» مذهبی » اصول و فروع دین » نماز شفع چیست؟ فضایل و احکام خواندن نماز شفع
اصول و فروع دین

نماز شفع چیست؟ فضایل و احکام خواندن نماز شفع

۱۴۰۳/۱۰/۱۷ 109

در این مقاله از موزستان، با نحوه خواندن نماز شفع و فضیلت های آن ها آشنا می شوید. نماز شفع یکی از نمازهای مستحبی است که در دل شب و در کنار دیگر عبادات شبانه قرار دارد. این نماز دو رکعتی با فضیلت های عظیم خود، راهی برای تقرب به خداوند، کسب آرامش روحی و بهره مندی از رحمت الهی است.

 

نحوه خواندن نماز شفع و آشنایی با فضیلت ها و احکام آن

نماز شفع چیست؟

نماز شفع یکی از نمازهای مستحبی است که در میان رکعات نماز شب قرار دارد. این نماز شامل دو رکعت است و معمولاً پیش از نماز وتر (که یک رکعت است) خوانده می شود. نماز شفع به دلیل جایگاه ویژه ای که در نماز شب دارد، بسیار مورد توجه بوده و تأثیرات روحی و معنوی زیادی برای مؤمنین به همراه دارد. این نماز یکی از وسایل تقرب به خداوند و جلب رحمت الهی است.

 

نام “شفع” از واژه ی عربی “شَفَعَ” به معنای “جفت” گرفته شده است، چرا که این نماز دو رکعتی و زوج است.

 

کیفیت خواندن نماز شفع :

نماز شفع به صورت زیر خوانده می شود:

 

تعداد رکعات: نماز شفع شامل دو رکعت است.

 

نیت: نیت خواندن نماز شفع می شود (مثلاً: «نماز شفع می خوانم قُربَهً إلی الله»).

 

سوره ها: در هر رکعت، بعد از حمد می توان هر سوره ای از قرآن را خواند. معمولاً سوره ناس و فلق یا سایر سوره های کوتاه انتخاب می شوند.

 

قنوت (اختیاری): قنوت در نماز شفع مستحب است و می توان دعای خاصی خواند یا حاجات شخصی از خداوند خواسته شود.

 

* درست مانند نماز صبح خوانده می شود، تنها تفاوت آن نیت و زمان خواندن آن است.

 

فضیلت نماز شفع

تقرب به خداوند: نماز شفع به همراه سایر بخش های نماز شب، وسیله ای برای نزدیک تر شدن به خداوند و بهره مندی از رحمت و مغفرت الهی است.

 

آرامش قلب: یکی از آثار نماز شب، به ویژه نماز شفع، ایجاد آرامش روحی و پاکی دل است. این نماز انسان را از کدورت ها و گرفتاری های روزمره دور کرده و به او نیروی تازه ای می بخشد.

 

ذکر شبانه: پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) به طور مداوم بر خواندن نماز شفع و وتر تأکید داشته اند و این نماز را یکی از بهترین اعمال شبانه می دانستند.

 

رهایی از عذاب و جلب رحمت: خواندن نماز شفع و وتر از جمله عواملی است که انسان را از عذاب الهی دور می کند و موجب افزایش رحمت و عنایت خداوند می شود.

 

پاداش عظیم: در روایات اسلامی آمده است که خواندن نماز شب و به ویژه نماز شفع، پاداش بسیار بزرگی دارد و یکی از اعمالی است که مقام انسان را در آخرت بالا می برد.

 

حدیثی از امام صادق (ع):

«دو رکعت نماز در دل شب از دنیا و آنچه در آن است بهتر است.»

 

آشنایی با فضیلت های نماز شفع

 

احکام نماز شفع

زمان خواندن: نماز شفع در میان نماز شب، پیش از نماز وتر خوانده می شود. بهترین زمان برای نماز شفع، سحرگاه است، یعنی نزدیک به اذان صبح.

 

قضا شدن نماز شفع: اگر به هر دلیلی موفق به خواندن نماز شفع در وقت آن نشوید، می توانید آن را قضا کنید.

 

لزوم طهارت: برای خواندن نماز شفع، همانند سایر نمازها، وضو داشتن الزامی است.

 

اختیاری بودن قنوت: خواندن قنوت در نماز شفع مستحب است و واجب نیست.

 

نماز شفع در کنار نماز وتر

نماز شفع و وتر معمولاً به صورت پشت سر هم خوانده می شوند. بعد از خواندن دو رکعت نماز شفع، یک رکعت نماز وتر خوانده می شود که دعای آن (به ویژه استغفار برای مؤمنین) مورد تأکید است.

 

نماز شفع و تأثیر آن در زندگی روزمره

خواندن نماز شفع، به همراه سایر بخش های نماز شب، نه تنها باعث تقویت ایمان می شود، بلکه تأثیرات مثبتی در زندگی روزمره فرد به جا می گذارد. کسانی که مداومت بر نماز شب و نماز شفع دارند، از نورانیت قلبی و صفای باطن بیشتری برخوردارند و بهتر می توانند با مشکلات زندگی مقابله کنند.

 

نتیجه گیری:

نماز شفع یکی از زیباترین جلوه های عبادت شبانه است که از آن به عنوان پلی برای نزدیک تر شدن به خداوند یاد شده است. مداومت در خواندن آن می تواند آرامش روحی، تقویت ایمان، و دست یابی به رحمت الهی را برای انسان به ارمغان بیاورد.

 

گردآوری: بخش مذهبی موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×