» اخبار » اخبار اقتصادی و بازرگانی » واکنش فعال صنفی به تهدید پلمب اصناف: چرا همیشه ما باید کوتاه بیاییم
اخبار اقتصادی و بازرگانی

واکنش فعال صنفی به تهدید پلمب اصناف: چرا همیشه ما باید کوتاه بیاییم

۱۴۰۳/۱۰/۰۱ 005

یک فعال صنفی در واکنش به طرح موضوع تعطیلی برخی اصناف در راستای صرفه جویی در مصرف گاز و برق گفت: راه کنترل مصرف انرژی در کشور تعطیلی نیست. باید قبل از چنین اقدامی به تبعات تعطیلی صنوف و ایجاد بحران‌های ناشی از عدم فعالیت اصناف و انباشت کسری‌های ناشی از تورم، رکود و گرانی نیز توجه شود.

اقتصاد 24 نوشت،  این‌ روز‌ها با تشدید سرمای هوا، کسری گاز ناشی از مصرف بالای بخش خانگی موجب محدودیت گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها شده و در نتیجه منجر به افت فشار در برخی استان‌های شمالی و قطع برق خانگی در سراسر کشور شده است.

 

در این رابطه دولت با دعوت از مردم در پویش 2 درجه کمتر ، به دنبال کنترل مصرف گاز و مدیریت تامین نیاز گاز تا گذر از بحران فصل سرد است. از این رو نقش واحد‌های صنفی در مدیریت شرایط فعلی، نقشی پررنگ و اساسی است.

 

در همین ارتباط اتاق اصناف تهران با صدور اطلاعیه‌ای اتحادیه‌های صنفی و واحد‌های تابعه آنها را به کاهش 2 درجه‌ای دمای واحد‌های صنفی و همچنین صرفه‌جویی در برق مصرفی مکلف کرد و اعلام نمود کاهش برق مصرفی واحد‌های صنفی به‌خصوص واحد‌های پرمصرف، باید در دستور کار اتحادیه‌ها و واحد‌های صنفی تهران قرار گیرد.

 

رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز در این خصوص می‌گوید: در شرایط فعلی باید اصناف همکاری لازم را در مدیریت انرژی انجام دهند به‌نحوی که فروشگاه‌های بزرگ عرضه کالا‌های غیرضرور باید تعطیل شوند و فقط فروشگاه‌هایی که کالا‌های اساسی مردم را عرضه می‌کنند، باز باشند. هدررفت بالای انرژی در فروشگاه‌های بزرگ از جمله نکاتی است که در مدیریت مصرف باید در نظر گرفته شود. در این دو هفته لزومی به فعالیت این فروشگاه‌ها نیست و باید آنها نیز کنار اصناف همکاری لازم را در کاهش مصرف انرژی انجام دهند. در صورت فعالیت مجدد این فروشگاه‌ها از جمله سرا‌های فروش لوازم خانگی آنها را پلمب خواهیم کرد.

 

شروع داستان تلخ دیگر برای اصناف

 

این دستور العمل شروع داستانی تلخ برای اصناف شده است. واحد‌های صنفی همواره در تیررس بحران‌های اقتصادی قرار دارند. اگر از روز‌های بحرانی و سخت شیوع بیماری کرونا و تعطیلی چند ماهه صنوف سطح شهر بگذریم و نگاهی به استمرار افزایش نرخ تورم و رکود معاملات در بازار‌های مختلف خرد و کلان سطح شهر داشته باشیم متوجه می‌شویم که اصناف درگیر موقعیت‌های سخت و شکننده هستند.

 

از این دردسر‌ها که نمی‌توان به راحتی گذشت، اما علاوه بر این مشکلات که بر سر اصناف فرود آمده باید به افزایش مالیات، اجاره بهای واحد‌های صنفی، افزایش هزینه دستمزد کارگر و حق بیمه کارگران هم اشاره داشت چراکه در زمانی که رکود و تورم در یک میدان بر سر اصناف کوبیده می‌شود، تعطیلی‌های این چنین نیز دردسر جدیدی برای این گروه ایجاد می‌کند.

 

سپهر هدایت یکی از فعالان صنفی در خیابان مرکزی تهران به اقتصاد 24 می‌گوید: ما هم با توجه به وضعیت تولید برق و افزایش مصرف در زمان سردی هوا سعی بر کاهش مصرف برق داریم؛ از این‌رو با خاموش کردن چراغ‌های اضافی می‌خواهیم در پویش 2 درجه کمتر شرکت کنیم، اما این واقعیت را باید پذیرفت که فروشگاهی که تمام درآمدش از فروش لوستر و روشنایی است چطور می‌تواند فروشگاه خود را تعطیل کند؟!

 

این فعال صنفی ادامه داد: اگر قرار باشد به جای صرفه جویی، فروشگاه‌ها را تعطیل کنیم چطور خرج زندگی خانواده هایمان را تامین کنیم! دولت در زمان کرونا قرار بود به دلیل تعطیلی صنوف سطح شهر، به صاحبان کسب و کار‌ها وام بدهد، مالیات را تخفیف و به تعویق بیندازد و حمایت‌های لازم را انجام دهد، اما علاوه بر اینکه هیچ یک از این اقدامات را انجام نداد، شاهد افزایش مالیات و گرانی برق و آب و بیمه و دستمزد کارگر و … هم بودیم.

 

تعطیلی اصناف و تعیین تکلیف معیشت آنان

 

وی گفت: حالا امسال با افزایش سرما و مصرف انرژی در کشور باز هم قرار است فشار تعطیلی‌ها و عدم حمایت‌ها به صنوف شهر وارد شود. مردم در حال زندگی هستند و چطور می‌توان صنف‌های مختلف را در کلان شهری مثل تهران تعطیل کرد؛ تکلیف معیشت این گروه بزرگ در شهر چیست؟!

 

هدایت با اشاره به اینکه اتاق اصناف هشدار به پلمب داده است، گفت: درست است که همه در شرایط سخت باید یکصدا باشیم، اما چرا همیشه اصناف باید کوتاه بیایند و هیچ کمکی از سوی دولت برای رونق کسب و کار‌های خرد انجام نمی‌گیرد!

 

این فعال صنفی با طرح این سوال که آیا دولت راهی به جز تعطیلی اصناف ندارد؟ گفت: راه کنترل مصرف انرژی در کشور تعطیلی نیست. باید قبل از چنین اقدامی به تبعات تعطیلی صنوف و ایجاد بحران‌های ناشی از عدم فعالیت اصناف و انباشت کسری‌های ناشی از تورم، رکود و گرانی نیز توجه شود.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×