» اسرار خانه داری » مهارتهای زندگی » چه کنیم که پشه نیشمان نزند ؟
مهارتهای زندگی

چه کنیم که پشه نیشمان نزند ؟

۱۴۰۳/۰۳/۰۸ 0060

آیا می دانید چه کنیم که پشه نیشمان نزند؟ شاید خیلی از شماها نیش خوردن از پشه را تجربه کرده اید و این برای شما بسیار آزار دهنده است. پس با ما همراه باشید تا به شما نشان بدهیم برای اینکه پشه نیش نزند چه کنیم؟

 

چکار کنیم پشه نیش نزند؟

وزوز کردن یک پشه ممکن است آزار دهنده ترین صدای روی زمین باشد – و اگر در منطقه ای هستید که پشه ها بیماری را منتقل می کنند، ممکن است خطرناک باشد. اگر قصد سفر دارید و یا حتی در منزلتان هستید و نیش حشرات شما را آزار می دهند؛ برای جلوگیری از نیش پشه و دیگر حشرات کارهای زیر را انجام بدهید.

 

چکار کنیم پشه نیش نزند؟

در اینجا لیستی برای کمک به شما در مبارزه با گزش آورده شده است.

 

 روغن اکالیپتوس لیمو

روغن اکالیپتوس لیمو (OLE یا PMD-para-menthane-3،8-diol). مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ( CDC ) می گویند این محصول گیاهی از مواد محافظ و همچنین مواد دافع حاوی DEET هستند که ما را از نیش حشرات محافظت می کند.

 

گیج نشوید اسانس بنام “روغن خالص اکالیپتوس لیمو” دفع کننده نیست و در آزمایشات مصرف کننده عملکرد خوبی ندارد.

 

نحوه استفاده ایمن از دافع حشرات:

-ابتدا ضد آفتاب بزنید. و اجازه بدهید 20 دقیقه به پوست نفوذ کند.

-مواد دفع کننده را زیر لباس خود قرار ندهید.

-مستقیماً روی صورت اسپری نکنید. در عوض، دستان خود را اسپری کرده و مواد دافع را روی صورت خود بمالید.

-از زدن آن به چشم و دهان خودداری کنید.

-روی پوست آسیب دیده یا تحریک شده استفاده نکنید.

-به کودکان اجازه ندهید که خودشان از آن استفاده کنند.

پس از استفاده از مواد دافع، دستان خود را بشویید.

 

 استفاده از گیاه مریم گلی و اکلیل کوهی :

گیاه مریم گلی و اکلیل کوهی را درون زغال کباب بریزید. این روش به راحتی پشه‌ها را دور می‌کند. استفاده از روغن‌ها و عصاره‌های طبیعی چون اوکالیپتوس، دارچین و روغن کرچک هم برای دفع نیش پشه‌ها به کار برده می‌شوند. برای استفاده از این روش، 10 تا 25 قطره از این روغن‌ها را درون دو قاشق غذاخوری حلال، مخلوط کرده و به بدن بپاشید.

 

چه کنیم که پشه نیشمان نزند,چکار کنیم پشه نیش نزند,جلوگیری از نیش پشه

 

 اسپری پارچه ای پرمترین

شما می توانید سموم دفع آفاتی را که مخصوص استفاده در لباس، چادر، تور و کفش ساخته شده است خریداری کنید. مطمئن شوید که روی برچسب آن نوشته شده باشد، برای پارچه ها و وسایل است نه پوست.

 

توجه: هرگز محصولات پرمترین را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید.

 

 از سیر استفاده کنید.

اگر از بوی سیر متنفر هستید، یک تکه پارچه را در آب سیر خیس کنید و پس از خشک شدن، آن را خارج از اتاق و یا محلی که زندگی می کنید، آویزان کنید. اگر هم برایتان فرقی نمی کند که بوی سیر بدهید، یک چهارم حبه ی سیر را له کنید و با پنج لیوان آب مخلوط کنید و به صورت اسپری درآورید و به خود بپاشید. این روش پشه ها را از شما دور می کند. همچنین می توانید یک بوته سیر را از سر در اتاقتان، آویزان کنید.

 

 از اسپری سرکه استفاده کنید

استفاده از اسپری سرکه سیب و یا سرکه سفید هم می تواند پشه ها را دور کند.

 

 از عطرهای و لوازم آرایشی که جاذب پشه ها هستند خریداری نکنید.

عطرها و صابون هایی با رایحه های گل ها، جاذب پشه ها هستند. پس بهتر آن است که در خرید این محصولات آرایشی دقت کنید تا از نیش پشه ها در امان بمانید.

 

 لباس های ضخیم بپوشید.

