چالش با افکار خودآیند منفی در دوران پیش از قاعدگی
نگران بودن مدلی از نشخوار ذهنی یا وسواس فکری است که مانند خطی تکرار شونده و ناخوانده دور تا دور ذهن شما میچرخد اگرچه غیرواقعی، غیر سازنده و تولیدکننده اضطراب است. مانند هر آنچه بهطور منظم تمرین میکنید افزایش نگرانیتان یک عادت را راهاندازی میکند. پاسخ درونی شما به این افکار منفی و نگرانیها به صورت خودکار درمیآید و پاسخ استرس فعال میشود،بدون آنکه حتی شما به آن آگاه باشید، ممکن است احساس اضطراب کنید،تنفس شما بریدهبریده شود و حتی از نظر جسمی احساس بدی داشته باشید اما علت آن را ندانید.
این فرآیند شناختی احتمالا در فاز پیش از قاعدگی از چرخه قاعدگی اغراقآمیز میشود. در روزهای قبل یا هفتههای قبل از این دوره ممکن است بیش از قبل نسبت به افکار منفی حساس باشید یا به احتمال زیاد به وقایع استرسآمیز به همراه خطاهای شناختی پاسخ دهید.
شیوهای که استرس شما را کاهش و توانایی شما را برای مقابله کردن افزایش خواهد داد. برای درونی کردن این قدم باید به گامهای زیر اشاره کرد:
از نجواهای روانی خود آگاه باشید: به مدت دو الی سه روز به گفتوگوهایی که بهطور معمول با خود میکنید یا به چیزهایی که درباره آنها نگرانید یا مشغله ذهنی وسواسگونه به آنها دارید، توجه کنید و آنها را با دقت بنویسید.
نجواهای ذهنی خود را تحلیل کنید: آیا شما با خودتان دوست هستید؟ آیا از خودتان تعریف میکنید؟ یا همیشه از خودتان انتقاد میکنید؟ آیا کاری میکنید تا احساس گناه کنید؟ آیا ناعادلانه به خود برچسب میزنید؟ آیا با خودتان به شیوهای مضطربانه صحبت میکنید؟ افکار خود را برای به دست آوردن شواهدی درباره استدلال نادرست، اغراق کردنها، انتظارات نادرست یا تحریفهای دیگر بیازمایید.
فرمولبندی کردن مجدد خودگوییها به زبانی سازنده: انتقادهای درونی را از خود دور کنید و به صورت سازنده با خود ارتباط برقرار کنید. به هریک از افکار نادرست خود با نوشتن یک عبارت به واقعیت نزدیک تر،کمتر دوقطبی شده پاسخ دهید. زمان گذاشتن برای مشخصکردن خودگوییهای منفی و خطاهای شناختی در بسیاری از موارد به شما کمک میکند. رها شدن از خودگوییهای منفی پاسخهای استرس را متوقف خواهد کرد و در نتیجه اضطراب و تنش را کمتر میکند. انجام دادن این تمرینها به تغییر افکار در جهت آرامسازی فرد کمک میکند و استرسهای هیجانی را کاهش میدهد نه اینکه منبعی برای شدیدتر شدن علایم پیش از قاعده گی باشد. با توقف افکار یا جانشینسازی افکار مثبت، پاسخ دهید.
منبع:روزنامه بهار/سلامت نیوز