» سلامت و بهداشت » بیماری ها و راه درمان » مدفوع سیاه نشانه چیست؟ چگونه این بیماری را درمان کنیم؟
بیماری ها و راه درمان

مدفوع سیاه نشانه چیست؟ چگونه این بیماری را درمان کنیم؟

1403/02/07 0064

مدفوع سیاه نشانه چیست، سوالی که ممکن است برای هرکسی به وجود بیاید. می دانید که ما چرا دچار مدفوع سیاه می شویم؟ در این مقاله قصد داریم این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم. 

 

دلایل بروز این مشکل متعدد هستند و باید هرکدام از آن‌ها را به شکل جداگانه ای بررسی کرد. این عارضه سن و سال خاص و جنسیت هم نمی شناسد. 

 

ممکن است برای نوزادان، مادران باردار، مردان، نوجوانان و همه افراد در تمامی سنین اتفاق بیفتد. این مشکل می تواند ساده یا پیچیده باشد. به همین دلیل شما باید نسبت به علائم حساس باشید و آن‌ها را پیگیری کنید. همراه ما بمانید. 

 

 

چه چیزی باعث مدفوع سیاه رنگ خواهد شد؟

موارد زیادی هستند که جزء دلایل به وجود آمدن مدفوع سیاه می باشند. در ادامه این بخش آن‌ها را یک‌به‌یک بررسی می کنیم.

 

مصرف غذا های تیره رنگ

ممکن است گاهی سیاهی مدفوع شما دلیل ساده ای مثل رنگ غذایی که مصرف کرده اید داشته باشد. اگر علائم گوارشی دیگری نداشته باشید و رنگ مدفوع شما از قهوه ای به سیاه تغییر کند احتمالا به خاطر تغذیه دچار این مشکل شده اید. غذا هایی که می توانند مدفوع شما را سیاه کنند عبارت‌اند از:

کوکی های شکلاتی و تیره‌رنگ

شیرین‌بیان سیاه

بلوبری

 

استفاده از مکمل های آهن 

معمولا افراد کم خون برای جبران این مورد از مکمل های آهن استفاده می کنند. فرد دچار کم خونی به فردی گفته می شود که میزان گلبول قرمز موجود در خون کمتر از حد معمول باشد. این عارضه معمولا سبب خستگی و ضعف می شود. برای درمان آن از مکمل آهن کمک گرفته خواهد شد و از طرفی این مکمل عوارض جانبی خاصی مثل:

مدفوع سیاه

یبوست

حالت تهوع

 

را به همراه خواهد داشت. اگر این دارو مورد استفاده شماست و عوارض جانبی را که گفته شد تجربه می کنید حتما با پزشک خود درباره این موضوع صحبت کنید. 

 

بارداری

مدفوع سیاه در بارداری یکی از مشکلات رایج بانوان باردار است. این مشکل نیز به کمبود خون و آهن برمی-گردد. 

 

بسیاری فکر می کنند که سقط جنین تنها دلیل مدفوع سیاه در این دوران است درحالی که این‌طور نیست. برای حل این مشکل ممکن است پزشک معالج شما تغذیه مخصوصی را پیشنهاد کند یا بگوید که مکمل های خاصی را مصرف کنید. 

 

وجود زخم در سیستم گوارشی

این زخم ها معمولا دردناک نیستند و به شکل یک پوشش باز بر روی دستگاه گوارشی ایجاد خواهند شد. از نشانه های این زخم ها باید به:

احساس بیماری درونی

سوءهاضمه

سوزش معده

سوزش سر دل

 

اشاره کرد. چنین زخم هایی معمولا زمانی منجر به مدفوع سیاه می شوند که پیشروی کنند و خون‌ریزی داشته باشند. مخلوط شدن خون با مایعات گوارشی سبب به وجود آمدن چنین مشکلی خواهد شد. 

 

اگر مدفوع شما سیاه، چسبناک و قیری رنگ شده و علائم بالا را هم مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. درصورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و بدانید که مدفوع سیاه نشانه چیست به دکتر معده مراجعه کنید.

 

مصرف دارو هایی که بیسموت دارند

پپتو بیسمول و دارو هایی از این دست که دارای بیسموت ساب سالیسیلات هستند ممکن است مدفوع را سیاه کند. لازم است بدانید که مصرف بیش از حد این دارو ها جز مدفوع، دندان ها و زبان را هم سیاه خواهد کرد. 

 

خونریزی دستگاه گوارش فوقانی (GI) 

تنها زخم نیست که موجب خونریزی در دستگاه گوارشی می شود. چندین و چند بیماری دیگر نیز وجود دارند که این مشکل را برای شما به وجود خواهند آورد. 

 

سرطان مری، ازوفاژیت، سرطان معده، سندرم مالوری ویس و گاستریت از بیماری هایی هستند که در دستگاه گوارش خونریزی ایجاد می کنند. اگر در این نوع بیماری مدفوع سیاه شما بیش از چند روز ادامه پیدا کند باید برای درمان آن فورا به پزشک مراجعه کنید. 

