پزشکیان: بیمه تکمیلی همان زیر میزی است
به گزارش فارس، مسعود پزشکیان رئیسجمهور در سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه در سخنانی نسبت به وضعیت سیستم بهداشت و درمان و بیمهها انتقاد کرد و گفت: خطر در سیستم فعلی بهداشت و درمان، فقرا، محرومین و حاشیهنشینها و گرفتارها را تهدید میکند.
وی افزود: امروز شرایط بهگونهای است که از بیمه پایه برمیداریم و به تکمیلی میدهیم، یعنی از سهم آدمی که باید ببینیم که نمیبینیم، مقداری را در مراکز هزینه میکنیم و برای همان پایه، مقداری هم به اسم تکمیلی جای دیگری هزینه میکنیم، باید انصاف را رعایت کرد.
رئیسجمهور تأکید کرد: موضوعی که در مدیریت و اجرا و در تمام کشور داریم، انصاف است، ما هم خواهان انصاف در تمام شئون مقررات و قوانین هستیم.
پزشکیان با بیان اینکه اگر میخواهیم حکومت اسلامی باشد، باید انصاف را مراعات کنیم، اظهار کرد: اگر میخواهیم حکومت اسلامی باشد و در جامعه مردم به آرامش برسند، شرط آن رعایت انصاف است.
وی به نقل حدیثی از حضرت علی (ع) درباره رعایت انصاف اشاره کرد و گفت: طبق دستوری که حضرت علی (ع) میفرمایند، ایشان، خدا و مردم را در یک طرف قرار میدهد و مالک و دار و دسته، قوم و خویشش را در طرف دیگر قرار میدهد، حضرت علی میفرمایند: هرچه برای قوم و خویش و دار و دستهات خواستی، برای خدا و مردم هم همان را بخواه که اگر این کار را نکردی، ظلم کردی و کسی که به بندگان خدا ظلم میکند، علاوه بر اینکه بندگان خدا با او دشمن خواهند بود، خدا نیز با او دشمنی خواهد کرد و دلیل و برهان او را ضایع خواهد کرد؛ هیچ چیزی بالاتر از این نیست که عذاب خدا را به سرعت نازل کند، تا اینکه تو بر ظلم بایستی.
رئیسجمهور با طرح این پرسش که آیا اگر روش و منش انصاف را در حکومتداری خود پیاده کنیم، مردم از ما ناراضی میشوند و آیا با این روش مردم مشکل پیدا میکنند؟، اظهار کرد: آنچه که برای خودم میخواهم برای دوست و دشمنم هم همان را بخواهم و با آنها با انصاف رفتار کنم. اگر برای جناح، گروه و دسته خودم مزیتی را قائل هستم، برای کسی هم که همحزب و همجنس من نیست نیز بر اساس انصاف با او رفتار کنم.
پزشکیان در همین زمینه افزود: این آن چیزی است که اگر از نظر اعتقادی به آن عمل کنیم، جامعهای را درست میکنیم که به اصطلاح جامعهای سالم، درست و انسانی خواهد بود.
وی با اشاره به مشکلات بیمه در کشور، گفت: در بهداشت و درمان در بحثهای بیمه خیلی چالش داریم، ما الان در رابطه با بیمهها، چه تأمین اجتماعی و چه دولتی همه بیمه هستند، البته از تأمین اجتماعی خدماتی میگیرند، اما کسی که در منطقه محروم است، باید خرید خدمت کند و تازه تأمین اجتماعی پول را دیر میدهد، اما مثلا کسی که در تهران است، به بیمارستان میلاد میرود و بهترین خدمت را دریافت میکند و هر دو حق بیمه پرداخت کردهاند.
رئیسجمهور ادامه داد: چیزی به اسم بیمه تکمیلی درست کردهایم، بیمه تکمیلی از نظر علمی زیرمیزی و رومیزی است، بیمه تکمیلی، بیمه پایه نیست، چیزی که در بیمه پایه است را نمیشود اسم آن را تکمیلی گذاشت.
