پای منزل بیرانوند به رد و بدل شدن پول به مسئولان پرسپولیس باز شد/ مظفریزاده: بیرانوند باید تبرئه شود
به گزارش فارس، پس از اعلام محکومیت علیرضا بیرانوند در پرونده شکایت باشگاه پرسپولیس از این بازیکن، دروازهبان فصل جاری تیم تراکتور در مصاحبهای که بعد از بازی با فولاد انجام داد اعلام کرد که نه تنها 20 میلیارد تومان جریمه را نمیدهد بلکه 5 میلیارد تومانی که به عنوان شیرینی به اعضای هیات مدیره پرسپولیس برای اضافهشدن بند الحاقیهاش داده است را پس خواهد گرفت!
این اظهار نظر جنجالی باعث شده تا حالا گمانهزنیهای زیادی به وجود بیاید که چه کسانی در این زمینه نقش داشتند چرا که پیگیریها نشان میدهد که واقعاً رد و بدل مالی در این بین صورت گرفته است!
در این باره گفته میشود که یکی از اعضای باشگاه پرسپولیس که هنوز در این باشگاه مشغول به کار است در منزل علیرضا بیرانوند حضور پیدا کرده و از طریق این فرد، مبلغ مورد نظر دروازهبان فعلی تراکتور به دست برخی از اعضای هیات مدیره باشگاه پرسپولیس رسیده تا این موضوع رنگ حقیقت به خود بگیرد.
البته اخبار به دست آمده نشان میدهد که همه اعضای هیات مدیره وقت پرسپولیس در این زمینه مطلع نبودند و با پیگیریهایی که صورت گرفت مشخص شد که تعدادی از اعضای سابق هیات مدیره باشگاه پرسپولیس از رخ دادن این موضوع بیاطلاع بودند. این در حالیست که همان زمان هم اعلام شد که بدون نظر همه اعضای هیات مدیره باشگاه پرسپولیس این بند فسخ و الحاقیه به قرارداد بیرانوند اضافه شده است.
به نظر میرسد با ورود نهادهای نظارتی به این پرونده، ابعاد جدیدی از رد و بدل شدن پول مطرح خواهد شد که احتمالاً گریبان برخی از افراد سابق و فعلی باشگاه پرسپولیس را خواهد گرفت.
بررسی ابعاد مختلف پرونده بیرانوند-پرسپولیس با رسول باختر
کشمکش بیرانوند و باشگاه پرسپولیس تمامی ندارد. دروازه بان شماره یک تیم ملی، اعترافی داشته که میتواند او را از چاله به چاه بیندازد و پرونده جدایی او از سرخها را با روندی عجیب همراه کند.
به گزارش فوتبال 360، علیرضا بیرانوند، دروازهبان تیم تراکتور، پس از صدور حکم چهار ماه محرومیت تعلیقی و 20 میلیارد تومان جریمه به دلیل فسخ یک طرفه قراردادش با پرسپولیس، در دیدار هفته هفتم لیگ برتر مقابل فولاد خوزستان قرار گرفت که در این بازی تیمش با نتیجه 2 بر یک شکست خورد.
پس از شکست در این دیدار، علیرضا بیرانوند سنگربان ملیپوش تبریزیها در پایان بازی دیشب تیمش صحبتهای عجیبی را مطرح کرد و اعلام داشت که نه تنها جریمه 20 میلیاردیاش را پرداخت نمیکند، بلکه آن 5 میلیارد تومانی که تحت عنوان «شیرینی» به یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس پرداخت شده را نیز پس میگیرد!
این حرف او، صفحهای جدید در ماجرای عجیب جدایی بیرانوند از پرسپولیس باز کرد و همین اظهارات سبب شد تا کمیته انضباطی در حکمی فوری و شبانه، از احضار علیرضا بیرانوند به کمیته انضباطی خبر بدهد تا مشخص شود پرونده جنجالی این روزهای فوتبال ایران، حالا حالاها پر سر و صدا خواهد بود.