از پوشیدن لباس با پارچه های اسپندکس و سایر مواد سبک و نازک، که پشه ها می توانند از طریق آنها نیش بزنند، خودداری کنید. در عوض، مواد کاملاً بافته شده مانند پنبه، جین، نایلون یا مواد از نوع بادشکن را انتخاب کنید که نفوذ حشرات در آنها دشوارتر است. لباس هایی که محافظت در برابر اشعه ماورا بنفش را ایجاد می کنند معمولاً محکم بافته می شوند و اغلب از گزش حشرات نیز محافظت می کنند. 

 

 از رنگهای تیره پرهیز کنید.

هنگام بیرون رفتن لباس های روشن را انتخاب کنید. نمی دانم باور می کنید یا نه ، کونلون می گوید برخی از پشه ها، به ویژه گونه هایی که در طول روز نیش می زنند، در واقع رنگ های تیره را ترجیح می دهند.

 

• لباس های پوشیده بپوشید

وقتی بیرون از خانه در جایی که پشه ها هستند، می روید، شلوار بلند، لباس آستین بلند، جوراب و کفش (نه صندل) بپوشید. لباس های گشاد بهتر از لباس های تنگ هستند.

 

 

• جوراب های بلند بپوشید

جوراب های خود را روی پاچه های شلوار بکشید، به صورتی که پاچه های شلوار به صورت کامل داخل جوراب ها قرار بگیرند. تا حشرات نتوانند به بدن دسترسی داشته باشند.

 

• هنگام غروب و طلوع صبح در خانه بمانید.

در حالی که پشه ها می توانند در هر زمان از روز نیش بزنند، عاقلانه است که در زمان اصلی تغذیه آنها تماس خود را محدود کنید. اگر نمی توانید در این مواقع از روز از بیرون بودن خودداری کنید، حتماً اقدامات احتیاطی دیگری انجام دهید.

 

• کاشتن گیاهان پشه گریز:

کاشتن و یا نگهداری از گیاهان چون علف گربه،‌ اکلیل کوهی، بالنگ، استوخدوس، دارچین و نعناع است. این گیاهان مانع جذب پشه ها می شوند یا به عبارتی به گیاهان پشه گریز معروف هستند.

 

برای نوزادان و کودکان خردسال

• کمتر از 2 ماه

CDC توصیه می کند از استفاده از مواد دافع حشرات در نوزادان زیر 2 ماه خودداری کنید. درعوض، تختخواب، لباس و کالسکه هایی که دارای پشه بند هستند، تهیه کنید.

 

 بدون روغن اکالیپتوس لیمو یا PMD10

روغن اکالیپتوس لیمو و ماده فعال آن PMD برای کودکان زیر سه سال بی خطر نیستند.

 

 استفاده از DEET در کودکان

در ایالات متحده ، EPA می گوید DEET برای کودکان بالای 2 ماه بی خطر است. در کانادا، این میزان با غلظت حداکثر 10 درصد توصیه می شود، که حداکثر 3 بار در روز برای کودکان بین 2 تا 12 سال استفاده می شود. در کودکان 6 ماه تا 2 سال، مقامات کانادایی توصیه می کنند فقط یک بار در روز از DEET استفاده کنند.

 

 از پشه بند استفاده کنید

اگر فضای شما به خوبی کنترل نشده است، استفاده از پشه بند را توصیه می کنیم.

 

چیکار کنیم پشه مارو نیش نزنه,چیکار کنیم پشه نیشمان نزند,برای جلوگیری از نیش پشه

 

 از پنکه و کولر استفاده کنید

انجمن کنترل پشه آمریکا ( AMCA ) توصیه می کند از پنکه و کولر برای نگه داشتن فضایی بدون پشه استفاده کنید.

 

 فضاهای سبز را اصلاح کنید

کوتاه کردن علف های هرز در حیاط و جمع آوری آن ها و زباله ها، مکانی کمی را برای پنهان و رشد پشه ها فراهم می کند.

 

 آب های ساکن و کم را از بین ببرید

پشه ها می توانند در آب های کم و ساکن تولید مثل کنند. بنابراین هفته ای یکبار، مکان هایی که آب کم و ساکن قرار می گیرند را تخلیه کنید.

 

 مواد دفع کننده فضایی را به کار بگیرید

محصولات جدید مانند دستگاه های کلیپس (متوفلوترین) و سیم پیچ پشه (آلترین) ممکن است در خلاص شدن از شر پشه ها در مناطق محلی موثر باشند. اما CDC توصیه می کند که تا زمانی که مطالعات بیشتر نشان دهند که این محصولات ایمن و موثر هستند، هنوز از مواد دافع پوست استفاده می کنید. به صورت خاموش به بازار عرضه شده است! 

 

 ضایعات قهوه و چای را پخش کنید

پخش شدن تفاله ی قهوه و چای در کل حیاط یا فضای اطراف خانه ی خود، از گزش حشرات جلوگیری نمی کند، اما مطالعات نشان داده است که آنها تولید مثل پشه ها را محدود می کنند.

 

گردآوری: بخش خانه داری موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×