شناسایی دو نوع پشه آئدس در کشور/ آمار مبتلایان به ۱۵۲ نفر رسید
به گزارش مهر، بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا 31 تیر ماه بالغ بر 152 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. همچنین مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده اند.
در ادامه این گزارش تاکید شده است: 130 مورد سابقه سفر به کشور امارات، 7 مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب آفریقا) داشته اند. 12 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که 11 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و یک مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده اند و انتقال محلی محسوب میشوند.
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده که به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند. موارد مثبت وارده از خارج کشور عمدتاً در استان فارس توسط دانشگاههای علوم پزشکی گراش، لارستان، جهرم و شیراز تشخیص داده شده اند (این افراد دارای سابقه سفر به خارج از ایران بوده و در کشور دیگری به بیماری مبتلا شده اند).
بنابر این گزارش، باقی موارد وارده از خارج کشور (دارای سابقه سفر به خارج) در دانشگاههای هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهید بهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان شناسایی شده اند. تاکنون یک مورد مرگ گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در پایان یادآور شد: در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد. در هفته سوم تیر ماه سال جاری نیز در شهرستان رامسر استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.
سازمان غذا و دارو: مردم فریب روغنهای گیاهی که به نام دافع حشرات تب دنگی به فروش میرسد را نخورد
مدیرکل امور فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: محصولات دافع حشرات برای نوزادان زیر 2 سال قابلاستفاده نیست از مردم خواست فریب روغنهای گیاهی که با قیمت گزاف به نام دافع حشرات تب دنگی به فروش میرسد را نخورند.
محمود آل بویه تصریح کرد: توصیه شده است برای نوزادان زیر دو ماه استفاده از پشهبند، لباسهای پوشیده و با رنگ روشن است، چرا که این پشه بیشتر جذب پوشش تیره میشود.
وی افزود: باتوجهبه اینکه پشه عامل بیماری تب دنگی بیشتر جذب آب شیرین میشود و در آنجا تخمگذاری میکند، مردم باید دسترسی این پشه را به آب شیرین و راکد کم کنند تا میزان تخمگذاری و زادوولد آن به حداقل برسد؛ بهعنوانمثال آب جمع شده در زیر گلدانها باید حذف شود، حتی گفته میشود این پشه میتواند در درب بطریهای آب نیز تخمگذاری کند؛ بنابراین هرگونه ازبینبردن دسترسی به آب شیرین راکد، باعث جلوگیری از زادوولد این پشه و پیشگیری از بیماری تب دنگی خواهد شد.
آل بویه با تاکید بر اینکه تبلیغات فروش انواع محصولات دفعکننده حشره عامل بیماری تب دنگی باقیمتهای گزاف در فضای مجازی غیرواقعی است، به مردم توصیه کرد که بههیچوجه این محصولات را از فضای مجازی تهیه نکنند، چراکه در برخی موارد دیده شده است که روغنهای گیاهی با قیمتهای بسیار گزاف بهعنوان دفعکننده این پشه معرفی و عرضه میشود؛ بنابراین تنها مرجع مطمئن خرید دافع حشرات داروخانهها هستند.