در چنین شرایطی، رسول باختر کارشناس حقوقی و مدرس حقوق فوتبال در گفتوگویی که با فوتبال 360 پیرو این مسئله داشت، درباره ابعاد مختلف این موضوع صحبت کرد و در ابتدا گفت: «در مورد صحبتهای علیرضا بیرانوند در روز گذشته نمیشود اظهار نظر دقیقی داشت و به هر حال صحبتهایی مطرح شد که ابتدا باید دید آیا ادلهای برای اثبات آن وجود دارد یا خیر. برای همین نسبت به صحبتهای او میتوان یک تحلیل حقوقی کلی داشته باشیم و تفسیری از مقررات داخلی خودمان داشته باشیم».
*از نظر قانون مقررات کشوری چه شرایطی انتظار علیرضا بیرانوند و شخص رشوهگیرنده را میکشد؟
آقای بیرانوند گفتند که به یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس شیرینی دادهاند و باشگاه پرسپولیس در آن زمان تا جایی که میدانیم انتقال مالکیتش انجام نشده بود و باشگاه پرسپولیس به نوعی یک شرکت دولتی محسوب میشد. اگر این مطلب درست باشد، ما جرم رشا یا ارتشا یا رشوه را داریم.
اگر دقت بفرمایید آقای بیرانوند در صحبتی که داشتند گفتند که من همان 5 میلیارد را هم پس میگیرم و زمانی که کسی رشوهای پرداخت میکند، آن کسی که رشوهگیرنده است و در مبلغ 5 میلیارد تومان از یک شرکت دولتی این اتفاق میافتد، بین 5 تا 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق و مجازات نقدی به اندازه پولی که گرفته و همچنین انفصال از مشاغل دولتی حکم خواهد گرفت. اگر دقت کنید آقای علیرضا بیرانوند گفت که این پول و این مبلغ را مسترد میکنم و میگیرم؛ این حرف به این خاطر است که اگر کسی طبق قانون مجازات اگر کسی رشوه را گزارش بدهد و شکایتی کند، آن مبلغ را به او برمیگردانند و از نظر قوانین و مقررات کیفری ما هم مجرم نیست و با او برخوردی هم نخواهد شد.
*اگر این اتفاق پس از انتقال مالکیت باشگاه پرسپولیس صورت گرفته باشد، وضعیت چطور میشود؟
اگر باشگاه پرسپولیس در زمان پرداخت رشوه، دولتی نبوده باشد، دیگر ذیل رشا و ارتشا قرار نمیگیرد. آن زمان به سمت جرائم تحصیل مال از راه نامشروع و خیانت در امانت میرود که ذیل قانون مجازات تعریف شده و این مواردی است که برای فردی که رشوه را دریافت کرده، میتواند دردسرساز باشد. البته ایشان باید این را اثبات کند و وقتی اثبات شد، با آن کسی که پول را دریافت کرده طبق اثباتی که صورت گرفته باید برخورد شود اما اگر اثبات صورت نگیرد، اوضاع برایش بدتر میشود. در آن زمان این اتفاق ذیل نشر اکاذیب و افترا قرار میگیرد و علیه ایشان در محاکم کیفری ما طرح دعوا میتوانند کنند. قطعا آن زمان عواقب خوبی برای ایشان نخواهد داشت و همین نشر اکاذیب برای ایشان تبعات زیادی دارد.
*حال درباره مباحث حقوقی این اتفاق در بخش فوتبال هم صحبت کنیم.
در مورد ابعاد فوتبالی آن باید بگویم که طبیعتا مطابق قوانین و مقررات ما، وقتی یک بازیکن به یک مقامی تحت عنوان هیئت مدیره یا هر شخصی، مبلغی پرداخت کند تحت عنوان رشوه در نظر گرفته میشود که با تعاریف قوانین کیفری داخلی خودمان تعارض دارد که مشکلی هم ندارد چون دو رسیدگی جدای از هم خواهد بود.
اگر چنین چیزی اثبات شود، هم آقای بیرانوند و هم کسی که این مبلغ را دریافت کرده باشد، محرومیتی دوازده ماهه را تجربه خواهند کرد و اگر این موضوع ثابت نشود، باشگاه پرسپولیس میتواند در واقع برای مباحثی چون افترا، توهین و نشر اکاذیت در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال مجددا یک شکایت دیگر ثبت کند و دعوایی را علیه علیرضا بیرانوند مطرح کند که باز هم آقای بیرانوند با محرومیت مواجه خواهند شد.
