی درباره قناعت و حریص بودن خواهیم پرداخت.

شهر حکایت

حکایات تاریخی و آموزنده

۱۴۰۳/۰۲/۰۶0 175

  ظلم بر کوتاه قدانوشیروان روزی به دادرسی نشسته بود. مردی کوته قامت فراز آمد و بانگ دادخواهی برداشت. خسرو انوشیران گفت: کسی بر کوته قامت ستم نتواند کرد. گفت: شهریارا! آن که بر من ستم راند، از من کوتاه تر است. خسرو بخندید و دادش بداد.  کریم خان و زین دزدیکریم خان زند گوید: وقتی که در اردوی نادری مردی سپاهی بودم از فقر و احتیاج ، زینی طلاکوب را از مرد زین سازی […]

شهر حکایت

حکایت ابوریحان و سلطان محمود؛ جدال قدرت و علم

۱۴۰۳/۰۲/۰۶0 243

در این مقاله از موزستان به شرح حکایت ابوریحان و سلطان محمود می‌پردازیم. داستانی که حکایت از هوش و ذکاوت دانشمند بزرگ ایرانی، ابوریحان بیرونی و خشم و غضب سلطان محمود غزنوی دارد. این حکایت درس‌های زیادی برای ما دارد. از جمله اینکه علم و دانش می‌تواند انسان را از خطرات نجات دهد و همچنین ظلم و ستم پایدار نخواهد بود.

×