 

واریس مری

مری عضو لوله ای شکل از بدن ماست که وظیفه رساندن موادغذایی را به داخل معده دارد. زمانی که سیاه-رگ های داخل مری متورم یا پاره شوند ما با مدفوع خونی یا سیاه رنگ روبرو خواهیم بود. معمولا این عارضه برای افرادی رخ می دهد که به بیماری های سخت و پیشرفته کبدی مبتلا هستند. 

 

زردی، کاهش وزن بدون دلیل و سریع، گرفتگی در عضلات و ناراحتی معده از نشانه های عمده و واضح این بیماری است. اگر چنین چیزی را تجربه کردید و می دانید که بیماری کبدی دارید باید برای درمان فورا به -سراغ پزشک بروید. 

 

مدفوع سیاه نوزاد

مدفوع سیاه در نوزادان نشانه خوبی نیست و به آن معناست که خون در معده آن‌ها هضم شده است. این مورد در بین نوزادان زیادی مشاهده شده؛ پس اگر چنین چیزی را در فرزند خود دید سریعا با پزشک کودکان تماس بگیرید. 

 

ممکن است این عارضه به تغذیه کودک مربوط باشد اما پزشک باید شرایط را بررسی کند و مطمئن شود که مشکل از دستگاه گوارش فوقانی کودک نیست. معمولا در این مورد، مدفوع جز رنگ سیاه حالتی چسبناک هم به خود خواهد گرفت. 

 

علت ابتلا به مدفوع سیاه چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر شرایط شما بحرانی نباشد، پزشک برای پاسخ به سوال مدفوع سیاه نشانه چیست ابتدا چندین سوال دیگر از شما خواهد پرسید. مواردی از قبیل سابقه پزشکی شما و مشاهدات بالینی پزشک از دسته اطلاعات مهم برای رسیدن به تشخیصی دقیق هستند. 

 

آزمایش خون و مدفوع نیز برای فهمیدن علت این بیماری رایج است و ممکن است که از شما درخواست شود. 

 

تصویربرداری از دستگاه گوارش یکی دیگر از راه های پزشک برای فهمیدن علت دفع سیاه شماست.

 

کولونوسکوپی معمولا راهی است که پزشکان برای تشخیص خود اتخاذ می کنند. در این روش لوله ای از مقعد وارد رکتوم خواهد شد و سپس از دستگاه گوارشی تصویر برداری خواهد کرد. 

دفع سیاه چگونه درمان خواهد شد؟

 

با توجه به علت بیماری شما درمان هم متفاوت است. ممکن است شما به دلیل تغذیه نادرست برای مثال مصرف مقادیر بالایی از بلوبری و زغال اخته دچار چنین مشکلی شده باشید. 

 

مسلم است که این علت با پرهیز و چند روز استراحت برطرف خواهد شد. این مورد درباره دارو های مصرفی شما نیز صدق می کند با این تفاوت که شما نمی توانید سرخود مصرف داروی خود را قطع کنید. 

 

برای قطع مصرف حتما با پزشک معالج مشورت نمایید و سرخود اقدام به قطع هیچ دارویی نکنید. در صورتی که مشکل از دستگاه گوارش شما باشد چاره ای جز درمان آن نخواهید داشت. 

 

مدفوع سیاه,درمان مدفوع سیاه

 

روش های درمانی معمول برای درمان خونریزی دستگاه گوارش چیست؟

مهارکننده‌های پمپ پروتونی (PPIs)، می توانند از اسید معده را کم کنند تا زخم ها برطرف شوند. 

آنتاگونیست های گیرنده H2 ک در کاهش اسید معده بسیار موثر هستند. 

آنتی‌اسیدهای بدون نسخه

کاهش استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)

 

روش هایی که گفته شد از مرسوم ترین راه های درمانی برای جلوگیری از خون‌ریزی و رفع مشکل دفع سیاه خواهند بود. مدفوع سیاه اگر به این دلیل باشد باید فورا مورد درمان قرار بگیرد. شرایط را اورژانسی بدانید. 

 

در این مقاله به سوال مدفوع سیاه نشانه چیست پاسخ دادیم. مدفوع سیاه یکی از مشکلاتی است که دلایل بسیاری دارد. بخش اعظمی از دلایل آن به تغذیه ما مربوط می شود . با اصلاح تغذیه رفع خواهد شد. بخش دیگر مربوط به مشکلات خون و آهن است. 

اشکال در چنین مواردی منجر به دفع سیاه خواهد شد. مادران باردار و نوزادان معمولا به چنین مشکلاتی مبتلا می شوند و دفع آن‌ها سیاه رنگ خواهد بود. 

 

اصلی ترین مشکل ایجاد این بیماری خون‌ریزی دستگاه گوارشی است یا مشکلات پیچید ه ای مثل سرطان که به همین سیستم مربوط می شوند. در این شرایط باید فورا برای درمان بیماری به پزشک متخصص مراجعه کرد. ممنونیم که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×