پزشکیان اضافه کرد: مقلا همان عمل جراحی که در دولتی انجام میدهیم و تعرفه آن بر فرض 10 تومان است، در خصوصی 100 تومان با بیمه تکمیلی قرارداد میبندیم و اسم آن را تکمیلی میگذاریم، نتیجه این است که ساختار کشور را در رابطه با ارائه خدمت به هم میزنیم.
وی افزود: وقتی عدم تناسب و مکانیسم پرداخت به هم ریخت، کسی که دارد درست کار میکند با کسی که خارج از تعرفه پول میگیرد و بیمه هم همان میزان را تحت پوشش قرار میدهد، اما بیعدالتی و بیانصافی و عدم تعادل ایجاد میشود که در نتیجه کار ادامه پیدا نمیکند.
رئیسجمهور تصریح کرد: در بخش دولتی هم میبینیم که زیرمیزی و سکه میگیرند تا عمل کنند، این به نگاه مدیریتی و غیر علمی عمل کردن ما برمیگردد.
پزشکیان با بیان اینکه طبق قانون همه افراد باید در یک چارچوب مشخص بسته بیمهای دربافت کنند، اظهار کرد: نباید این طور باشد که مثلاً من که در تبریز زندگی میکنم با کیفیت مناسب بسته مناسب بگیرم و آن کسی که در منطقه دور افتاده است نتواند هیچ کدام از این خدمتها را دریافت کند و پول آن را بدهند به کسی که در تبریز است و از آن استفاده کند، البته الان این کار را دارند میکنند و در مناطق محروم خدمات یکسان بیمهای نمیدهیم.
وی ادامه داد: یعنی کسی که صدایش بلندتر است، بیشتر میگیرد و کسی که صدا ندارد به او خدمت نمیدهیم، در صورتی که وظیفه حاکمیت این است که کسی که صدایش بلند نیست را به دادش برسد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه بیمه مدیریت ریسک است، گفت: یعنی باید مدیریت کنیم کسی که دارد وارد زیر خط فقر میرود و نابود میشود را نگذاریم نابود شود.
پزشکیان ادامه داد: امروز شرایط بهگونهای است که از بیمه پایه برمیداریم و به تکمیلی میدهیم، یعنی از سهم آدمی که باید ببینیم را نمیبینیم، مقداری را در مراکز برای همان پایه هزینه میکنیم و مقداری هم به اسم تکمیلی جای دیگری هزینه میکنیم،باید انصاف را رعایت کرد.
وی اضافه کرد: بیمه علم است و علم عدد و رقم است و با عدد و رقم هم نمیشود دعوا کرد، تمام دعوا این است که نمیشود با مُسکّن ادامه داد، باید نسخه درست برای درمان مشکلات نوشت، همه از ناترازی حرف میزنیم، اما میگوییم به هیچ جیزی هم دست نزنیم ممکن است مشکل پیش بیاید، یعنی روزبهروز ناترازی بدتر شود، اما یک روز باید این مشکل را حل کنیم، زمان حل مشکل چه زمانی است؟ آیا زمانی است که افتادیم و مُردیم؟ قبل از اینکه مشکلی پیش بیاید باید برای حل ناترازیها چارهای پیدا کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه علم میتواند انسانهای کاردان، عالم و با تجربه و با انگیزه میتوانند برای مشکلات راهحل ارائه دهند و آنها را حل کنند، اظهار کرد: این به شرطی است که با اعلام، آگاهی و اطلاعرسانی باشد، ما هنوز خیلی چیزها را نمیدانیم و باید خیلی وقت بگذاریم آنچه را که نمیدانیم را بدانیم.
پزشکیان افزود: اینکه فکر کنیم به قله رسیدهایم، در همان جا اشتباه کردهایم، تصور اینکه ما فکر کنیم دیگر بهترین هستیم، برای رفتن جلو تلاشی نمیکنیم، برای بهترین، همیشه راه برای رفتن هست.