» اخبار » اخبار اقتصادی و بازرگانی » ادامه روند ریزشی قیمت در بازار نفت؛ ترامپ چگونه بازار را دستخوش بی ثباتی کرد؟
اخبار اقتصادی و بازرگانی

ادامه روند ریزشی قیمت در بازار نفت؛ ترامپ چگونه بازار را دستخوش بی ثباتی کرد؟

۱۴۰۳/۱۱/۱۵ 007

علاوه بر فلزات، تهدیدات ترامپ برای افزایش تعرفه تجاری واردات از برخی کشورها، بر بازار نفت نیز تاثیرگذار بوده و منجر به ایجاد نوسان و بی ثباتی در قیمت های این بازار نیز شده است.

به گزارش تحلیل بازار، تصمیمات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال تعرفه های تجاری جدید بر محصولات وارداتی از برخی کشورها همچون مکزیک، کانادا و چین، بسیاری از بازارهای مالی بین المللی را تا حد زیادی تحت تاثیر خود قرار داده است.

 

علاوه بر فلزات، تهدیدات ترامپ بر بازار نفت نیز تاثیرگذار بوده و منجر به ایجاد نوسان و بی ثباتی در قیمت های این بازر نیز شده است. ترامپ از یک سو در جریان مراسم تحلیف خود خواستار ازسرگیری مجدد صادرات نفت آمریکا به بازارهای جهانی شده و از سوی دیگر نیز از کشورهای عضو اوپک به ویژه عربستان نیز درخواست کاهش قیمت نفت را داشته است.

 

همچنین فعالان بازار معتقدند که وضع تعرفه های تجاری جدید ترامپ، می تواند روند فعلی عرضه و تقاضا در بسیاری از بازارها به ویژه فلزات را دستخوش تغییر قرار داده و میزان تقاضا را کاهش دهد. طبیعی است که در صورت کاهش تقاضا، تولید، عرضه و حمل این محصولات نیز کاهش داده که چنین موضوعی مستقیما روی بازار نفت تاثیر گذار بوده و تقاضا را در این بخش کاهش خواهد داد. با اینحال، وضع تعرفه تجاری 25 درصدی بر واردات نفتی آمریکا از کانادا و مکزیک که قرار است از اول فوریه اجرایی شود، منجر به رشد قیمت نفت برنت طی روزهای اخیر شده است. برای فهم بهتر این تاثیرات، کافی است بدانیم که تنها کانادا طی سال 2023، روزانه 3.9 میلیون بشکه نفت به آمریکا صادر کرده و مکزیک نیز سهم 733 هزار بشکه ای از بازار نفت آمریکا را به خود تخصیص داده است. همچنین، وضع این تعرفه ها بر حامل های سوختی به ویژه گازوئیل و بنزین نیز می تواند هزینه های بخش حمل و نقل را تا حد زیادی افزایش دهد.

 

علیرغم موارد ذکر شده در بالا، افزایش تولید نفت وست تگزاس آمریکا طی روزهای اخیر، هیجان قیمت را کنترل کرده و منجر به ریزش قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است. بر اساس آخرین داده های موجود، میزان تولید نفت وست تگزاس از 3.2 میلیون بشکه در روز به 3.463 میلیون بشکه افزایش یافته است. میزان ذخایر نفتی آمریکا در اوکلاهاما نیز 0.326 میلیون بشکه افزایش یاتفه و این در حالیست که میزان تولید بنزین در آمریکا نیز به 2.95 میلیون بشکه در روز رسیده که 1.5 میلیون بشکه بیش از رقم مورد پیش بینی کارشناسان بازار است. چنین وضعیتی، به وضوح بازار نفت در آمریکا را با مازاد عرضه روبرو ساخته و به همین دلیل، تاثیرات تهدید ترامپ برای افزایش وضع تعرفه ها را خنثی ساخته که البته کاهش تقاضا نیز به این روند نزولی قیمت نفت در بازار کمک کرده است. در نمودار زیر می توانید میزان سهم نفت آمریکا از بازار را ملاحظه بفرمایید که در ماه ژانویه به شدت افزایش یافته است.

 

قیمت نفت،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

افزایش فشار فروش در بازار نفت

مجموع موارد یاد شده در کنار عدم شفافیت میزان تاثیرگذاری اعمال تعرفه های تجاری ترامپ از تاریخ 1 فوریه، منجر به کاهش ریسک پذیری و کاهش تقاضای سرمایه گذاران در بازارهای جهانی شده که همین موضوع، قیمت نفت را با روندی اصلاحی مواجه ساخته است.

 

در حال حاضر، قیمت نفت وست تگزاس (WTI) زیر محدوده 200SMA قرار داشته و پس از شکسته شدن این حمایت، قیمت در حال نزدیک شدن به مرز 50SMA است. اندیکاتور RSI نیز زیر محدوده خنثی قرار داشته که نشانگر ادامه فشار فروش در بازار است. هرگونه شکست قیمت به زیر محدوده 50SMA روی 71.80 دلار می تواند منجر به ادامه روند اصلاحی و کاهش قیمت تا محدوده 68 دلار شود.

 

اما در بازه زمانی 4 ساعته (نمودار بالا) قیمت در حال نزدیک شدن به محدوده 72.50 دلار بوده که در صورت ادامه روند ریزشی، قیمت می تواند تا سطح حمایت بعدی یعنی 71 دلار دچاز اصلاح شود. اندیکاتور RSI نیز عدد 41 را نشان میدهد که نشانگر فشار فروش بیش از حد در بازار و ادامه روند اصلاحی است.

 

قیمت نفت،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×