» روانشناسی » مشاوره خانواده » رازهای محبوب شدن و محبوب ماندن اینجاست
مشاوره خانواده

رازهای محبوب شدن و محبوب ماندن اینجاست

1403/05/04 1038

 اگر دلتان محبوبیت می‌خواهد، اصلا خجالت نکشید زیرا این نیاز طبیعی آدمیزاد است. ویلیام جیمز، روانشناس اهل ایالات‌‌متحده در جایی نوشته است که یکی از عمیق‌ترین و‌ ریشه‌دارترین انگیزه‌های آدمیزاد این است که محبوب شده و مردم قدر او را بدانند.

تاکنون دیده‌اید بعضی‌ها انگار مهره مار دارند و به راحتی هر کسی را جذب خود می‌کنند، کافی است اراده کنند تا بتوانند دیگران را شیفته خود کنند، همیشه این افرادتعجب ما را برمی‌انگیزند که چگونه می‌توانند اینقدر راحت دل همه را به دست بیاورند و محبوب بمانند. محبوبیت یک امر مادرزادی و ارثی نیست پس احتمالا آنها کارهای خاصی انجام می‌دهند که با دل افراد چنین می‌کنند. در این مطلب می‌خواهیم از برخی رازهای آنها پرده برداریم و به شما یاد دهیم که چطور دل آنهایی را که دوست دارید، به دست آورید.

 

حـس امنیت

همه آدم‌ها نیاز دارند که در زندگی‌ احساس امنیت کنند و جذب کسانی می‌شوند که چنین احساسی را به آنها بدهند. اگر شما هم مثل بیشتر مردم باشید، دوست دارید در لحظه‌ای که سکوت کرده‌اید و در لاک خودتان فرو رفته‌اید، ‌همسرتان کنارتان بنشیند و در مورد حسی که در این لحظه دارید با شما حرف بزند. حتی دوست دارید بپرسد که چرا در روزهای گذشته آرام بوده‌اید و چه چیزی شما را آزار می‌دهد. این جرقه کافی است تا از تمام احساساتی که در این ماه‌ها به شما هجوم آورده صحبت کرده و ذهن‌تان را آرام کنید. در واقع بیشتر افراد دوست دارند شرایطی امن داشته ‌باشند تا بتوانند واقعیت‌های درونی خود را بیرون بریزند، پس به طرف مقابل نشان دهید که می‌توانید این فضای امن را برایش مهیا کنید.

 

حـس شباهت

خودتان بهتر می‌دانید که افراد با خصوصیات متضاد در بلـنـدمـدت جـذب یـکدیـگر نـمی‌شوند. ما همواره در جست‌وجوی شباهت‌های میان خود و همسرتان هستیم. اغـلب ما ترجیح می‌دهیم با کسانی دوست نشویم که چندان شباهتی با ما ندارند یا اینکه اگر با آنها دوست هم شدیم خیلی معاشرت نکنیم، پس قاعدتا هیچگاه عاشق کسی که خیلی با ما متفاوت است، نخواهیم ماند. مهم این است که بتوانیم عاشق کسی بمانیم و گرنه عشق‌های یکی، دو روزه ارزش چندانی ندارند. جالب است بدانید تنـها شباهت‌های اخلاقی و شخصیتی ما نیست که حائز اهمیت است، هرگاه شما با فردی کـه از لـحاظ ظاهـر شبـیـه‌تان باشد آشنا شوید، احتمال آنکه وی شیفته و دلباخته شما شود، 4 برابر بیشتر می‌شود.

 

حـس نزدیکی

دیوید لیدمن، متخصص رفتارشناسی می‌گوید: هـر چه بیشتر با فردی ارتباط داشته باشید آن شخص بیشتر شما را دوست خواهد داشت. احتمالا این موضوع را رفتار انسان‌ها در طول زمان به شما نشان داده ‌است. علاوه بر اینها چندین مطالعه دیگر نیز نشان داده کـه تماس مداوم با یک چیز ما را نسبت به آن علاقه‌مندتر می‌کند. (تنها زمانی این نظریه درست نیست کـه واکنش اولیه ما به آن چیز منفی باشد). بنابراین در ابتدای آشنایی از اینکه کناره‌گیـر، گریزان و غیر قابل دسترس باشید، پرهیز کنید. در عوض به دنبـال بهانه‌هایی بگردید که بتوانید با نامزدتان باشید. اما این تنها مرحله نیست، زیرا تماس‌های مکرر بعد از مدتی می‌تواند باعث دلزدگی شود بنابراین زمانی که محبوب گشته‌اید، به تدریج معاشرت خود را کم کرده و در حد تعادل قرار دهید.

 

یک نکته، یک راز

بیشتر مردم چیزی را می‌خواهند که نمی‌توانند داشته ‌باشند و همیشه در دسترس بودن، سبب کاهـش ارزش و شأن آن می‌شود. برای مثال هـرگـاه پـایتان را از در خانه بیرون بگذارید و با مقدار زیادی طلا روی زمین روبه‌رو شوید، کم‌کم برایتان عادی شده و دیگر آنها را به چشم فلزی گرانبها و ارزشمند نگاه نخواهید کرد. دست‌یافتنی نبودن سبب می‌شـود که ارزش چیزی بالا رود.

