» اخبار » اخبار گوناگون » بزرگترین «جنگل» جهان کجاست؟
اخبار گوناگون

بزرگترین «جنگل» جهان کجاست؟

۱۴۰۴/۰۲/۲۲ 1010

آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که بزرگترین جنگل جهان کجاست و اصلاً جنگل را چگونه باید تعریف‌ کنیم؟

به گزارش فرادید، تعریف دقیقی از جنگل وجود ندارد، اینکه درختان باید چه ارتفاع یا تراکمی داشته باشند یا اینکه یک منطقه پردرخت چقدر باید گسترش یابد تا بتوان آن را جنگل حساب کرد، هنوز به تفاهم همگانی نرسیده است. 

 

اگر بخواهیم «جنگل» و «درختزار» را جداگانه تعریف کنیم باید بگوییم جنگل بزرگتر و متراکم‌تر از درختزار است. در قرون وسطی، معنی اصلی واژه «جنگل» به معنای یک منطقه حفاظت‌شده یا زمین خاصی بود که برای شکار در نظر گرفته شده بود. آن زمان، «جنگل» به نواحی اطراف که برای اهداف شکار اختصاص می‌یافت و در آن‌ها شکار مجاز بود، اطلاق می‌شد. این مناطق معمولاً از سوی حکومت‌ها یا صاحبان اراضی تحت نظارت بود و درختزارها (جنگل‌های کوچک‌تر) بخشی از این اراضی بودند.

 

بزرگترین جنگل جهان کدام است؟ 

شاید بتوان بدون تردید گفت که «جنگل بارانی آمازون» بزرگترین جنگل استوایی جهان است (کم و بیش 8 میلیون کیلومتر مربع، بنا به گفته اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) و عرض آن در وسیع‌ترین نقطه خود به 1900 کیلومتر می‌رسد. 

 

جنگل،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

اما از دید جهانی، جنگل تایگا (Tayga) رقیب جدی آمازون است. جنگل تایگا که به نام «جنگل‌های تایگای شمالی» یا «جنگل‌های مخروطی» نیز شناخته می‌شود، یکی از وسیع‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی روی کره زمین است. این جنگل بیشتر در نواحی سردسیر شمالی کره زمین به ویژه در بخش‌های وسیعی از روسیه، کانادا و برخی نواحی شمالی اسکاندیناوی، آلاسکا و حتی بخش‌هایی از چین و ژاپن گسترش دارد. 

 

جنگل تایگا بیشتر از درختان مخروطی تشکیل شده که شامل درختانی مانند کاج‌ها و سروها می‌شود. این درختان به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند، توانسته‌اند در شرایط سخت این منطقه زنده بمانند. 

 

جنگل تایگا یکی از بزرگ‌ترین جنگل‌های جهان است و وسعت آن حدود 17 میلیون کیلومتر مربع برآورد شده است. این جنگل به تنهایی نزدیک به یک‌سوم از جنگل‌های کره زمین را تشکیل می‌دهد و کم و بیش نیمی از جنگل‌های دنیا در مناطق سردسیر شمالی قرار دارند. تایگا از دید جغرافیایی، پهنه‌ای از درختان مخروطی و جنگل‌های زمستانی سرد است که از مرزهای قطبی شمالی تا نواحی جنوبی‌تر در بخش‌هایی از کانادا و روسیه کشیده شده است.

 

جنگل،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×