***
مظفریزاده: بیرانوند باید تبرئه شود/ آقایان شلوغکاری نکنند
سرپرست مدیرعاملی باشگاه تراکتور تأکید کرد، فسخ بیرانوند قانونی بوده است و باید تبرئه شود.
سعید مظفریزاده در گفتوگو با رسانه رسمی باشگاه تراکتور، با اشاره به تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر حذف تیم موهون باگان از لیگ قهرمانان آسیا 2 به دلیل عدم حضور در دیدار با تراکتور، اظهار داشت: متأسفانه تیم هندی با رفتار غیرحرفهای به اعتبار مسابقات خدشه وارد کرد و تمامی شرایط برای برگزاری بازی آماده بود که حریف به بهانه نبود امنیت در ایران از سفر به تبریز انصراف داد. این در حالی است که سایر تیمهای خارجی و تمامی عوامل برگزاری بازی دو تیم تراکتور و موهون باگان از جمله ناظر و تیم داوری بدون مشکل به ایران سفر کرده و در کمال آرامش و امنیت به کشورهایشان بازگشتند.
وی افزود: همه دیدند و بار دیگر ثابت شد که ایران یکی از امنترین کشورهای دنیاست و با تدابیری که اندیشیده شده، قطعاً میزبان شایستهای در مسابقات بینالمللی خواهیم بود.
سرپرست مدیرعاملی باشگاه تراکتور راجع به تصمیمات داور مسابقه تراکتور – فولاد، گفت: انتظار میرود با حضور VAR اشتباهات داوری به حدأقل برسد. به نظرم سه صحنه مشکوک به پنالتی در داخل محوطه جریمه فولاد اتفاق افتاد که اتاق VAR باید داور را برای بازبینی صحنه فرا میخواند. همچنین در یکی از صحنهها بازیکن حریف خطایی خشن روی شجاع خلیلزاده مرتکب شد که آن صحنه هم نیاز به بررسی دارد. وقتی بازی با VAR برگزار میشود، تیمها و هواداران انتظار دارند مثل همه جای دنیا تصاویر دوربینهای پوششدهنده بازی را بتوانند ببینند در غیر اینصورت نه تنها VAR کمکی به رفع مشکلات نمیکند، بلکه باعث ایجاد شائبه خواهد شد.
وی ادامه داد: ما شکایتمان را به فدراسیون فوتبال ارسال کردهایم و پیگیر موضوع هستیم. البته خودمان هم باید تمرکز کافی را داشته باشیم تا دیگر مفت امتیاز از دست ندهیم.
مظفریزاده درباره حکم صادر شده برای پرونده علیرضا بیرانوند، گفت: براساس نظر کارشناسی وکیل باشگاه و وکیل شخصی آقای بیرانوند، فسخ ایشان قانونی بوده است و باید تبرئه شود. واقعیت این است که این پرونده ابعاد مختلفی داشته و آقایان نباید برای اینکه خودشان را تبرئه کرده و از زیر فشار رها شوند، شلوغکاری کنند. متأسفانه عدهای برای رسیدن به هدفشان از اهرم فشار رسانهای استفاده میکنند و جالب است حتی برخی مجریان صداوسیما بهعنوان رسانه ملی، به صورت میلی و براساس علایق رنگی رفتار کرده و جانبداری میکنند.
سرپرست مدیرعاملی باشگاه تراکتور خاطر نشان کرد: این افراد دَم از برقراری عدالت میزنند، ولی در عمل از کوچکترین فرصت پخش زنده برای ایجاد فشار علیه بیرانوند استفاده میکنند. مگر شما قاضی یا حقوقدان هستید که با صراحت راجع به پرونده پیچیده فسخ بیرانوند با پرسپولیس اظهارنظر میکنید؟ متأسفم برای صداوسیما و برخی رسانهها که اجازه میدهند افراد بدون تخصص درباره موضوع حقوقی اظهارنظر کارشناسی کنند.
وی در پایان اظهار داشت: ما و علیرضا بیرانوند به اندازه کافی باتجربه هستیم که دچار این حاشیهسازیها نشویم و کارهای مربوط به این پرونده را از طریق مراجع قانونی پیگیری میکنیم. قطعاً وارد بازی رسانهای این افراد نمیشویم.