اصفهان در حال خفگی است/ تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران
به گزارش ایسنا، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در پی تشدید آلودگی هوای اصفهان، جلسه اضطراری مدیریت بحران استان از شب گذشته برگزار شد.
منصور شیشه فروش با اعلام این خبر، گفت: جلسه کارگروه شرایط اضطرار گرد و غبار با حضور اعضا تشکیل شد.
وی ادامه داد: تندبادهای فصلی شب گذشته باعث خیزش کانونهای گرد و غبار از مناطق شمال و شرق استان از جمله اردستان، انارک، دشت سجزی، کانونهای بیابانی شرق اصفهان، تالاب گاوخونی، مناطق بیابانی اطراف کاشان، اراضی رها شده، بستر خشک رودخانه و نفوذ توده گرد و خاک به مناطق مرکزی استان و افزایش چشمگیر شاخص آلایندگی در حد اضطرار برای عموم و همچنین افزایش ذرات گرد و غبار و کاهش میدان دید شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: متأسفانه شاخص میانگین 24 ساعته آلودگی هوا 176 و شاخص لحظهای در برخی ایستگاهها به عدد 500 رسیده است.
شیشه فروش اظهار کرد: اطلاعرسانی از روز گذشته توسط مرکز بهداشت برای رعایت الزامات ایمنی بهداشتی و سلامت عمومی، عدم انجام سفرهای غیر ضرور درون شهری و عدم فعالیت بدنی و ورزش شده است.
وی ادامه داد: همچنین جلسه کمیته اضطرار شرایط گرد و غبار تأکید کرد هر اقدامی که منجر به افزایش آلودگی و گرد و خاک گردد از جمله آتش زدن ضایعات و پوششها و بقایای گیاهی در مزارع، عملیات خاکبرداری و عمرانی و فعالیت معادن گچ و خاک و مصالح در روزهای آلوده ممنوع است.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: همچنین بر کاهش فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده در محدوده توسط اداره کل محیط زیست، استقرار و تقویت تیمهای پیش بیمارستانی، بهداشت در مکانهای پر جمعیت و کاهش تردد خودروها تأکید شد.
وی با اشاره به اینکه طبق پیشبینیها گرد و خاک تا روز پنجشنبه در استان استمرار خواهد داشت، عنوان کرد: سه میلیون و 200 هزار هکتار از مساحت استان بیابانی است که در 14 کانون بیش از یک میلیون و 509 هزار هکتار کانونهای بحران فرسایش بادی مطالعه و شناسایی شده که برای کنترل اثرات کانونها تاکنون 310 هزار هکتار پوشش های گیاهی و نهال کاری اجرا شده است.
وی ادامه داد: همچنین وزارت نیرو باید در جهت تأمین حقابههای زیست محیطی کشاورزی و فضای سبز زایندهرود اقدام و 176 میلیون متر مکعب حقابه تالاب گاوخونی که مطالعه شده است را به استان تخصیص دهد و نیز در جهت احیای زایندهرود و جریان دایمی آن و پیشگیری از برداشتهای غیر مجاز آب در بالادست حوضه و جلوگیری از بارگذاریهای خارج از مصوبات شورای عالی آب و تسریع در تکمیل طرحهای تأمین آب در حوضه زاینده رود اقدام کند.