بررسی چالشهای درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران با حضور متخصصان داخلی و خارجی
کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) با رویکرد چندتخصصی در تومورهای شایع مغزی کودکان، با همکاری مرکز تحقیقات سرطان کودکان محک، بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمنهای علمی ملی و بینالمللی در تاریخهای 26، 27 و 28 اردیبهشت ماه سال جاری در محل یادمان میتراسادات میرباقری (ساختمان شماره 2 محک) برگزار شد.
محک برای همافزایی دانش متخصصان سرطان کودک، این کنگره را به مناسبت یادبود پروفسور پروانه وثوق برگزار کرد و متخصصان ملی حاضر در این کنگره توانستند از امتیاز بازآموزی 12 که بالاترین سطح امتیاز است، برخوردار شوند.
چرا پرونده درمان تومورهای شایع مغزی امسال در کنگره باز شد؟
تومورهای مغزی نخستین علت مرگ در میان انواع سرطانهای شایع کودکان است و به توجه بیشتری نیازمند است. طی سالهای اخیر در بیمارستان محک کارگروه نوروانکولوژی بر درمان تومورهای مغزی متمرکز شده است. این کارگروه با جدیت هرچه تمامتر، برنامههای درمانی مؤثرتر و بهروزتری را برای درمان تومورهای مغزی کودکان بر اساس علم مبتنی بر شواهد (evidence based medicine) و آموختههای توموربورد یا همایشهای علمی، پیشنهاد میدهد. همچنین جلسات توموربورد بر خردِ جمعی و بررسی همهجانبه و همزمان بیماری توسط گروههای مختلف درمانی متمرکز است و احتمال خطاهای پزشکی را کاهش میدهد. از این رو محک با چالشهای درمانی متنوع و متعددی درباره تومورهای شایع مغزی کودکان روبهروست. بررسی چالشهای درمانی در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) زمینه دستیابی به پروتکلهای جدید درمانی را فراهم کرد.
از سوی دیگر با توجه به پیگیری رویکرد درمان چندتخصصی در این کنگره، متخصصان حوزههای انکولوژی، رادیوانکولوژی، پاتولوژی، جراحی مغز و اعصاب از مخاطبان اصلی این کنگره بودند و تخصصهای دیگری مانند پرستاری، توانبخشی، روانشناسی، مددکاری و … در درمان تومورهای شایع مغزی کودکان به بحث گذاشته شدند.
حضور متخصصان ذیربط در درمان تومورهای مغزی کودکان در کنگره
موضوعات مختلفی در کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) در کارگروههای تخصصی با حضور متخصصان ملی و بینالمللی بررسی شد که از آن جمله میتوان به عناوینی مانند نقش داروهای ضد صرع در تومورهای مغزی؛ چالشهای درمان با هورمون رشد بعد از بهبود سرطان؛ مدیریت عوارض دیررس درمانهای نروانکولوژی تومورهای مغزی کودکان؛ چالشهای راهاندازی نوروانکولوژی کودکان در کشورهای با درآمد کم تا متوسط؛ نقش پرستاری در درمان کودکان مبتلا به تومورهای مغزی؛ توانبخشی روانی-اجتماعی کودکان مبتلا به سرطان؛ عصبشناختی در توانبخشی روانی- اجتماعی در کودکان مبتلا به سرطان؛ ارائه کنسر رجستری بیمارستان محک؛ ارائه آمار تومورهای مغزی محک؛ جراحی مغز و اعصاب در مدولوبلاستومای؛ بررسی کودک مبتلا به تومور ژرم سل ناحیه سوپراسلار؛ رویکرد جراحی تومورهای سوپراسلار در کودکان؛ مشکلات در تصویربرداری تومورهای مغزی کودکان؛ اصول رادیوتراپی تومورهای مغزی کودکان؛ چالشهای جراحی در اپاندیموما کودکان؛ جراحی ناکامل اپاندیموما و چالشهای شیمیدرمانی در آن؛ گلیوما با گرید پایین در کودکان و … اشاره کرد.
برگزاری کنگره دوسالانه بینالمللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) یکی از مهمترین استراتژیهای محک برای تحقق شعار «تحول درمان» بوده و این مؤسسه امیدوار است در سالهای آتی بتواند انواع دیگری از سرطانهای کودکان را با حضور متخصصان ملی و بینالمللی بررسی کرده و زمینه دستیابی به برنامههای درمانی جدیدتر را فراهم کند.