» گردشگری » مکانهای تفریحی جهان » شاخ طلایی دلیل جدایی قاره آسیا از قاره اروپا
مکانهای تفریحی جهان

شاخ طلایی دلیل جدایی قاره آسیا از قاره اروپا

1403/02/12 1025

شاخ طلایی یا گلدن هورن به جز قرار گرفتن در مرز مشترک قاره آسیا و قاره اروپا مکان به هم رسیدن دریای سیاه و دریای اژه می باشد و در مکان لنگر انداختن کشتی های تجاری رومی و عثمانی قرار دارد. در ادامه تصمیم داریم به معرفی محل جدایی دو قاره آسیا و اروپا از یکدیگر یعنی همان بندر شاخ طلایی، که در کشور ترکیه و شهر استانبول قرار گرفته بپردازیم. با موزستان همراه باشید.

 

شاخ طلایی یا گلدن هورن

قاره های اروپا و آسیا دو قاره جدا از هم هستند که دارای مرز مشترک با یکدیگر می باشد و بهتر است بدانید که مرز مشترک این دو قاره در شهر استانبول قرار دارد و نام آن شاخ طلایی یا گلدن هورن می باشد، در حقیقت شهر استانبول، در کشور ترکیه تنها شهری در جهان وجود دارد که نیمی از آن در قاره آسیا و نیم دیگرش در قاره اروپا قرار دارد و این مسئله یکی از اعجاب این شهر محسوب می شود.

 

دیدنی های گلدن هورن,مرز اروپا و آسیا, پل گلدن هورن استانبول

 

گلدن هورن

شاخ طلایی در حقیقت نام بندری به شکل شاخ می باشد که در مکان فاتح (یکی از معروف ترین و توریستی ترین محله های استانبول) قرار گرفته است و دو رود کوچک در آن جاری است، همان گونه که قبلا گفتیم این دره جدا کننده بخش اروپایی و آسیایی شهر استانبول می باشد و از این نظر دارای اهمیت است، البته در نظر داشته باشید که بندر طبیعی شاخ طلایی در حال حاضر یکی از پر طرفدار ترین جاهای دیدنی استانبول محسوب می شود و می توان گفت که همه گردشگران تور استانبول از آن بازدید می کنند و این منطقه از نظر گردشگری هم خیلی اهمیت دارد.

 

از دیگر نکاتی که باید در مورد با گلدن هورن بدانید وجه تسمیه آن می باشد، مردم ترک نام شاخ طلایی را با توجه به شکل هندسی بندر و همین طور رنگ انعکاس نور بر روی آب موقع غروب خورشید، انتخاب کرده اند.

 

دیدنی های گلدن هورن,مرز اروپا و آسیا, جاذبه های گردشگری گلدن هورن

 

پل های موجود در گلدن هورن

گلدن هورن محل جداسازی دو قاره اروپا و آسیا، یکی از مهم ترین بنادر موجود در کشور ترکیه محسوب می شود، خوب است بدانید که در گذشته هیچ پلی بر روی این بندر وجود نداشت و مردم برای عبور و مرور از این منطقه از کشتی استفاده می کردند، ولی با گذشت زمان پل های مختلفی بر روی این منطقه ساخته شد که پل گالاتا مهم ترین آن ها می باشد، این پل زیبا در سال 1836 ساخته شده و در سال های 1845، 1912 و 1993 دوباره ترمیم شده است.

 

از دیگر پل ها موجود در گلدن هرن می توان به پل اونکاپانی، پل هالیچ و مترو پل اشاره نمود، لازم به گفتن است که پل اونکاپانی با نام پل آتاتورک هم شناخته می شود، همین طور گردشگران تور استانبول باید بدانند که برعکس تصور عموم مترو پل ویژه عبور عابرین پیاده می باشد.

 

دیدنی های گلدن هورن,مرز اروپا و آسیا,گلدن هورن

 

جاذبه های اطراف گلدن هورن

کسانی که به ترکیهسفر می کنند و به استانبول رفته و از گلدن هورن بازدید می کنند باید بدانند پیرامون این بندر زیبا سرشار از جاذبه های گردشگری می باشد که بعضی از آن ها عبارتند از مسجد فاتح، بازار بزرگ استانبول و غیره همین طور تفریحات زیادی برای گردشگران در این منطقه در نظر گرفته شده است.

 

دیدنی های گلدن هورن,مرز اروپا و آسیا,شاخ طلایی

 

این دو قاره چطور به نظر می رسند و چطور تشکیل شده اند؟

جدایی قاره ای اصلی که هم اکنون میان دو قاره آسیا و اروپا می باشد (در حالی که هردو به یکدیگر وصل اند) به وسیله دریانوردان یونان باستان اختراع شد که این دو قاره را به عنوان اروپا و آسیا نامگذاری کردند.

 

دو توده زمین به وسیله یک آبراه پیچیده از دریای اژه تا دریای آزوف جدا می شد. با این حال، یونانیان این قاره را به عنوان موجودات فیزیکی با اهمیت فرهنگی یا محتوای سیاسی در نظر گرفتند. سیستم سه بعدی هرودوت، جهان قدیم را به سه دسته تقسیم کرد: اروپا، آفریقا و آسیا. با این حال، مرز اروپا و آسیا حتی در میان جغرافیدانان یونان و حتی هرودوت نیز نامعلوم و نامشخص بود.

 

مرز میان اروپا و آسیا در میانه رودخانه فاسیس به وسیله فردی به نام آناکسیماندار در نظر گرفته شد. این معاهده همین طور در حدود 5 سال پیش از میلاد به وسیله هرودوت دنبال شد. با این حال، در قرن های بعدی، یک کنوانسیون جدید به وجود آمد که مرزهای این دو قاره را در کنار تانیاس یا رودخانه مدرن دون گسترش داد.

 

از قرون وسطی تا قرن هجدهم، تقسیم سنتی اوراسیا به دو قاره، مرزهای آن را در امتداد تنگه ترکیه، دریای سیاه، دریای آزو و رود دون ادامه دادند. با این حال، در سال 1725، فیلیپ یوهان فون استراهلنبرگ این مرز میان اروپا و آسیا را از مرز دون با رسم یک خط مرزی ادامه داد و آن را در امتداد ولگا تا خمیدگی سامره و در امتداد کوه های اورال معین کرد.

 

دیدنی های گلدن هورن,مرز اروپا و آسیا, پل های موجود در گلدن هورن

 

گردآوری: بخش گردشگری موزستان

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×