 

از امتحان نمی‌ترسند

تا جایی که می‌توانید طرف مقابل را بیازمایید و بگذارید او هم شما را بیازماید. کمتر چیزی است که بیش از دورویی موجب انزجار افراد از یکدیگر شود یعنی وقتی که حس می‌کنیم کسی قابل اعتماد نیست، خیلی زود روابط خود را با او قطع می‌کنیم. محبوبیت ما زمانی افزایش می‌یابد که در بین مردم به این صفت معروف شویم که پیوسته در فکر امتحان دادن و امتحان کردن معاشران خود هستیم. اشخاص دلشان می‌خواهد که دیگران مرتب آنها را بیازمایند البته چندان مطبوع نیست که حس کنید کسی دارد در خفا رفتار، کردار و گفتارتان را بررسی می‌کند. مردم معمولا از کسانی بدشان می‌آید که به آنها بدگمان باشند و در معاشرت جانب صراحت را رعایت نکنند، حال آنکه اگر بدانند که داریم آزمایش‌شان می‌کنیم به ما علاقه‌مند شده و به محبوبیت‌مان افزوده می‌شود. به همین دلیل باید از اشخاصی باشیم که ظاهر و باطنشان یکی است زیرا چنین اشخاصی از هر امتحانی سربلند درمی‌آیند.

محبوب ماندن,رازهای محبوب شدن

صادق باشید

در این شکی نیست که همه آدم‌های دنیا شیفته انسان‌های صادق می‌شوند به همین دلیل شما هم اگر می‌خواهید محبوب شوید، باید صادق باشید. برای این کار باید برخی ویژگی‌های رفتاری را در خود به وجود بیاورید:

اول گفتار و کردارتان باید با هم یکی باشد یعنی اگر قولی دادید یا ادعایی کردید، باید به آن عمل کنید.

دوم صداقت و یکی بودن ظاهر و باطن شما زمانی بر همه آشکار خواهد بود که بدانند پشت سرشان از آنها غیبت نمی‌کنید یعنی در غیابشان چیزی نگویید که در حضورشان نمی‌گویید.

سوم اشخاص باید به رازداری شما ایمان آورند. وقتی از شما خواهش می‌کنند که رازشان را فاش نکنید جدا و صمیمانه از این کار خودداری کنید.

 

تعریف کنید نه انتقاد

تا آنجا که برایتان مقدور است از تشویق طرف مقابل خودداری نکنید چون وقتی که او را نسبت به خودش خوشبین می‌کنید او به شما نیز خـوشـبین می‌شـود. روشن‌تر بگوییم وقتی که مرتب از دیگران انتقاد کنید بالاخره به جایی می‌رسید که آنها را نسبت به خودشان بدبین می‌کنید و این بدبینی سرانجام به خود شما برمی‌گردد و به محبوبیت‌تان لطمه می‌زند. این طبیعت بشر است که از آدمی که به شدت از او انتقاد کند، خوشش نمی‌آید.

 

او را آزاد بگذارید

پروفسور دن نیوهارت می‌گوید: مردان اطمینان دارند که شخصیت‌شان بعد از ازدواج هیچ تغییری نمی‌کند. پس همیشه به همسرتان نشان دهید که شما نمی‌خواهید شخصیتش را تغییر دهید، با این کار ثابت می‌‌شود که شما او را همان‌طور که هست، قبول دارید. با این کار به او حس آزادی دست می‌دهد. اصلا برای طرف مقابل محدودیت ایجاد نکنید، اغلب افراد از محدود شدن متنفرند. بنابراین برایشان محدودیت ایجاد نکنید. با این کار او احساس بهتری نسبت به شما پیدا می‌کند.

 

به او احساس حمایت بدهید

بیشتر افراد در مواقع سختی به یک پشتیبان نیاز دارند. پروفسور دیوید گیونس، نویسنده کتاب «نشانه‌های عاشقی» معتقد است: درصورتی که شما برای طرف مقابل نقش یک حامی و پشتیبان را داشته باشید برایش رضایت‌بخش است و حس خوبی به او منتقل می‌کنید. نباید در برابر او بی‌تفاوت باشید پس از هرگونه کمکی دریغ نکنید. همچنین به او برای کسب انرژی دوباره و متعهد بودن در کارهایش فرصت دهید.

 

چقدر به همسرتان نگاه می‌کنید؟

زیـک روبیـن روانـشـنـاس دانشگاه هاروارد مطالعه‌ای را انجام داد تا کشف کند آیا قادر است میزان عشق را به طور علمی توسط ضبط مدت زمانی که دو عاشق به یکدیگر چشم دوختـه‌انـد، اندازه‌گیری کند. او متوجه شد، دو فردی که عمیقا عاشق یکدیگر هستند، 75درصد از زمانی را که گفت‌وگو می‌کنند، به یکدیگر نگاه کرده و هـنـگـامی که فرد ناخوانده‌ای میان صحبتشان وارد می‌شود، آهسته‌تر روی از یکدیگر برمی‌گـردانـنـد. در گـفـتـگوهـای معمولی، افراد 30 تا 60درصد از وقت را به نگاه کردن به یـکدیـگر اخـتـصـاص می‌دهند. در واقع روبین می‌خواهد بگوید اینکه دو فرد تا چه میزان عاشـق و دلبـاخته یـکدیـگر هستند را می‌تـوان بـا انـدازه‌گیـری مـدت زمـانـی کـه آن دو عاشقانه به یکدیگر زل می‌زنند، تخمین زد.

 

یک نکته، یک راز

در حین گفت‌وگو با شخصیتی که دوستش دارید بیشتر از 50 درصد از زمان را به وی نگاه کنید. با این کار مغز آن شخص آخرین باری که فردی تا این اندازه به او نـگـاه کـرده را به خاطر آورده و تـحلـیـلش از این نگاه طولانی، وجود عشق و علاقه خواهد بود. در نتیجه اینطـور مـی‌انـدیـشد که عاشق شماست و مغزش شروع به ترشح فنیل اتیلامین (PEA) می‌کند.

منبع:مجله ایده ال

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×